Haberler

EICMA: Yamaha TMAX 2017




Yamaha bundan 15 yıl önce TMAX ile lüks spor scooter fikrini tanımlanmıştı fakat halen bu sınıfta piyasayı domine etmeye devam ediyor. Neden mi ? Çünkü çok iyi çalışıyor, büyük bir kullanışlılık ve çok yönlülük vaad ediyor.

07-tmax

2017 de TMAX’in makyajlı hali; TMAX, TMAX SX ve TMAX DX olmak üzere 3 belirgin modelle karşımıza çıkıyor. SX ve DX modellerinde çekiş kontrol(Traction Control) ve Gps sistemi gibi daha bir çok yenilik ile geleceği söyleniyor.

Öne çıkanlar:

  • 3 yeni model
  • 530 CC sıralı ikili motor bloğu
  • Çekiş kontrol sistemi

Veriler:

  • 61 hp (tahmin edilen)
  • 212 kg
  • 800 mm sele yüksekliği (tahmin edilen)

01-tmax

3 yeni model de şık bir görünüşe ve yeni led aydınlatmalı kompak ön tarafa sahip. Karenajların altında aynı motor yatsa da Euro 4 emisyonuyla birlikte gelen yukarıya kıvrık yeni egzoz, yeni katalitik konvertör ve hava kutusu modifikasyonları ile değişik bir motor karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte Yamaha’nın ilk olarak yarış motosikletlerinde görülen  YCC-T ride-by-wire gaz kolu sistemi ile gelecek olan TMAX’in daha keskin ve daha hassas bir gaz tepkisiyle gelmesi bekleniyor. Aynı zamanda bu sistem çekiş kontrolünde bu motosiklete entegre edilmesine olanak sağlıyor.

05-tmax

Yeni alüminyum şasi, daha dar karbon fiber tahrik kayışı, 1kg daha hafif ve dar(4,5 inç) arka jant ile TMAX hafifletilmeye çalışılmış. Aynı zamanda sele altı bagajı da büyüyen TMAX, artık analog hız göstergesi ve devir saatinin ortasında yer alan yeni TFT bir ekrana sahip. Buna ek olarak anahtarsız çalıştırma(keyless go) sistemi de 3 modelde de yer alacak.

06-tmax

Peki diğer modellerde ek olarak ne var?

TMAX SX

SX, TMAX’in yarış versiyonu olacağı için havalı ve sportif yarış çizgileri ve boyaya sahip olacak. Bunlarla sınırlı kalmayan Yamaha, şehir içinde sakin sürüşe izin veren D-Mode ve sportif sürüşe daha uygun S-Mode olmak üzere 2 farklı sürüş modu seçeneği sunacak. Aynı zamanda MY TMAX Connect adı verilen ve telefonla motosikleti eşleştirip bir arayüzle motosikletten telefonunuzu kullanmanızı sağlayacak bir sistemle gelecek olan SX versiyonu, sadece SX ve DX modellerinde olan GPS ile motorunuzu izlemenize de olanak sağlayacak.

04-tmax

TMAX DX

DX modeli ise uzun seyahatlere çıkmak isteyen kullanıcılar için lüks bir opsiyon olarak tasarlanmış. kendine özel renklerle gelecek olan DX modelinde SX modeline ek olarak Cruise kontrol, elektronik olarak ayarlanabilir ön cam, ayarlanabilir arka amortisör, ısıtmalı elcikler ve sele ile gelecek.

 

 

Aytek Akakça

1992 İstanbul doğumluyum. Elektrik mühendisiyim. Çocukluğumdan beri babam sayesinde başlayan 2 teker ilgim, üniversite yıllarımda Altın Elbiseli Adam adlı YouTube kanalı sayesinde ilk motorumu almamla zirveye ulaşmış durumda. Motor ve bisiklet sporlarını yakından takip etmekteyim. Tam bir doğa aşığıyım. Şuan ise ilk başta severek takip ettiğim Otopark ailesinde haber çevirmenliği yapmakta ve bilgim dahilinde motosiklet incelemelerine yardım etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu