FeaturedTestler

Feride: Kia Cerato 1.6 CRDi Concept Plus




  • Motor: 1582 cc, 4 silindirli turbo dizel
  • Güç: 136 HP @ 4000 d/d
  • Tork: 300 Nm @ 1750-2500 d/d
  • Şanzıman: 7 ileri, çift kavramalı otomatik
  • 0-100 km/s: 10,8 sn
  • Son hız: 190 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 6 litre/100 km
  • Ağırlık: 1385 kg
  • Bagaj hacmi: 482 litre
  • Fiyat: 86.500 TL

Fiyat
Konfor
+ Tüketim
+ Performans

– Farlar
 Karakter

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

17 Yorum

  1. hep dikkat ettim elantra ve cerato platform arkadaşı olmasına rağmen kia lar hyundailerden az biraz daha üstün her konuda.

    1. İkisinin de içine bir bak lütfen. Tamamen göz zevki meselesi ben hiç düşünmeden Elantra seçtim içi daha hareketli çizgilerle dolu. Göstergeler canlı, konsol 1980 gibi değil. Dacia ya benziyor içi bu modelde. Vites topuzu bile değişmemiş. Müzik sistemi de tam yerleşememiş gibi değil mi?

          1. İki hatta baya bir aracı uzun uzun değişik koşullarda test ettim. Ford mondeo, toyota avensis 2.0 d4d, bmw 320i, ford focus tdci mk3 lansman paket, bmw116d araçlarına sahip olmuş pek çok yol ve koşulda kullanmış biri olarak aldığım piyasa koşulları içinde en maliyet etkin araç oldu cerato. Elantra elite plus paketle aynı değil biraz pahalı bile olsa ceratoyu seçerdim. 2. El kaygım hiç yok olmadı olmak zorunda kalacak hale düşmem inşallah, hiç birimiz düşmeyiz umarım ayrıca her araba aslında oransal olarak aynı marjda aslında alicusi seveni beğeneni ile arz edileni oransal anlamda çok yakın. Oda dert değil. Beğeni eyvallah herkez için ayrı saygı duyarım lakin öznelin dışında nesnel yani araba olarak incelediğimde sürüş dinamikleri, konforu, ataklığı, yol tutuş, frenleme, süspansiyon başarısı ve en nihayetindeyakıt ekonomisi ve donanım olarak cerato bariz önde. Ve bence öznel bakışla tasarım olarak daha efendi, kendini gösterme ispat etme ihtiyacı olmayan, kimliğinden memnun ve gururlu bir beyefendi gibi bence. Hyundai elantra ki kendisini gerçekten beğendim yanlış anlaşılmasın jetta, octavia gibi arabalardan çok daha iyi yalnız tasarımında biraz “heeey bana bakın heeey buradayım” diye ilgi çekmeye çalışan ergen havası var cerato ile kıyaslarsam. Tabii ki bu benim bakış açım.
            Ceratoyu hasbel kader keşf etmemiş olsam şu an elantra sahibiydim. Hyundai elantranın parasını ödeyip alıp ceratoyu bulsaydım inanın içim bi cız eder, hele birde ceratonun fiyatını öğrendiğimde içim içimi yerdi samimiyetle.
            Piyasada elbette daha pahalı arabalar var, önemli bir kısmını alacak gücümde var ama böyle bir araba varken gidip o paraları verseydim kendimi israfkar bir insan olarak sayahr ve hissederdim. Tabi ki bu tamamen kişisel. Dünyanın en iyi arabası olsa beğenmek gerek ötewi metazori ve mutsuzluk. Neyse Allaha şükür beğendiğimizi alabiliyoruz. Allah hakkinda hayirli olan herkeze gönlündekini versin. Saygılar.

  2. Elantra biraz daha yakışıklı geliyor bana 🙂 ve o Cerato’ nun ekranı hiç şık durmuyor.

  3. Aracın 2000 devirde 117 km hızla gittiğini söylediniz tamda sorum bunun üzerine, özellikle sayın Sinan Koç un değerli bilgilerinden yararlanmak isterim. Düz vites 6 ileri dizel astra 90 km hız sınırı olan yolda arkadaşım 6. vitese atmadı yol boyunca 5. vites 2,500 devirde ilerledik. Yakıt ekonomisi ve motoru koruma açısından hangisi doğru her durumda turbo nun açık olacağı devirde mi ilerlemeliyiz, yoksa düz yolda buna gerek yokmu umarım sormak istediğimi anlatabilmişimdir. teste dönersek 2000 devirde 117 km ile gitmek motora zarar verirmi.

    1. 2000 devir dizel motorlar için gayet normal bir çalışma devri. Zaten üreticiler 2k civarında kullanım öneriyor.

  4. Bence dışı gayet yakışıklı bir araç… tek eksisi iç mekanın özellikle tarz olarak biraz demode olması…bunun dışında ğek bir eksiği yok . fiyatıma göre oldukça alınası bür araç…Kia bayileri iyi indirimler yapabiliyor …Elentra ile arasında önemli bir fiyat farkı var… bence Cerato alınır ve çokta memnun kalınır bu fiyat segmentinde,0km olarak…

  5. Merhabalar, yaklaşık 10 gün boyunca muhtelif firmalardan birer günlüğüne jetta, elentra, yeni astra, kiraladım. yeni kasa megane, peugeot 508, audi a3 sedan, honda civic araçları ise tanidiklarimdan en az 4- 5 saat kimi tam gün test ettim. Octavia yı ise bayide bir test eder etmez eledim ki aslında en sona bırakmıştım ki en muhtemel araçtı almak istediğim, acayip hayal kırıklığıydı. Jetta ilk elenen oldu. Parasını ödemesem 1 saat sonra iade edecektim. 508, elentra ve a3 kısa listeye kaldı. Civic lpg korkusu ve dizel parasının üzerine lpg li alma mantığı bulamamamdan ve sürüşü biraz bana uymamasından eledim. 508 alacak gibi idim. A3 parasına çok daha keyifli bir araç olarak geldiğinden ki, o sırada ötv patladı! 508 in fiyat bayağı etkilendi. Bu arada elentrayı denedim ve fiyatına nazaran sürüş ve konfor+ beklentilerime gayet cevap vermesi bakımından tam karar vermiştim ve bayrampaşa erk bayiinden güzelde bir fiyat almıştım elit plus için ki hanım arkadaşım almış hadi bir bak diye söylemesi, birazda gönül koyması ile istanbul eresin hotel yanındaki kia bayiine gittim ve ceratoyu inceledim. Hiç aklımda olmayan bir araç idi. Orası burası derken test sürüşü teklif ettiler sağolsunlar. 10 dakikalık testten sonra bu aracı kiralama imkanı olup olmadığını sordum ve bir firmadan yarım gün sayılabilecek bir süre için kiraladım. Sunduğu donanım konfor şaşırtan tüketim değerleri ile almaya en hızlı karar verdiğim araç oldu diyebilirim. Tarzıda bence gayeeet hoş. Araba nihayetinde ve gerçekten beğendim felsefesini ki oyuncak istemiyorum ben. Tam bu esnada ilk kez fiyaz konuştuğumda ki en büyük şaşkınlığı burada yaşadım anlaşıp arabayı almam bir oldu. Ne yalan söyleyeyim ceratoyu kullandığım ana kadar peugeot 508 içimi burkuyordu. Ceratoyu test edip hele bu fiyattan aldıktan sonra zerre umrumda kalmadı. Tek eksik yanı direksiyonun hissiyat karakteri. Hissiz diyemiyeceğim lakin verdiğim araç titanyum-x focus dizel den sonra ve hanımın 2014 bmw116d nin yanında yarışınca biraz boynu bükük kaldı lakin a3 sedan dışında diğerleriyle kafa kafaya az geri az ileri seviyede. Tövbe diyeyim neredeyse ötv artışına teşekkür edecem 508 almayarak bir kucak param cebime kaldı . Buradan zorla kia ya yollatan eşime teşekkürü borç bilirim. Elentra elitten baya uyguna iyice test etmiş biri olarak söylüyorum malzeme, sürüş, konfor, tüketim, süspansiyon çok iyi bu arada, sessizlik (eşite yakın elentra bir tık sessiz lakin ceratoda continental conti prem contact 2 var iyi ama sesli lastiktir) donanım olarak ve kalite (hissi bakımından daha yüksek bence) açısından daha doyurucu bir araç aldım. Açık söylüyorum elentra elit plus tan 3-3,500 fazla olsa yine cerato alırdım. Bunu fiyatı arttırmak için bahane etmesinler bu arada.

  6. Benim şöyle bir gözlemim var. Buradaki videoyu seyrettikten sonra bir kia cerato aldım. 2017 concept donanımını. Eninde sonunda tanıtılan araca göre yalnızca biraz aksesuvar eksiği mevcut. Evet aracı beğendim. Direksiyon o kadar da kötü değil. Hissiyatı güzel bir araç. Ama yakıt konusunda biraz tereddütteyim. Kia ve hyundai grubuna yakıt konusunda acaba diye yaklaşırım. Tecrübe ile sabit şehir içinde çok tüketirler. Eşimin 2014 i30 u var, ondan biliyorum şehir içinde akıcı trafikte bile 7 litrenin altını görmüyor. Şehir dışında ise hıza ve yola göre 4.5 ila 6.5 arasında değerler söz konusu. Bu araçtan da çekiniyordum. Aklımda başka araçlar vardı. Hatta passat variant vs.. Ama bu aracın 2017 33000 km de 86 000 tl gibi bir fiyata bulunca düşündüm ve severek izlediğim otopark youtube kanalından testi seyrettim ve kuşku duymadan aldım aracı. Amma velakin ilk gün aynen burada dendiği gibi yakan araç ikinci üçüncü günde 7.5 litrenin altına düşmüyor. Aynı i30 gibi 7 ler 8.5 lar okuyorum yol bilgisayarında. Acaba benim aracın ayarlarında mı bir sorun var.. Hayal kırıklığına uğradım.

  7. Kimse bu arabaya fazla yakıyor demesin.Kış verim kış lastikleri ile 36.08 lt ile 640 km yol yaptım şehir içi. kalan mazot ile hesapladığımda 890-900 km yol yapıyor 50 lt.lik deposu ile.Yol bilgisayarı 6.2 ortalama yaktı diyor. Bu arabaların yol bilgisayarı gerçek yaktığından çok daha fazla gösteriyor. Pompa hesaplaması yapın arkadaşlar. Kış şartları en uzun mesafem 20-25 km. Bunların içinde 2-3 km lik çok kısa mesafelerde az değil.Evim Ankaranın en yüksek yerlerinden olan İncekte. Bilen bilir.Yani çok dik uzun yokuşum var güzergahta.ve şehir içi kışın 5.6 ortalama.? +1360 kg lik ağırlığa sahip olmasına rağmen bu ağırlığın da da üstünde bir oturaklılık+konfor+prestijli bir imaj ve tasarım+sorunsuz marka Harika…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu