Haberler

2017 Harley-Davidson Road King Special




Oyun başlasın! Ya da devam edelim diyelim. Harley Davidson imparatorluğu görsel olarak özenlilik ve zariflik üzerine kurulmuştur.Klasik, 1950’lerden esinlenerek hazırlanmış Road King’de daha karanlık, bir görünüm alan Harley-Davidson Road King Special’e bakın.Fark edeceğiniz ilk şey, çoğu kromun çıkarılmış olması. Büyük farı ve aktarma organları hariç motorda her şey değişti.

Brad Richards, Willie G. Davidson’ın yerine geçen tasarım başkanı  “Motosiklet 50’li yıllarının çoğunu krom parçalar ile geçirdi. Şimdi ise mümkün olduğunca modern parçalar ekledik. Bu, koyu kaplamalar demekti ve ön çamurlukla uğraşılması anlamına geliyordu; Motosikletin arka tarafına daha düşük gibi görünmesi için uzatılmış çantalar ekledik. Daha sonra ön camını çıkardık ve mini gidon ekledik.

Uzatılan yan çantaları daha düşük bir görünüm kazandırıyor ve bu özel parçalar CVO modellerinde ilk defa görünüyor.Ancak daha alçak gözükmesi için  Street Glide Special ve Road Glide Special’te kullanılan “düşük profilli” arka süspansiyon kullanılarak Road King Special hafifçe indirildi.

Richards,“The Road King yaptığımız en büyük motosikletimiz ve gerçekten benzersiz bir sürüş deneyimi yaşatıyor.Büyük gövdesi sanki bir lokomotifin üstündeymiş gibi hissettiriyor.Motosikleti yeniden tasarlayarak Road King’i yeniden canlandırıp FL özüne döndürmek istedik.” dedi.

“Pure Road King” gerçek bir yaratık. En hafif FL’dır ve bir Street Glide’den bile çarpıcı biçimde farklı bir sürüş hissiyatı vardır. Harley Davidson’un sunduğu en konforlu ve yetenekli şasi, özellikle de yeni ikili bükülme valf çatısı ve 2017’de Milwaukee-Eight-powered motosikletlerinde piyasaya çıkan FL’dir.Önceden gelen “Specials” gibi Street Glide ve Road Glide, Road King Special, hot-rod bagger segmentinde yer alıyor ve bu süreçte Road King’in gençlere hitap etmesi bekleniyor.

Richards “Bu proje hakkında stüdyo içinde konuşmaya başlayınca, elimizden neyin nasibini bulabileceğimiz konusunda heyecanlıydık ve genç sürücüye hitap etmek için FL platformuyla neler yapabileceğimizi. Dolayısıyla motosikletin ve orantıların çok güçlü, cüretkâr, fakat basit renkler olması hakkında konuşmaya başladık. “ dedi.

Motor üzerinde bir takım rozetler var: Harley-Davidson logosu tankın her iki yanına yapıştırılmış.Gövde üzerinde başka bir şey bulunmuyor.Motor bloğunun arasından çıkan hava filtresi için kapak, zamanlama kapağı eklenmiş.Gösterge panelinde düzeltmeler yapılmış.

Harley Davidson 18 inçlik arka jant için chopper bir breakout’tan esinlenmiş.Tasarım ekibi bu jantı daha sonra 19 inç yapmakta karar kılmış.Ön janttada aynı ölçüyü kullanmışlar.19 inç özel bir görünüm vermek için alçak profilli çamurluk ile iyi çalışıyor.Güç, standart bir 107-cubic-inch Milwaukee Eight V-twin’den geliyor.Tek değişiklik motor bloğunun karartılmasıdır.

Harley-Davidson genç sürücüleri artık her zamankinden daha fazla önemsiyor. Road Glide ve Street Glide Specials modelleri yalnızca genç kesime de değil, her zamanki bilindik Harley-Davidson müşterisinden ziyade daha çeşitli kesimlere de hitap ediyor. Ürün portföy yöneticisi Paul James, “Street Glide Special, gençlere, kadınlara, zenci Amerikalılara, İspanyol kökenlilere en çok satışı yapılan motor.” diyor. “Bizim en popüler motorumuz ve her kesimden müşteri yapma potansiyeline sahip çünkü çok güçlü bir albenisi var. Fakat genel olarak Road King Special müşterilerinin Street Glide Special’ınkiler gibi daha genç kesimden olmasını bekliyoruz.

” Harley-Davidson, müşterisinin isteklerine çok önem vermekle beraber, motorun kişiselleştilmesi için kullanılan trendleri çok yakından takip ediyor. Bu nedenle Road King Special akımı için sokaklardan ilham alındığını söylemek sürpriz olmayacaktır. Richards “Burada hiçbir yeniliği mecbur kaldığımız için yapmıyoruz, müşterilerimizin faaliyetlerini yansıtıyoruz ve birçok insana harika bir başlangıç noktası sunuyoruz.” diyor ve “Kişiselleştirme için muazzam bir çalışma alanı oluşturmak istedik.” şeklinde ekliyor. “Eğer Road King’in tamamıyla krom, çevresi beyaz lastikli ve bilindik zımbırtılarıyla standart versiyonunu satın alırsanız, bu size her zamanki fiyatına mâl olacak. Kendini daha koyu, sokaklara yakışır ve asabi bir FL’nin üzerindeyken yeniden keşfetmek isteyen müşterilerimize olağanüstü bir avantaj sunmak istedik.”

Richards’ın son düşünceleri ise “Bana göre, bir motora gözünüz iliştiğinde onu etkileyici kılan sadeliğidir.” oldu.

Fiyat Listesi :

The Olive Gold(MSRP) : $22,449

Vivid Black: $21,999

Hard Candy Custom Hot Rod Red Flake: $24,399

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu