FeaturedHaberler

Yeni BMW 8 Serisi konsept resmi olarak tanıtıldı




Bu hafta düzenlenen Villa d’Este klasik otomobil zarafet yarışmasında tanıtılan konsept BMW 8 Serisi, efsaneleşmiş GT’nin yeni modeli hakkında ipuçları veriyor. Yeni 8 Serisi’nin seri üretim halinin 2018’de tanıtılmasıyla Bavyeralı markanın tarihindeki en önemli otomobillerden biri geri dönmüş olacak.

8 Serisi yepyeni bir tasarıma sahip olacak

Tanıtılan konsepti incelediğimizde yeni 8’in markanın güncel ürün gamından tasarım anlamında büyük ölçüde ayrışacağını tahmin ediyoruz. Tabi ki fotoğraflarda gördüğünüz kadar sıradışı bir otomobil gelmeyecek: Muhtemelen devasa böbrekler küçülecek, keskin farlarsa daha normal bir hale bürünecek.

Yeni rengin adı “Barcelona Grey Liquid”

21 inç’lik özel üretim jantlara sahip konseptin rengi “Likit Barselona Grisi” olarak adlandırılmış. Konseptin dev hava kanalları, alçalan tavan çizgisi ve şık profili, bir BMW’den beklendiği üzere sportiflik ve lüksü harmanlamayı beceriyor. Kaslı çamurluk yapısı ve trapezoid şeklindeki egzozları da sportif görünüşü pekiştiren detaylar.

Karbon, alüminyum ve kristal

Spor ve lüks hissiyat iç mekanda da devam ediyor: Deri kaplı koltukların arkası çıplak karbonfiber. Koyu Kahve ve Fyord Beyazı kombinasyonuna sahip Merino deri, cilalı alüminyum ve karbon detaylarla uyum içersinde görünüyor. İç mekandaki ‘premium’ hissiyata en büyük katkıysa iDrive butonunun üzerindeki Swarovski kristal.

Motorlar şimdilik belli değil

Arkadan itişli 8 Serisine nasıl bir motorun hayat vereceği henüz açıklanmadı ancak BMW ürün gamının en tepesine konumlanacak bu otomobile markanın en üstün motorlarından birini yerleştireceğine şüphe yok.

Özetle otomobil, 2018’i iple çekmek için büyük bir sebep!

Kaynak: motor1.com

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Satış ve para önemli fakat BMW de bir zahmet Fiat, Honda, Hyundai olmadığını artık bir yerde hatırlasın. Markanın sportif imajını ayakta tutacak olan coupeler her daim BMW de olmak zorunda. Z serisini öldür, 6-Serisini öldür peki geriye ne kaldı BMW

  2. 8-Serisi’nin eski sadık ve özgün tasarımından eser kalmamış. 8-Serisi eski özgünlüğünü kaybetmiş durumda. Aston Martin DB11/Vanquish, Maserati karması bir model olmuş bu da BMW’ye hiç yakışmamış. Umarım seri üretiminde modeli özgün kimliğine kavuştururlar yoksa BMW bu kafayla asla Mercedes S-Serisi Coupe ve sınfındaki diğer araçlarla asla rekabet edemez

  3. Tasarımı, mükemmel ötesi. İç mekanı harika olmuş inşallah aynı tasarımı seri üretime de yansıtmayı başarırlar tasarım iyi ama aracın önü ve yan profili bana Maserati’nin Granturismo modelini hatırlattı

  4. Yeni 8-Serisi’nin Aston Martin DB11, Maserati Granturismo’nun hatlarının birbirinde izler taşıdığı konusunda hem fikirim. BMW özgünlükten uzak bir konsept yapmış umarım seri üretimde bu iki araçtan da çok farklı olur. Mercedes’ten sonra şimdi de BMW mi başladı kopya model yapmaya

  5. Aslına bakarsak BMW’nun böyle bir otomobil üretme zamanı çoktan geldi de geçti demek de mümkün. Zira Mercedes-Benz Project One gibi bir süper otomobille karşımıza çıktı. Audi ise R8 modelini devam ettiriyor. BMW’nun yukarıdakine benzer tasarımda ve M1’in devamı niteliğinde olacak bir süper otomobil ile bunlara karşılık vermesi beklenebilirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu