FeaturedTestler

Kara Sevda: Alfa Romeo 159 1.9 JTD




  • Motor: 1910 cc, 4 silindirli turbo dizel
  • Güç: 150 HP @ 4000 d/d
  • Tork: 320 Nm @ 2000 d/d
  • Şanzıman: 6 ileri, tork konvertörlü otomatik
  • 0-100 km/s: 9,5 sn
  • Son hız: 209 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 10 litre/100 km
  • Ağırlık: 1535 kg
  • Bagaj hacmi: 405 litre
  • Model yılı: 2007

Karakter
Yol tutuş

– İşçilik
 Tüketim
 Arka yaşam alanı

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

27 Yorum

  1. Nankang’a bu kadar önyargılı olmamanızı oneririm, tam bir f/p ürünü, dedigim kiyas midir bilmem ama istanbul park ta semi slick kullananlarin buyuk cogunlugu nankang kullanir, ayrica su an tum İngiltere’yi sallamis durumda bu lastikler, birde videolarda yol tutusla ilgili sohbetten cok gorsel destek verirseniz eskisi gibi cok daha mutlu olacagimiza inaniyorum, video icin tesekkurler.

    1. Evet tam bir f/p ürünü, ama pist için çünkü ucuz, dayanıklı. Pistte zaten en dandik lastik bile tutuyor, ama yol kullanımında tercih etmem.

      1. Oncelikle dediklerim yanlis anlasilmasin, bi goodyear conti gibi iyi bir lastik markasi degil, yol kullanimi icin michelin primacy 3 yerine rahatlikla tercih edilebilir nankang, digerleri kadar iyi degil ama bir sava falken kadarda kotu degil, 19″ bir otomobile goodyear veya conti almak pek kolay olmayabiliyor.

  2. Oncelikle test icin tesekkurler, anilarim canlandi 2 yil 156 kullandiktan sonra her alfistinin hayallerinin susleyen 159 unda 2 yil kadar keyfini surdum. Gercekten muhtesem bir makine, simdi Giulia yi bekliyorum. Bu arada 159 testini Giulia testinden sonra yapmanizda bayaaa ilginc oldu :PPP neyse yinede tesekkurler. Giulia yi alinca test etmeniz icin yazarim 😀

  3. And az daha zorlasan araba dökülüyor duyecektin… 8 yasinda araba dayanacagi kadar dayanmiş. Dahada dayanir… Biraz wheler dealer izlesen ne arabalar ne hallerde geliyor.. Bu alfa çiçek resmen..

  4. Sinan’ın vites topuzu etrafındaki plastiği yererken kullandığı “koremsi” lafını hiç doğru bulmadığımı belirtmeliyim. Tamam sevdiğiniz bir aracı tanıtıyorsunuz eyvallah ama bunu yaparken objektifliğinizi kaybedip başka markaların, devletlerin yaptığı ürünleri küçük düşürecek şekilde konuşmak olmamış. Samimice söylemek gerekirse o çok sevdiğiniz almanlardan test için araba alamadığınız gibi b.kladığınız korelileri de bu listeye dahil etmek zorunda kalırsınız benden size dost tavsiyesi.

    1. yeni elantraya 100 liramı verdin hacı naptın. adamın benzetmesi cuk oturuyor şimdi doğruya doğru.

    2. Kore arabalari ortalama kalitenin altinda bu bir gercek. 2yil sifir km aldigim hyundaiye bindim diger arabalara gore 4 teker ustu tenekeden farki yok hicbir vasfi yok.

        1. sen araba gormemissin. gormemisin tekisin. bindim sahibiydim diyorum bebe bana link atiyor. kafa calismiyor ki arabadan anlasin. kaldi ki hyundainin marka algisi cok zayif telaffuz edildiginde itibar gormeyen bir marka. neden? neyse sen bunu dusunemezsin. hyundai marka arac almissin gecmis olsun olan olmus artik savunmaya devam et sen

  5. Bende sedan kasa manuel dizel 159 var, 7k kmdir tüketim sayacını sıfırladım karma ortalamam 6.5 litre ki çouğunlukla izmit istanbul arası ve 140-180 bandında giderim. Bence yakıt gayet makul.

  6. Alfaları seven biri olarak eksiklerin acımasızca söylenmesini kabul etmek zor geliyor ama objektif olmanız güzel olmuş. Beklediğim bir testti, çok sevindim. Umarım 3.2 ve 1.75 tbi manuel versiyonlarını da bir gün test ederisiniz.

  7. Tüm zamanların en yakışıklı 4 kapılı sedanlarından biri burulma direncinde kendisinden kat kat pahalı ve kağıt üstünde önde görünen araçlardan çok daha iyi ayrıca yol tutuş konusunda muadili alman araçlarına ders verecek kadar yetenekli bir araca biraz haksızlık yapmış gibisiniz yol tutuşa 4 puan vermek nedir yani ?? Araç ülkemdeki akıl almaz vergilerin mağduru olmuş değeri bilinmemiş her tarafıyla karakter kokan her araba kadar arıza yapan alman araçlarına rakip olmuş kalitede bir araçtır ön yargıları biraz bırakalım bence

  8. Bildiğim kadarıyla arabalar segmentine göre puanlandırılıyordu, bu arabanın yol tutuşu 4 yıldızsa D segmentine hangi arabanın 5 yıldızdır? Kinaye amaçlı değil merakımdan soruyorum,

  9. Narin oluşu güvensizlik hissi yaratır bir noktadan sonra ve insanın aklında hep bir ”acaba”sorusunun takılı kalması bu markanın en temel dezavantajı.Sıradışı ve asil gördüğü konusuna katılıyorum ve evet bende hep istemişimdir kullanıp,göz atabilmeyi bir alfaya.Ama ne olursa olsun rakiplerine nazaran güvenilmezliği ve potansiyel kalitesizliği dolayısı ile her an insanın başına dert açabilecek bir arabayı almak istemem…Fikir sahibi olabilmemiz açısından güzel bir test olmuş,eliniz sağlık.

    1. Güvenilmezliği,kalitesizliği falan bunlar çok eskiden kalma önyargılar.Heleki 159 en sorunsuz alfalardan birisi.Gerçek kullanıcıları yapılan olumsuz yorumlara şaşırmış durumda.

  10. Öncelikle, 4 yıldır Alfa 159 1.9JTS (Benzinli) Dist. Manuel vites kullanıcısıyım. 70.000 km yol yaptım şimdiye kadar. Test ve emeği geçenlere teşekkürler ancak bazı konularda doğru bir değerlendirme yapılamamış ne yazık ki.. 159 kesinlikle ve kesinlikle “narin” olarak addedilebilecek bir araç değil. “Narin” yerine “hor kullanılmaya uygun değil” ifadesini tercih ederdim. 159’un bu testte üzerinde durulan malzeme kalitesi ve işçiliğiyle ilgili konularda elbette eleştirilebilecek noktaları olmakla birlikte, bunun pekçok araçla eşdeğer düzeyde olduğunu, “genel olarak” rahatsız edici bir durumu olmadığını ve hatta Alfa Romeo markasının kalite, işçilik ve dayanıklılık konusunda daha önceki kötü kimliğini 159 ile değiştirip düzelttiği, benim bir kullanıcı olarak gözlemimin ötesinde, sektörde de böyle kabul görmüştür ve bilinmektedir. Aracın sürüş karakteri ve yol tutuş konusunda özellikle üst limitlerinde verdiği “özel” hissiyatın yakalanması (gerginleşme/keskinleşme olarak ifade edilen durum) hoş olmuş 🙂

  11. yaklaşık 4 yıl alfa 159 jts manuel kullandım. test genel olarak objektif. fakat aracın bence artıları kesinlikle eksilerinden baya bi fazla. öncelikle yukarıda sadece karakter ve yol tutuş (ona da 4 yıldız vermişler ya neyse) denmiş. diğerlerini ben söyliyeyim >>> inanılmaz hissiyatlı direksiyon. mükemmel marjinal tasarım . donanım zenginliği. fren sistemi. müzik sistemi. sessizlik….. bence araca biraz haksızlık yapılmaktan ziyade aracın üstün özelliklerininden sanki tüm araçlar böyleymiş gibi bahsedilmiş. bence piyasada fiyatına göre en sıkı, spor ve sexy sedan alfa 159.. kazasız sürüşler..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu