Haberler

Ford ‘dan “Akıllı Beşik” : Max Motor Dreams




Dünyanın otomobile binen ilk bebeği o ilk yolculukta uyuya kaldığı andan itibaren bilinen bir şey varsa o da bebeklerin otomobil yolculuklarında kolayca uyuduğudur. Otomobil yolculuklarının bu özelliği, senelerdir aileler tarafından kullanılan bir bebek uyutma taktiği. Ford’un yeni icadı akıllı beşik otomobil yolculuklarının bu yeteneğini beşiklere aktarmayı hedefliyor.

https://youtu.be/Ic6vWoSd8Fk

Ford’un Max Motor Dreams (Max Otomobil Rüyaları) adını verdiği beşik, bir otomobil yolculuğunu taklit ederek bebeklerin uyumasına yardımcı olmayı hedefliyor. Bebekli ailelerin bir senede ortalama 44 günlerini bebeklerini uyutmaya çalışırken harcadığını belirten Ford mühendisleri, otomobil yolculuklarına gerek bırakmadan bebeklerin uyuyabilmesini sağlamak için kolları sıvamış ve Max Motor Dreams’i icat etmiş.

Nasıl Çalışıyor?

Ford’un icat ettiği karyola otomobil yolculuklarında duyulan sarsıntı, motor sesi ve hatta sokak ışıklarını evinizin rahatlığında simüle edebiliyor. Bütün bunları yaparken normal bir karyola görüntüsünü bozmayan Max Motor Dreams, mobil uygulama ile çalışıyor. Bu mobil uygulama sayesinde yolculuk sırasında sarsıntı ve sesleri kaydedebiliyorsunuz. Bu sayede bebeğinizin favori rotasını tekrar canlandırabiliyorsunuz.

Max Motor Dreams geceleri bebek ile yapılan otomobil yolculuklarına olan ihtiyacı ortadan kaldırarak, trafikte güvenliği de arttırmayı planlıyor. Sadece bir adet üretilen Max Motor Dreams o kadar ilgi çekti ki, Ford yetkilileri beşiği seri üretime geçirme planlarına başlamış.

Sizler de bebeğinizi uyutmak için yollara düşüyor musunuz?  Bebeğinizi uyutmak için böyle bir ürün alır mıydınız? Yorumunuzu bırakmayı unutmayın!

 

Arda Celik

Çanakkaleliyim, İstanbulda yaşıyorum. Otomobil sevdam nerde ne zaman başlamış bilmesem de kendimi bildim bileli otomobillere aşığım. Alfa Romeo, Porsche ve Volvo en sevdiğim firmalar. WEC yarışlarını takip ediyorum. Otopark.com'u uzun süre takip ettikten sonra bir yardım eli de ben uzatayım diyerek giriştiğim bu macerada, umarım beraber güzel işlere imza atacağız.

İlgili Makaleler

19 Yorum

  1. Avrupa'da çokça kullanılabilir ama Türkiye'de işe yarar mı bilinmez. Fiyatı yüksek olursa ' o parayı gider yakıta veririm ' diyen bile çıkabilir çekeceği yorgunluğu hesaba katmadan. Türkiye'deki akıbetini fiyatı belirleyecektir.

  2. mecagil demiş ki:

    Bebek yok ama ben de beğendim. Kendimize mi alsak birer tane :DHepsini görüntüle…

    geleceğe yatırım olabilir aslında ssfafaf

  3. Ben her akşam insan hamaki ile sallaya sallaya uyutuyorum.. Şimdilik bu şekilde devam.

  4. istanbul demiş ki:

    Ben her akşam insan hamaki ile sallaya sallaya uyutuyorum.. Şimdilik bu şekilde devam.Hepsini görüntüle…

    bi ara arabayla gezdiyoruz, telefonla motor sesi dinletiyorum falan demiştin ya ordan aklıma geldi

  5. alfhonso demiş ki:

    bi ara arabayla gezdiyoruz, telefonla motor sesi dinletiyorum falan demiştin ya ordan aklıma geldiHepsini görüntüle…

    Onari gectik… O gunler g3ride kaldi.

  6. Onun yerine yap bir tane süspansiyon çalışma maketi bebe onla oynaya oynaya uyusun .

  7. Eşiniz aranizda bir penye uzerinde germek suretiyle hamak yaparsaniz yaklasik 3 5 dakika icinde bebegi uyutuyorum. Cok saglam dengeli bir hamak bebegi uyutmaya yetiyor.

  8. anl_akl demiş ki:

    Onun yerine yap bir tane süspansiyon çalışma maketi bebe onla oynaya oynaya uyusun .Hepsini görüntüle…

    Katılıyorum 🙂

  9. Biz turklerin ve bizim şu anki durumu. Henuz bu yontemle uyutamiyoz ama sesi solugu kesiliyo..

  10. Açıkcası böyle bir şeyi Ford'dan beklemezdim. Bu biraz duygu işi. Biraz İtalyan işi. Şaşırtıcı seviyede bir iş çıkartmış. Ama marka kimliğiyle ne alâkası var, anlamış değilim. 🙂 Unutulur gider.

  11. Ülkemizde ki sarsıntıyı simüle edebilmesi için çalışma limitlerinin ikiye üçe çıkması lazım. Bizim bebeler alıştı paldır kaldür 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu