Haberler

Ferrari F12M için geri sayım başladı




Ferrari, F12 Berlinetta’nın yeni jenerasyonu olacak F12M’in testlerine son hızla devam ediyor.

Daha hızlı,daha agresif

Ferrari’nin Fiorano test pisti yakınlarında kameralara yakalanan F12M’in F152M veya V12 Sport ismine sahip olabileceği belirtiliyor.

Güncel F12’de kullanılan atmosferik 6.3 lt V12 motorun 6.5 lt olarak yoluna devam edeceği belirtilirken, motor gücüyle alakalı ise kesin ifadeler kullanılmaya başlandı.

730 BG gücündeki F12 Berlinetta’dan ve 770 BG gücündeki F12tdf’den daha güçlü olacağı konuşulan F12M’in 800 BG gücünde olacağı ifade ediliyor.

Kesin olmamakla birlikte 0-100 km/sa hızlanmasını 3 sn’nin altında tamamlaması muhtemel olan model, 0-200 km/sa hızlanmasını ise 8 sn’nin altında tamamlayabilir.

Küçük detaylar büyük farklar yaratacak

Şanzumanı elden geçiren Ferrari’nin bu geliştirmeler sonucunda vites büyütme süresini %30 oranında, vites düşürme süresini de %40 oranında daha kısalttığı belirtiliyor.

Arka tekerleklerin direksiyonla birlikte dönmesini sağlayan sistemi de güncelleyen Ferrari, bu sistem için yeni bir elektrikli sistem kullanmış.

İç mekanda yeni nesil multimedya sisteminin kullanılacağı F12M’in ayrıca yeni LED farlarla donatılmasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

9-19 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilecek Cenevre Motor Show’da görücüye çıkacak olan F12M için hummalı bir çalışma içerisinde olan Ferrari, modelin teknik detaylarını ilerleyen dönemde açıklayacak.

Resim kaynağı: tr.motor1.com

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Ff i gtc4lusso ile berbat ettikleri gibi 0km satın alınabilicek tek güzel arabaları olan f12 berlinettayıda f12m ile berbat edicekler

  2. Ff i gtc4lusso ile berbat ettikleri gibi 0km satın alınabilicek tek güzel arabaları olan f12 berlinettayıda f12m ile berbat edicekler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu