Haberler

Ducati 1299 Superleggera (Project 1408) ortaya çıkmaya başladı




Ducati’nin yeni motosikleti 1299 Superleggera’nın Milano’daki fuarda görücüye çıkması beklenirken yeni haberler ortaya çıktı.

Şimdilik Ducati bu motosikleti Project 1408 adı altında saklıyor. VIP Ducati müşterileri için hazırlanmış olan Project 1408 web sitesi hayata geçmiş durumda.

Websitesinden alınan ekran görüntülerine dayanarak, söz verildiği üzere karbon şasi, hava kutusu ve arka maşayla gelecek olan modelde ayrıca karbon BST jantlara yer verileceğini söyleyebiliriz.

project-1408-3

project-1408-4

Düşük ağırlığın getirdiği hafiflik ve Ducati’nin şimdiye kadar ürettiği en güçlü V-Twin motorun verdiği 220 beygirlik güç birleşince ortaya ne çıkacağını merakla bekliyoruz. Ducati’nin 1199 Superleggera’da ne yaptıklarına baktığımızda, bu motordan daha çok verim, daha iyi malzeme kalitesi ve daha çok güce rağmen daha az benzin tüketimi beklediğimizi söyleyebiliriz.

project-1408-2

Egzozun 1299’larda gelenekselleşmiş motor altı çıkışlı egzozdan farklı olarak ikiz biçimde koltuğun altına yerleştirileceğini, yine Panigale R’daki gibi fabrika çıkışlı Akrapoviç kullanılacağını bekliyoruz.

Ortada Ducati tarafından yapılan resmi bir açıklama bulunmuyor olsa da kesin olarak var olan şey Project 1408 websitesi.

İngiltere’de 60-70 bin sterlin civarı beklenen fiyatlar ülkemizde ne civarda olur bilmiyoruz. Bu motosikletten kaç tane üretileceği de hala gizemini korurken, her an sürprizlerle karşılaşabiliriz.

Faik Gökhan Gök

1994 Amasya doğumluyum. Kültür Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Otopark; senelerdir otomobil hakkında bilgi alırken, şimdi motosiklet hakkında yazabileceğim bir yer olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu