Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Yeni Yamaha YZF-R6 Çıktı




Yamaha’nın hasretle beklenen “böcek kasa” YZF-R6’nın yeni kasası EICMA Motosiklet Fuarı’nda tanıtılması beklenirken, firma ters köşe yaparak Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen AIM Motosiklet Fuarı’nda görücüye çıkardı.

2017_yamaha_yzf-r6_26

Yamaha’nın MotoGP’de koşturan motoru YZF-M1 stilinde yapılan yeni R6, 6 kademeli çekiş kontrol sistemi, opsiyonel Quickshifter (Debriyajsız Vites Büyütme), 3 sürüş modu ve ABS ile son kullanıcıya sunulacak. Şuan Yamaha YZF – R1’de de kullanılan 43mm ön çatala, 320 mm’lik disklere ve radyal bağlı kaliperlere sahip olan yeni YZF-R6, Euro 4 emisyon yasasına da uygun olarak üretilecek.

2017_yamaha_yzf-r6_15

Diğer motosiklet firmaları düşen Supersport satışları sebebiyle Supersport marketine sırt çevirseler de Yamaha büyük revizeden geçmiş ve yeniden dizayn edilmiş 2017 YZF-R6 ile cesaretini göstermiş oldu.

2017_yamaha_yzf-r6_02

Yeni Yamaha YZF-R6 bazı son kasa YZF-R1’den devşirme şasi teknolojilerinin ve en yeni elektroniklerin kullanmasıyla birlikte aynı zamanda firmanın amiral gemisi YZF-R1‘den ve Yamaha’nın MotoGP motorundan ilham alınan bir görsel revize geçirmiş.

2017_yamaha_yzf-r6_25

Yamaha aynı zamanda yeni YZF-R6’nın en aerodinamik R6 olacağının da altını çizmekte. Ön karenajın ve ön camın yeniden dizayn edilmesinin yanı sıra, türbülansı ve hava direncini düşürmek için LED sinyaller yan aynalara taşınmış. 2’li LED farlar daha az gözükmesi ve daha çok M1’e benzeyen ön kısmı yükseltmek için şuanki R1 farlarından biraz daha geride konumlandırılmış.

2017_yamaha_yzf-r6_10

Yamaha YZF-R6‘nın en çok sevilecek özelliği kuşkusuz 6 kademeli ve istenildiğinde kapanabilen Traction Control’u (Çekiş Kontrol Sistemi) olacak. Çekiş kontrol sistemi doğal olmayan herhangi bir hissi sürücüye hissettirmeyecek bir biçimde çalışırken, arka lastiğin ömrü boyunca kararlı bir performans sunması hedeflenmiş. Aynı zamanda sürücünün virajlarda bir o yana bir bu yana sarkarken ağırlığını daha kolay aktarabilmesi için eski modelle aynı yükseklikte olan yeni bir sele ve kuyruk tasarlanmış. Fotoğraflardan anladığımız kadarıyla YZF-R1’e benzer bir sele ve kuyruk tasarımı söz konusu.

2017_yamaha_yzf-r6_13

Yeni tasarım 1.2 kg hafifletilmiş alüminyum depo ile gelecek olan YZF-R6, bu kadar yeni elektronikleri üzerinde barındırmasına rağmen ıslak ağırlığını 190 kg’da tutmayı başarmış.

2017_yamaha_yzf-r6_16

Yeni YZF- R6 göstergesini 2012-2014 YZF-R1‘den almış. Göstergede vites göstergesi, çekiş kontrol modları ve sürüş modlarının ayarları yapılabiliyor.

2017_yamaha_yzf-r6_11

Son kasa YZF-R6‘nın, Avrupa’daki 160.000’i aşkın satışıyla ve son 7 yılda kazandığı 3 Supersport şampiyonasıyla hafızlarımıza kazınsa da, artık değişme zamanı gelmişti. 2017 yılına kadar alınabilecek, gerek bitmeyen devir aralığı ve yüksek devirde gelen torku, ile gerek 2 lastik arasındaki mesafesi ve sert oturuş pozisyonu ile piste en uygun 600’lük yarış motoru ünvanını koruyan R6’nın, yenilenmiş halini denemek için sabırsızlanıyoruz. Umarız ki Euro 4 emisyonu R6’yı fazla etkilememiş olsun.

2017_yamaha_yzf-r6_14

Aytek Akakça

1992 İstanbul doğumluyum. Elektrik mühendisiyim. Çocukluğumdan beri babam sayesinde başlayan 2 teker ilgim, üniversite yıllarımda Altın Elbiseli Adam adlı YouTube kanalı sayesinde ilk motorumu almamla zirveye ulaşmış durumda. Motor ve bisiklet sporlarını yakından takip etmekteyim. Tam bir doğa aşığıyım. Şuan ise ilk başta severek takip ettiğim Otopark ailesinde haber çevirmenliği yapmakta ve bilgim dahilinde motosiklet incelemelerine yardım etmekteyim.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu