Haberler

Skoda Superb makyajlanıyor mu?




Model muhtemelen daha fazla güvenlik ve sürüş destek sistemlerine kavuşacak.

Üçüncü nesil Superb’in sedan ve wagon versiyonları daha geçen yıl tanıtılmıştı. Bu nedenle modelin hemen bir makyaj operasyonundan geçeceği kimsenin aklına gelmemişti.

Her zaman söylüyoruz, VAG bünyesindeki araçlarda makyaj demek, neredeyse yok denecek kadar az dokunuş demektir. Yeni jenerasyonlarda bile değişiklikler az olur. Zaten bu hafta yayımlanan kamuflaj resimlerinde de görülüyor ki, Superb’deki değişiklikler minimal düzeyde olacak. Görünüşe göre ön ızgara ile far grubu üst bölümü arasındaki mesafe biraz artmış gibi duruyor, bu da ön far grubunda bir değişimin olacağı sinyallerini veriyor. Tabi bu konunun net olmadığını dile getirmekte fayda var; kamuflajın sebep olduğu bir göz yanılması da olabilir.

MQB platformuna dahil olan ve kendisinden daha lüks özellikler taşıyan Passat ile birçok ortak paydası bulunan Superb’de kamuflaj fotolarından gördüğümüz kadarıyla, tavana yerleştirilen kamera veya sensör gibi bir nesne ile yeni güvenlik donanımları deneniyor olabilir. Dikkatlerden kaçmayan diğer bir nokta ise, makyajlı Superb’ün güncel versiyona göre daha basık duruyor olması. Bu da bize süspansiyon ayarlarında ufak bir oynama yapıldığını gösteriyor.

skoda-kodiaq-interior skoda-kodiaq-interior (2)

Makyajlı Superb’e, Kodiaq’ta bulunan multimedya sisteminin de entegre olabileceği beklentiler arasında yer alıyor. Diğer bir beklenti ise Skoda Superb’ün yepyeni bir vRS versiyonunun gelip gelmeyeceği. Şu anda güncel olarak en güçlü Superb, 2.0 litrelik dört silindirli, dört çeker sistemli 280 beygirlik model. Eğer gelecek olan yeni bir vRS versiyon varsa, motorunun 300’den fazla beygir barındırması gerekecek.

Aşağıdaki foto galerimizde gördüğümüz fotoğraflar tamamiyle makyajlı Superb’e mi ait, orasını kesin bilemiyoruz ama öyle umuyoruz. Bakalım zaman ne gösterecek.

Kaynak: tr.motor1.com

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Aracın arkasındaki basıklık römork içindeki yükten ziyade aracın bagajında bulunan bilgisayar ve ölçüm cihazlarının ağırlığından olabilir. Bazen deneme amaçlı da ölçüm cihazları haricinde ağırlık konabiliyor. Benim tahminim ölçüm cihazları ve elektronik aletlerin ağırlığı bu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu