Haberler

Offroad şampiyonları Memi-Pertev




Mirsan sponsorluğunda İstanbul Park Spor Kulübü (İPSK) tarafından 28 araç ve 56 sporcu katılımı ile düzenlenen 2016 Türkiye Offroad Şampiyonası final yarışı başarılı bir organizasyonla geride kaldı.

22 Ekim Cumartesi günü orman etabının 3 kez geçilmesinden oluşan ilk ayak tüm etaplarda en iyi zamanı kaydeden şampiyona lideri Hüseyin Memi-Ali Pertev ikilisinin liderliği ile son buldu. İkinci gün seyirci özel etabının 3 geçişinde de liderliğini korumayı başaran Memi-Pertev ekibi Jeep CJ ile zafere ulaşırken 2016 Türkiye Offroad Şampiyonluğu‘nun da sahibi oldular. Jeep Wrangler ile Kenan Özsoy-Sebahattin Çağlayan yarışı ikinci sırada noktalarken ve Mitsubishi Pajero ile Arif-Harun Çarpışantürk ekibi finişe üçüncü sırada ulaştılar.

Sınıf 1’de Suzuki Grand Vitara ile İlayda Hancı-Batuhan Korkut ve Sınıf 2’de Suzuki Vitara ile İrfan Özdemir-Engin Başkurt birincilikleri kazanırken tüm sezon pilot olarak yarışan tek kadın offroad sporcusu olan İlayda, aynı zamanda “İlk Kadın Offroad Şampiyonu” oldu.

Berke Çoban

Piri Reis Üniversitesinde Gemi Mühendisliği okumaya çalışan bir PETROLHEAD

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu