Haberler

Seat Ateca ile boş park yeri bulmak çok kolay olacak




Olay sadece boş park yeri bulmak mı dersiniz? Üstelik bu bilgileri diğer otomobillerle de paylaşacak. Detaylar haberimizde…

Barselona merkezli CARNET sistemiyle kurulan bir ortaklık sonucu Seat, Ateca adını verdiği SUV segment otomobiline eklenen takip sensörleri aracılığıyla otomobilin boş park yeri bulmasına yardımcı oluyor. Bu sistem Ateca Smart City Car olarak adlandırılıyor. Akıllı telefonların uygulama marketlerinde yer alan Parkfinder isimli uygulama aracılığıyla bulunulan boş park yerleri diğer otomobillerle de paylaşılıyor.

Avrupa’nın en büyük kablosuz telekomünikasyon sağlayıcısı Cellnex Telecom, projeye ev sahipliği yapıyor. Ateca Smart City Car, Barselona’nın iCity platformu ile birlikte çalışıyor ve uygun park yeri verilerini paylaşıyor.

Kullanıcılar için çeşitli ücretlendirmelere tabi tutulan üç farklı park bulma seçeneği sunulacak. Bunlar: eve yakın, işe yakın ve kişisel seçenekleri. Bunun yanı sıra, aracımı bul seçeneği sayesinde müşteriler, otomobillerini akıllı telefonlarının ekranından takip edebilecek. Bu sistem sadece otomobili bulmaklar kalmıyor, kaç km mesafede olduğunuzu da söylüyor.

Ateca Smart City Car, perşembe gününe kadar Barselona’da düzenlenen Akıllı Şehir Fuar ve Dünya Kongresi etkinliğinde konsept olarak sergilenecek; ancak firmanın Şef Dijital Yöneticisi Fabian Simmer Avrupa’nın en önemli şehirlerinde oluşan trafiğin %30’unun park teri arayan sürücüler yüzünden oluştuğunu söylüyor. Doğal olarak da bu projeyi gelecek tüm araçlarda yaygınlaşacak olan bir proje olarak düşündüğünü belirtiyor.

 

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu