FeaturedHaberler

Yeni Civic Type-R yine sesiyle büyüleyecek!




Honda’nın yakın zamanda yayınladığı videoda Yeni Honda Civic Type-R bize 4 silindirli bir motorun ne kadar güzel sesler çıkarabileceğini gösteriyor. Duyduğumuz ses bizi sabırsızlandırıyor, fakat hepimizden önce otomobili biri kullanmış bile! McLaren-Honda pilotu Stoffel Vandoorne, 2017’nin merakla beklenen hot-hatch’ini Avustralya sokaklarında kullanma şerefine ulaşmış. Aslına bakarsanız Vandoorne, yeni Type-R’ı trafiğe açık yollarda süren ilk kişi!

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne Yeni Type-R’ın koltuğunda.

Yeni Honda Civic Type-R önce Amerika’da satılacak

Yeni Type-R’ın ABD prömiyeri nisan ayında 2017 New York Otomobil Fuarı’nda yapılacak ve satışlar da muhtemelen bahar sonu başlayacak. Avrupa’daki Type-R fanatikleri ise biraz daha beklemek zorunda: Dünya prömiyeri 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılan modelin henüz Avrupa lansmanı gerçekleşmedi fakat İngiltere satışlarının 2017 yazında başlaması bekleniyor.

Sadece manuel şanzıman!

ABD’li müşteriler otomobile 35.000$ karşılığında, 7 inç’lik multimedya ekranı ve LED farlarla donatılmış bir şekilde sahip olabilecekler. Japon hot-hatch’in kalbinde 2.0 litre turbo beslemeli bir motor yatıyor. Dört silindirli ünite, ABD pazarında 306 HP güç ve 400 Nm tork üretecek. Otomobil bu gücü 6-ileri manuel şanzıman ve mekanik kilitli diferansiyel vasıtasıyla ön tekerleklere iletecek. Vites düşüşlerinde kendi kendine devir eşitleyebilen manuel şanzıman, otomobilin tek vites kutusu seçeneği. Brembo tarafından geliştirilen fren sistemindeyse ön akstaki 13.8 inç’lik disklere arkada 12 inç’lik diskler eşlik ediyor.

Kaynak: motor1.com

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu