Haberler

Jaguar XE, SVR versiyonuyla nefes kesecek




Jaguar sıkı çalışıyor

“Asi Kedi”nin özel araçlar departmanı bu sıra sıkı bir iş üzerinde çalışıyor. İngiliz marka F-Type SVR ve Range Rover SVR modellerinde yakaladığı başarının ardından gözünü en yeni modeli XE‘ye dikti.

Aynı performans kriterleriyle XE modelini de yorumlayacak marka kaputun altında ise F-Type modelinden tanıdığımız 5.0 lt’lik 500 hp güç üretebilen kompresörlü V8 motora rol verecek.

Ya rakipleri?

XE SVR‘nin bu güçlü takviyelerden sonra BMW M3 ve Mercedes-AMG C63 gibi rakiplerine kafa tutabiliyor olması bekleniyor. Şu sıralar Kuzey İspanya’da XE SVR‘nin rakiplerine karşı performans testlerine devam edildiği de raporlar arasında.

Bir SVR kolay yetişmiyor!

Daha önce F-Type ve Range Rover‘da olduğu gibi XE SVR de benzer bir 4 tekerlekten çekiş sistemi ile gelecek. Bu da standart modelin ağırlığı olan 1505 kg üzerine 50 kilogram daha yük ekleneceğini manasına geliyor.

Çekişi artıracak elektrik kontrollü sınırlı-kaydırmalı arka diferansiyel, yaylar ve süspansiyonlarda uygulanan iyileştirmelerle birlikte şasi de sağlamlaştırılacak. XE SVR‘nin 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik şanzıman seçenekleriyle gelmesi bekleniyor.

Dış tasarımda ise daha kaslı çamurluklar ve daha iddialı tamponlarla dikkatleri üzerinde toplayacak belirgin bir ızgara eşlik edecek. Yeni jantlar ve yol tutuşu artıracak spoiler ile bu profesyonel dokunuş tamamlanmış olacak.

Bunca çalışmanın getirisi, saf performans!

Otomobilin yeni V8 motor ve 4 tekerden çekiş sistemi ile 0’dan 100 km/s hıza 4 saniyenin altında ulaşması bekleniyor. Bu değerlerle 336 hp güce sahip kardeşi XE S modelini de 1 saniyeden biraz daha fazla geride bırakmış olacak.

XE SVR, standart versiyonu olan XE’nin piyasa ömrünün ortalarında üretime geçmesi planlanıyor. Başlangıç fiyatının ise 80.000 dolar civarında olması muhtemel.

 

Timuçin Çolakel

Birbiriyle ilintisi olmasa da albenisi varsa ilgi duyduğum onlarca konuyu nerede kullanabilirim diye düşünürken kendimi burada buldum. Konu elbette otomobil ancak bir roman misali konunun etrafında dolaşmaya hazırım. Bambaşka konular üzerinden otomobil anlatmaya geldim, işin sanat kısmına dokunmaya. İçinde çarklar, dişliler de olacak ancak bu çarklara bir parça renk çalacağız beraber. Renkler de sönük olmayacak, kutup ışıkları mavisi gibi, amazon yeşili gibi şeyler. Zaten hepimiz aynı renk olursak cümbüşü zayıf kalır. Neyse, takılın peşimize...

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu