Haberler

Yeni 911 GT2 Nurburgring’te görüntülendi




911 GT2 geliyor mu?

Önceki test turlarında gündüz farları gibi detayları kapatılmış olarak yeşil cehennemde dolaşan arkadan motorlu 911’in yeni 991.2 GT2 olduğu tahmin edilmekte. Bu sefer ise farları üzerinde kamuflaj bulunmayan otomobilin makyajlanan 911 ile aynı farları kullandığı görülmekte.

Dış görünümde yapılan değişiklikler arasında ise kaput yer almakta ancak söz konusu 911 olunca motorun arka kısımda yer aldığını unutmamakta fayda var. 991.2 GT3 RS’ten alınmış gibi gözüken kaputta yer alan yeni hava girişleri ise motora yönlendirilen hava miktarını arttırıyor.

Aerodinamik değişiklikler

GT3 RS demişken yeni GT2 Rennsport‘da tanıtımı yapılmış olan ve ön tamponun alt kısmında yer alan hava kanatçıklarına sahip. Arkadan çekişli otomobili diğer modellerden ayıracak olan hava girişlerini görmek içinse biraz daha beklememiz gerekiyor.

Üretim öncesi modelde dikkati çeken diğer unsurlar ise Almanya boyutlarındaki arka kanat ve fabrika çıkışlı bir otomobil için gayet agresif görünen egzoz uçları.

Güç demişken

Otomobilin kalbi olarak ise 911 Turbo S’te 580 hp üreten 6 silindirli çift turboya sahip motorun 650 hp’ye çıkarılması bekleniyor.

Ancak son dönemde ortaya çıkan dedikodulara göre Porsche, 911 GT3 Cup yarış otomobilinden alıp 2018 model GT3’te kullandığı motora iki tane turbo eklemeyi de gözden geçiriyor. Çift turboya sahip olacak bu motor aynı zamanda Porsche’nin 2015 yılında patentini aldığı değişken sıkıştırma oranı teknolojisine de sahip olacak.

Nurburgring performansı ise

Daha iyi pist süreleri elde edebilmek için yeni geliştirilmiş olan 6 ileri manuel şanzımanı kullanmayacağını açıklayan Porsche CEO’su Oliver Blume, GT2’nin sadece PDK şanzıman ile satın alınabileceğini resmileştirdi. Bu karar sonucunda ise otomobilin Nurburgring süresinin 7:05 civarında hatta daha az olması bekleniyor.

Alman üreticinin bugüne kadar ürettiği en vahşi “Neunelfer” olacak otomobile sahip olmak istiyorsanız size yakın bir Porsche bayisi ile iletişime geçmenizde fayda var. Sınırlı sayıda üretilmesi planlanan modelin belirli bir kısmı çoktan satılmış durumda.

Aşağıda ise hem yeni çekilmiş olan fotoğraflara hem de bundan bir yıl önce kaydedilen görüntülere ulaşabilirsiniz.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Gelsin bakalım. 2018 yeni GT-R karşısında bakalım neler yapabilecek. 2018 Nissan GT-R Porsche'nin de tozunu atacak, sonra da tüm rekorları alt üst edecek. 2018 yeni GT-R'ı bekleyin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu