FeaturedHaberler

Opel, Peugeot-Citroen grubuna mı satılıyor?




Fransız otomotiv grubu PSA, iddialara göre son dönemin en büyük satın alımlarından birisini yapmak üzere. Avrupa’nın en büyük ikinci üreticisi olan grup, kısa süre sonra Opel’i satın aldığını duyurabilir!

Köklü marka Almanya’dan Fransa’ya göç ediyor!

Reuters’ın haberine göre Opel’in sahibi olan General Motors, Avrupa bölgesindeki maddi zararını gerekçe göstererek bu bölgeden çıkmak istiyor. Grubun bu bağlamda Opel ve Vauxhall markalarını devretmek için PSA grubuyla görüşmeler yaptığı söyleniyor.

Bilindiği üzere iki şirket SUV segmentinde yer alacak yeni modelleri için ortak platform çalışmaları yapıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan PSA başkan vekili Bertrand Blaise, “Opel ile mevcut projelerimizi geliştirmek için görüşmelerimizi sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu. PSA’nın %13 hissesini elinde bulunduran Peugeot ailesi ise konu ile ilgili olarak sessizliğini koruyor.

Opel’in satın alınmasını Çinliler mi istiyor?

Analistlere göre General Motors’un kâr getirmeyen Avrupa operasyonunu satması uzun zamandır bekleniyordu. Elinde Peugeot, Citroen ve DS markalarını bulunduran Fransız grubun bu operasyon ile hem Avrupa’da lider olan Volkswagen’i tahtından indirmesi, hem de yeni pazarlara açılabilmek için daha fazla kapasiteye ulaşacağı öngörülüyor.

Öte yandan PSA’nın Çinli ortağı Dongfeng Motors’un gruba bu işlem için maddi kaynak yaratacağı söyleniyor. Dongfeng’in özellikle Amerika pazarına açılmak için çok istekli olduğu ve bu bağlamda Alman markanın satın alınması için ön ayak olduğu da gelen bilgiler arasında. İki şirkete yakın kaynaklara göre, eğer son dakika pürüzü çıkmazsa bu dev evlilik önümüzdeki günlerde resmi olarak duyurulacak.

Güncelleme: Haberin yayınlanmasından kısa süre sonra PSA ve Opel ayrı ayrı basın açıklaması yayınladı. Açıklamada “General Motors ve PSA grubu, 2012’den beri sürdürülen stratejik ortaklığı geliştirmek için çalışıyor ve ek işbirliği olanaklarını inceliyor. İki grup satın alma dahil olmak üzere karlılık ve operasyonel verimliliği arttırmaya yönelik çok sayıda stratejik girişimin araştırıldığını doğruluyor. Ancak bu görüşmeler anlaşmanın sağlandığına dair bir kesinlik içermemektedir.” ifadeleri bulunuyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

46 Yorum

  1. İyi olabilir emin değilim ama sanırım astra 308 platformunda üretiliyor, olumlu bir birleşme olur.

  2. Opel’in PSA’ya satılması Fransızlar için çok doğru bir adım olur. Fransızlar bu gidişle yakında Almanlar’ı tahtından edecektir Almanlar’da Fransızlar’a itaat edecektir. Fransızlar, Koreliler sürekli olarak kendilerini geliştirirken Almanlar ise sürekli olarak gerilemeye devam ediyorlar. Opel PSA’ya satılsın fakat PSA Opel’e dokunmasın ve çizgisini bozmasın. Opel son yıllarda marka ve model bazında çok iyi bir yolda ilerliyor. Renault’un bu model ve performans atağından sonra VW’ni en çok Opel yoracaktır

    1. ne kadar komik bir yorum. fransızlar ve koreliler hiçbir zaman almanları(opel hariç) geçemez. adamların hamurunda ucuzluk var amaçları uyduruk ve ucuza ne kadar araba satabiliriz derdindeler ve oturmuş marka algıları inkar edilemez. sırf bunlar araba sattırır/sattırmaz. peugeot teneke hyundai çöp… bu kadar basit.

        1. hyundai çöp değil tabiki. genelde itibarı düşük. kendim de ilk sahibi olarak 1 yıl bindim hatta tatile de gittim araba olsun diye yapılmış bir araba idi benimkisi =)

          1. G.Kore 90’lı yıllarda ekonomik açıdan Türkiye’den biraz gerideydi. Günümüzde Japonya ile yarışır hale geldiler. Gelelim Hyundai meselesine..adamlar vizyon değiştirdi.. hepsi bu. Siz istesenizde istemesenizde sevsenizde sevmesenizde Hyundai’nin başarısına saygı duymak zorundasınız. Hyundai toplum gözünde hiçbir zaman kötü bir yere sahip değildir. Başta kaldıramazlar belki ancak Hyundai’nin değiştiğini çok yakında herkes farkedecek. Ayrıca Koreliler bugün Almanlardan çok daha iyi otomobil üretmektedir bu gerçeğide istesenizde istemesenizde kabul etmek zorundasınız

      1. Peugeot ve Renault BMW, Mercedes’e motor veren markalardır. Hyundai ülkemize yatırım yapan dünyanın en büyük markalarından birisidir. 2011 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yeni i30’u Volkswagen CEO’su Martin Winterkorn da fuarda yeni i30’u incelerken araca hayran olup kendi markasının modellerinde yapamadıkları bir teknolojinin Hyundai tarafından nasıl yapıldığını iş arkadaşlarına hayretler içinde sorarken yakalanmıştı. Otomobili sadece Almanlar üretmiyor. Japonlar ve Koreliler Almanlar’ın çok daha önündedir. Korelilerin bile Almanlardan daha iyi otomobil ürettiği bir dünyada hala Almandan bahsetmek çok abeste olur. . Hyundai’yi sevsenizde sevmesenizde başarısını tüm dünya kabul etmiş durumda. Hyundai’ye sevsenizde sevmesenizde başarısına saygı duymak zorundasınız

  3. Hyundai i10 accent filan iyi araba demiyorumda biraz okur yazar olun arkadaslar kelly blue book gibi jd power gibi sitelerde hyundai degerlendirmelerine goz atin.

  4. Bazı konularda öyle kesin ve mantıksız yorumlar var ki, ancak kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz.
    Kusura bakmayın ama “Fransız arabaları beş para etmez, Hyundai çöp, Kore ve Japon otomobilleri Alman otomobillerinden fersah fersah önde, Alman otomobilleri diğerlerinden 10 kat iyi” gibi yorumlar karşınızdakine hiç bir şey ifade etmiyor, direk olarak görmezlikten geliniyor.
    Bilin istedim.

    1. Ufuk bey çok komiksiniz. Söylediklerinize sadece gülüyorum. Dünyada Japonlar 1 numaradır ve Almanlar’ın da açık ara önündedir. Koreliler’in bile Almanlardan iyi otomobil ürettiği bir dünyada hala Almandan bahsetmek bence çok abeste ve komik olur. 2011 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yeni i30’u Volkswagen CEO’su Martin Winterkorn fuarda yeni i30’u incelerken araca hayran olup kendi markasının modellerinde yapamadıkları bir teknolojinin Hyundai tarafından nasıl yapıldığını iş arkadaşlarına hayretler içinde sorarken yakalanmıştı. Bu bile Hyundai’nin nereden nereye geldiğini bizlere çok iyi bir şekilde gösteriyor. Keza dünyada otomobili sadece Almanlar üretmiyor bunu da bilin istedim. Koreliler Almanlardan daha iyi otomobil üretiyor bunu da istesenizde, istemesenizde kabul etmek zorundasınız

      1. Koreliler bile mi? Yapmayın Allah aşkına.Tamam Japon ve Kore üreticilerinin yaptığı atılımlar yadırganamaz ama hiçbir zaman bir Alman kalitesine ulaşamamışlardır.

        1. Tevfik bey Hyundai kendini gerçekten çok geliştiren bir firma hani bu konuda takdire şayan başarısı var. Tüm dünya Hyundai gerçeğini kabullendi sizde istesenizde istemesenizde Hyundai’yı sevsenizde sevmesenizde başarısına saygı duymak zorundasınız. dünyayı kasıp kavuran iphonun neredeyse tamamı g.koreli firmaların eseri.. onları küçümsemeyin.. gerçekten çok güçlüler.. tahmin edecegınızden bile güçlüler.. Bir hyundai sahibi değilim ama adamlar bomba gibi geliyor onu biliyorum

          1. Aynı şeyden bahsediyorum.Durum asla sevme-sevmeme durumu değil. Adamların atılımları gerçekten çok büyük.İnanılmaz Ar-Ge yatırımları yapıyorlar ve dedikleri gibi eskisi gibi değiller fakat bahsettiğim bir kalite düzeyine ulaşmalarına daha var. Şu an gerçekten Almanlar kalite konusunda üst çıtayı belirliyor.

            1. Tevfik bey Korelilerin kendisini geliştirmesi konusunda hem fikirim. Koreliler 5-10 sene sonra Japonları tahtından edecektir ve liderliğe yükselecektir. Yalnız şu da var Koreliler birçok konuda Almanlar’ın önündedir bunu da kabul etmek zorundasınız

      2. Emrecim, Almanlar otomobil üretmeyi bilmiyor haklısın, beş para etmez Alman arabaları. O Mercedes S sınıfı, Porsche, M3-M5, Maybach falan nedir öyle Allasen… Bir Hyundai, bir Kia değiller. Hele Lexus hiç değiller.
        Zaten VW CEO’su da ne fena yakalandı öyle… 🙂

        1. Ufuk bey dünya da otomobili sadece Almanlar üretmiyor. Hyundai CEO’su bile yaptığı açıklamada “Japonları tasarım, kalite, teknoloji konusunda geride bıraktık” diye bir açıklama yapmıştı. Adam haklı beyler Koreliler kendini geliştirirek ileriye doğru gitmeye devam ederken Almanlar gerilemeye devam ediyorlar. Sadece Audi(VW çakması), BMW, Mercedes, Porsche gibi markaların birşey olması hiçbir şey ifade etmiyor. Lexus’ta dünyanın önde gelen ve en genç lüks otomobil markalarından biridir. Cadillac’ta, Lincoln’de ülkemize gelse tutmaz. Cadillac, Lincoln, Lexus gibi markaların hedefi buradaki çok düşük satmak değil maksat geç olmadan TR piyasasında adını duyurabilmektir ki bunu da Lexus başarmıştır. Lexus’un çıkış noktası aslen Amerikan pazarıdır. Pahalı fiyata Toyota satamayacak olmalarıydı. Yıllarca nasıl bir Arge çalışması yaptılarsa kısa sürede 1 numaraya oturmayı başardılar. Lexus Amerikan pazarı için, Cadillac ve Lincoln ile rekabet etmek için yaratıldı

          1. Emre kardeşimin sözlerine aynen katılıyorum. Lexusun üzerine araba yoktur piyasada. yanından geçse döner döner bakarsın sıkılmazsın yine bakarsın içine binersin 5 dakika start tuşuna basamadan oturur izlersin arabayı. çünkü hiçbir arabası diğerine benzemez, is gs ls rx nx, hepsinin kendine özgü muazzam iç mekanları vardır. şimdi git bak bmw mercedes tüm arabaları birbirine benziyor malesef, olacaksa bi kapı kolu aynı olsun bence. motor verimliliği ve şanzıman kalitesi de bir numara, lexus candır, keşke alacak durum olsa. Lexus candır. Otomobilden anlayanın gönlünde kesinlikle bir Lexus vardır. Çok sağlam, kendine özgü müthiş tasarım, Amerika’da deli gibi satıyor ve Japonya’nın gururudur o. Toyota çok iyi işler çıkartıyor kısaca. Neyse paramız olsa da alsak

          2. Benim yazdıklarımdan Almanları övdüğüm sonucunu çıkarıp bana “dünyada otomobili sadece Almanlar üretmiyor” dedin ya, tebrik ediyorum.
            Diğeri de altta bana Lexus’u anlatmış.
            Önce okuduklarınızı anlayın arkadaşlar, sonra tartışalım.
            Benim söylediklerimi anlayamadıysanız, kısaca özetleyeyim. Bakın bu forumu takip ettiğinize göre muhtemelen And’ı da seviyor ve güveniyorsunuz. And’ın ağzından bugüne kadar bir kez bile “xxxx araçları iyi” ya da “x marka y markadan iyi” gibi bir söz duydunuz mu? Duyamazsınız, bu tür sözleri ancak bilgisiz olanlar ve çocuklar eder. Bir otomobil için diğerinden iyi demek bile o kadar zor ki; işin içinde yüzlerce parametre var. Siz gelmiş burada değil modelleri, markaları; o markaların ülkeleri arasında kıyas yapıyor, hiç bir ciddi kaynakta dile getirilmeyen boyunuzdan büyük laflar ediyorsunuz.
            Evet Alman-Fransız-Kore-Japonya-ABD araçları Çin ve Hint araçlarından iyidir; bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak Alman araçları Japon araçlarından iyi/kötü; Kore araçları Fransız araçlarından iyi/kötü diyemezsiniz; derseniz de kendinize güldürürsünüz. Nokta.

            1. Ha bu arada; bugüne kadar Alman, Fransız ve Kore araçlarım oldu. Sadece Japon malı aracım olmadı; Mazda 6’ya bir ara niyetlendim ama istediğim motor olmadığı için vazgeçtim. Bu da dip not olarak dursun.

              1. Ufuk bey kimin kime kendini güldürdüğü belli oluyor. Hep işte siz ve sizin gibilerin yüzünden ülkece bu haldeyiz. Siz ancak laf olsun diye konuşuyorusnuz. Madem otomobilden anlamıyorsunuz konuşmayın. Siz o yollardan giderken ben geliyordum. Geçin bu süslü içi boş lafları..Doğruları söylediğimiz için işte işinize gelmiyor bu kadar basit..Nokta

                1. Evet, en son PISA testinde ülkedeki gençlerin okuduğunu anlama konusunda ne kadar yetersiz olduğunu görmüştük; sen de bunu canlı bir örnekle bize sundun. Tebrik ederim.
                  Okuduğunu bile anlamayanlara daha fazla laf anlatmaya çalışmak vakit kaybı olacak.

                  1. Ufuk bey beni değil, bence siz asıl kendinizi tebrik edin. Kimin bilgisi ve kültürü yetersiz olduğu belli oluyor. Bunu bize gösterdiğin için asıl biz sana çok teşekkür ediyoruz. Ufuk bey sen ve senin gibilere cevap bile vermek hatadır

                    1. Burak bey tam ben söyleyecektim. Lafı ağzımdan aldınız. Böyle kültürsüz ve bilgisi yetersiz kişilere cevap bile vermek hatadır. Burak bey bu güzel cevabınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum

                    2. Emre Bayram, hangi isimle yazdığına dikkat etmeden cevap yazarsan sonra iki ayrı kişiymiş gibi kendi kendine destek olmak zorunda kalabilirsin dikkat et 🙂 🙂

                    3. Ufuk bey şu anda ne saçmaladığının anda farkında değil. Mağlum ben Emre beyi tanımam oda beni tanımaz. Ne kadar saçma sapan ve boş konuşuyorsunuz. Ufuk bey saçmalamayı kesinde yaşınıza göre davranın hala çocuk gibi davranıyorsunuz. Ufuk bey yaptığınız hareketlerin çocuktan hiç farkı yok. Bu kadar kendinizi küçük düşürmeyin. Size sadece gülüyorum

                    4. Yellowolf kod adlı arkadaşım sen ve senin gibilerden çok çoluk, çocuk görmüyorum. Siz ve sizin gibiler gitsinde kumda oynasınlar..

            2. Ufuk bey kimin kime kendini güldürdüğü belli oluyor. Hep işte siz ve sizin gibilerin yüzünden ülkece bu haldeyiz. Siz ancak laf olsun diye konuşuyorusnuz. Madem otomobilden anlamıyorsunuz konuşmayın. Siz o yollardan giderken ben geliyordum. Geçin bu süslü içi boş lafları..Doğruları söylediğimiz için işte işinize gelmiyor bu kadar basit..Nokta

        2. Ufuk bey siz zerre gram otomobilden anlamıyorsunuz. Ondan sonra buraya gelmiş boş boş konuşuyorsunuz maksat sadece laf olsun diye. Japonlar dünya da 1 numaradır istesenizde, istemeseniz bu gerçeği kabul etmek zorundasınız. Almanlar gitsinde kumda oynasın..Nissan Skyline R34/GTR R35, Toyota 2000GT/Supra/Land Cruiser, Honda/Acura NSX, Lexus IS-F/LFA,LC, LX, LS, Mazda RX7/RX8, Honda S2000, Mitsubishi 3000GT vs. şeklinde bu liste uzayıp gidiyor

    2. Hyundai gerçekten çöp. altını dolduracak yazılacak açıklanacak çok şey var ama diğer elemanlarla uğraşmaya değmez. bir iki yorum okudum yok yok değmez. keskin sirke küpüne zarar yesin dursunlar birbirlerini gavurun uyduruk hyundaisi yüzünden

      1. AlCapone kod adlı arkadaşım sen ancak boş gezenin boş kaflasının zerre gram otomobilden anlamıyorsun. AlCapone kod adlı arkadaş asıl senin uğraşmaya değmez senin gibi otomobilden anlamayan cahillere cevap bile vermek hatadır. Hyundai ülkemize yatırım yapan dünyanın en büyük otomobil üreticilerinde biridir. Tüm dünya Hyundai gerçeğini kabullendi Hyundai’ye sevsenizde, sevmesenizde başarısına saygı duymak zorundasın. Hyundai; 6 kıta, 184 ülkeye 23 milyondan fazla otomobil ihraç etti

          1. AlCapone kod adlı arkadaş sen ancak böyle saçmalaya devam et. Tüm dünya Hyundai gerçeğini kabullenmişken sen hala daha neyin kafasını yaşıyorsun. Yazık sana senin gibi cahillere cevap bile vermek hatadır. Sen git önce otomobil neymiş onu öğrende gel. Ayrıca Hyundai sahibi falanda değilim kendi kendine atıp tutupta, kendi kendine dinleme yazık sana

  5. abi satılırsa acaip üzülürüm .. opel peugeot tan kalite ve standar olarak çok çok yüksek bi araba … opelim de olmuştu 4 kez … harbi gitti gider … son kasa insigniayı alabilseydik keşke ..gezegende ki son opel olucak belli ki

    1. Opel’in PSA’dan daha kaliteli demek tamamıyla yanlış olur. Opel Europe, PSA’yla yıllardır ortak komposant satınalma platformunda mal almaktadır. PSA’nın arge yatırımları Opel Europe’dn kat kat üstündedir. Son İnsignia da yeni çıkacak 508’in platformu… Yani anlayacağın Opel son 10 yıldır bitik durumunda,…, yalnızca Avrupa kanadında 17Milyar Euro’luk zararı vardır.

  6. Arkadaşımın babası Opel’de üst düzey yönetici, kesin satılacak gibi duruyor, sürekli toplantıda kendisi, anlaşma şartları konuşuluyormuş.

  7. üzüldüm hem iyi yol tutan içi fena olmayan ucuz otomobillerdi doğduğumdada bundan 2 sene öncede opellerle birlikte oldum hep ilki Astra 2.si insigniaydı ilk çıktığında alınan bu iki arabada çok güzeldi babam hep astrası için bindiğim en iyi arabaydı der durur virajdan viraja atmadı az insigniada deli kaçıyordu geçmiş olsun ancak psa da kötü değil ama eski opel ruhunu kesinlikle özleyeceğiz

  8. 1- Bundan bile kavga çıkarabilecek kabileyete eriştiğimiz için halimize
    2- Mahallenin en güzel kızlarından birinin yine mahallenin jöleli, süslü, paralı ama kof delikanlısına gitmesine
    gerçekten üzüldüm..

  9. Opel satılırda GM’den çıkarsa o zaman GM, avrupa ve Türkiye için geri çektiği Chevrolet tekrar geriye gelir satılmaya başlar. Bu güzel bir haber.

  10. Muhtemel satışın gerçekleşmesi durumunda yeni oluşum ile birlikte Renault-Nissan grubu’nu geçerek ikinci sıraya yerleşecek. Ayrıca, tüm otomotiv şirketlerini satan veya kapatan İngiltere’nin son markası Vauxhall’unda ilerleyen zamanlarda Peugeot tarafından Çin markalarına satılması söz konusu

    1. Emre kardeşim sözlerine aynen katılıyorum. Opel’in PSA’ya grubuna satılması Opel’in yararına olur fakat son yıllarda atağa kalkmış olan Opel’e dokunması çok yanlış olur ve Opel’i ileri götürmek yerine geriye götürür. PSA Opel’i alsın fakat Opel’e dokunmayacaksa alsın yoksa sakın Opel’i filan almayı aklından bile geçirmesin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu