FeaturedHaberler

Fransa Rallisi’ne bakış




Hafta sonu Fransa’nın Korsika Adası’nda koşulan Fransa Rallisi (Tour de Corse), Pazar öğleden sonra tamamlanan Power Stage etabının ardından sona erdi. Ralliyi ilk etaptan itibaren lider götüren Sebastien Ogier-Julien Ingrassia ikilisi bu sezon dördüncü zaferini yaşadı.

Fransa Rallisi’nin ilk gününü Cumartesi günkü yazımızda aktarmaya çalışmıştık. İlk 4 etabın koşulduğu Cuma gününün ardından 44 saniyelik farkla Ogier-Ingrassia ikilisi zirvedeydi. Fransızların ardından  sırasıyla Neuville, Latvala, Mikkelsen ve İrlandalı Breen geliyordu.

Cumartesi günü SS 5-6

Cumartesi günü 5, 6, 7 ve 8. etaplar koşuldu. İlk gün attığı spinle sıralamada gerilerde kalan Kuzey İrlandalı Citroen DS 3 WRC pilotu Kris Meeke, ikinci günün 53.72 km’lik açılış etabında 17 saniyelik bir farkla birinci geldi. Kalkışta yaptığı hatayla SS 5’ten üçüncü ayrılan Ogier için bu sorun olmadı,çünkü bu etapta Neuville ortalarda yoktu. Burada Latvala için yine talihsizlikler başladı. Yol notlarıyla ilgili sorun yaşayan Latvala-Anttila ikilisini bir de Polo R WRC’nin fren ve yol tutuş sorunları zorlayınca sıralamada Mikkelsen, Latvala’nın önüne geçmiş oldu.

SS 6 ise bu kez aynı süreyi yapan Mikkelsen ve Ogier’nin liderliğiyle sona erdi. Böylece Mikkelsen, Neuville’e biraz daha yaklaşmış oldu. Bir önceki etabın yıldızı Meeke ise başlangıçtan sadece 400 metre sonra ağaca çarparak saf dışı kalmış oldu.

Kris_Meeke_Kaza_Citroen_DS3_WRC

Bu etap sonunda sıkıntıları devam eden Latvala, bitiş çizgisinde şöyle konuştu: “Hiç zevk alamıyorum. Otomobilimle hiç rahat değilim ve hala frenlerle uğraşıyorum. Bu durum sinirimi bozuyor.”. Latvala fanları için üzücü bir ralli daha 🙁

tablo_ss6

Cumartesi günü SS 7-8

SS 7’de Ogier yine birinci gelirken serviste i20 WRC’sinin arka diferansiyelini değiştiren Neuville bu etapta ikinci en iyi sonucu yaparak sıralamadaki yerini sağlamlaştırdı.

8. özel etabın da tamamlanmasının ardından Fransa Rallisi’nde ikinci gün geride kalmış oldu. Artık risk almadan ilerleyen Ogier bitime sadece iki etap kala liderliğini koruyordu.

tablo_ss8

Pazar günü SS 9

Gece yağan yoğun yağmurun ardından ikinci gün oldukça ıslak bir zeminde başladı. Artık tamamen risk almadan ilerleyen Ogier SS 9’un en hızlı altıncı pilotu oldu. Sıralamada hemen arkasında bulunan Neuville de aynı şekilde dikkatli geçtiği etapta dördüncü sırayı aldı ve Power Stage öncesi Ogier’ye 3 saniye yaklaşmış oldu.

Cumartesi günü yaşadığı talihsiz kazayla günü kapatan Kris Meeke, rallinin son gününde sahalara geri döndü. SS 9’da en hızlı süreyi yapan Meeke, hemen ondan sonra gelen Avustralyalı Paddon’a tam 35.3 saniye fark attı! Kuzey İrlandalı böylece önümüzdeki sezon için ümit vermiş oldu.

tablo_ss9

Power Stage

Pazar öğleden sonra koşulan Power Stage etabında da oldukça rahat bir yarış geçiren Ogier bu etapta üçüncü olup ekstra 1 puanı cebine koymuş oldu. Günün yıldızı Meeke ise SS 9’un ardından Power Stage etabında da birinciliği ve aynı zamanda 3 puanı kapmış oldu. Sezonun genel sıralamasında ikinci sırada bulunan Norveçli Andreas Mikkelsen ise bu etaptan ikinci ayrılarak 2 puan kazanmış oldu.

tablo_sonuc

Bu sonuçlarla Sebastien Ogier, Fransa Rallisi’nin kazananı oldu. Hyundai’den Thierry Neuville ve Volkswagen Motorsport’tan Andreas Mikkelsen ise podyuma çıkan diğer isimler oldu.

Üst üste dördüncü şampiyonluğunu ilan etmek üzere olan Ogier, bunun için 14-16 Ekim tarihlerinde Barselona’da koşulacak İspanya Rallisi‘ni beklemek zorunda kaldı. Buradan gelecek 16 puan Ogier’i 2016 Dünya Ralli Şampiyonası’nda pilotlar klasmanında şampiyon yapacak.

Korsika Adası’ndaki üç günün ardından şampiyonun sözleri şöyle oldu: “Cuma günü için mükemmel diyemem, ancak yine de iyi denebilir. İlk güne biraz dikkatli başladım, ayrıca yol notlarımda da biraz sıkıntı yaşadım. Daha hızlı bir yarış çıkarabilirdim ama fazla risk almak istemedim. Şimdi ise sezonun geri kalanı adına biraz rahatlayabilirim, Barselona’ya sadece 16 puan almak için gitmeyeceğim.”.

tablo_genel

 

 

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu