FeaturedHaberler

Huzurlarınızda yeni Honda Civic Type-R!




Japon otomobil markası Honda, tamamen yenilenen Civic Type-R modelini Cenevre Otomobil Fuarında tanıttı. Detaylarıyla göz dolduran performans otomobilinin bütün detayları haberimizde!

Yeni Type-R, Ring rekorunu geri almak için hazır!

10. jenerasyon Civic’i temel alan Honda Civic Type-R, aynı zamanda Japon markanın 1992’den bu yana performans ekini alan onuncu Honda üyesi olarak dikkat çekiyor. Tasarım anlamında vahşi ve agresif yüzünü saklamayan otomobil, kapsamlı bir aerodinamik pakete kavuşmuş. %38 arttırılmış burulma direnci daha rijit bir şasiyi işaret ederken; boynuzu andıran tavan çıkıntıları, çift katlı spoyler ve 3 parçalı egzoz sistemi aracın genetiğini ortaya koyuyor.

245/30/20 ölçülerinde Continental ContiSportContact lastikler ile Swindon fabrikasından çıkacak yeni Type-R’ın iç mekanında dışına göre daha fazla yenilik bulunuyor. Göğüs kısmı stok Civic’den alınan otomobilin sürüş pozisyonu, daha sportif bir his vermek adına 50 mm alçaltılmış. Kırmızı detayların dikkat çektiği iç mekanın oldukça ateşli göründüğünü söyleyebiliriz.

Kaputunun altında tam bir canavar yatıyor!

Aracın kaputunun altına gelecek olursak, Honda mühendislerinin geliştirdiği 2 litrelik turbo VTEC motor ile karşılaşıyoruz. 316 beygir güç ve 400 Nm tork üreten bu motor, 6 ileri manuel şanzıman ile kombine ediliyor. Bu denli yüksek performanslı bir aracı durdurmak için Brembo ile işbirliğine giden Honda’nın 305 ve 350 mm çapında devasa diskler ürettirdiğini belirtelim.

İlk defa adaptif amortisörler ve sürüş modları ile donatılan Honda Civic Type-R; Comfort, Sport ve +R’dan oluşan 3 farklı sürüş moduna sahip. Bu modların her biri direksiyon, gaz kelebeği, amortisör ve vites değişim hassasiyetlerini değiştirerek sürücünün maksimum performansı hissetmesine olanak sağlıyor.

Honda, Type-R’ın daha önce VW Golf Clubsport S‘e kaptırdığı Nurburgring’in en hızlı önden çeker otomobili unvanını en erken zamanda geri almak istiyor. Fiyatı henüz açıklanmayan performans canavarını bu sebepten ötürü çok kısa bir süre sonra yollarda görebiliriz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

13 Yorum

  1. Tasarım anlamında çok fazla gözümü yordu araba. Tamam sıradışı olsun da bu kadar kargacık burgacık yapmayada lüzum yoktu sanki. Spoiler ayrı alem arka difüzörün eşsiz (!) tasarımı ayrı alem. Önden beğendim. İç mekan daha kendine özgü olabilirmiş arka tarafı yok farz ediyorum 🙂

  2. Ben bayıldım bayıldım bayıldım, keşke ulaşabileceğimiz bütçelerde olsa….

  3. ulan eskisini alamadan yenisi geldi. ülkenin ekonomik durumu yüzünden bu arabalar ileride e46 m3 ikinci eli gibi fiyatlara satılacak.yazık. 32000 poundluk type-r ülkemizde kalburüstü para kazanan insanların arabası oldu

  4. İlk defa adaptif amortisörler ve sürüş modları ile donatılan Honda Civic Type-R; Comfort, Sport ve +R’dan oluşan 3 farklı sürüş moduna sahip. Bu modların her biri direksiyon, gaz kelebeği, amortisör ve vites değişim hassasiyetlerini değiştirerek sürücünün maksimum performansı hissetmesine olanak sağlıyor.Hepsini görüntüle…

    İlk defa değil. FK2'de sürüş modu olarak +R seçeneği ve adaptif amortisörler var. Comfort ve Sport modları yok sadece, Standart ve +R var. Araya bir tane daha mod sıkıştırmışlar işte.

  5. Kaputtaki scoop Subaru'yu anımsatıyor..Arka egzoz tasarımında Ferrari Italia'yı referans alacaklarına, Lamborghini Aventador'un egzoz tasarımını referans alsalardı muhtemelen çok çok daha güzel bir görüntüsü olabilirdi
    Ha bu haliyle de zehir gibi o ayrı

  6. Göze hoş gelen bir otomobil. Yeni Civic Type-R'ın çok agresif ve klas bir duruşu var

  7. Honda Türkiye'den edindiğim bilgilere göre yeni Civic Type-R bu yılın son çeyreğinde satışta olacak diye söylediler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu