FeaturedHaberler

Otoyollarda hız koridoru dönemi başlıyor!




Otoyollarda hız dönemi sona eriyor. 120 km limitini aşan herkese, hızı oranında artan trafik cezası kesilecek. Türkiye’de daha önce sadece şehir içinde denetlenen “ortalama hız” uygulaması, tüm çevre yollarında 1 Temmuz’da devreye giriyor.

Otoyollarda hız yapan otomatik tespit edilecek!

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokole göre, HGS/OGS noktalarında otoyola giriş ve çıkış arasındaki süreye bakılacak. Gişeler arası mesafeye ve buna göre 120 km hızla ne kadar sürede tamamlanabileceği belirlenecek, eğer süre limitin altındaysa ceza yazılacak.

Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Güney gişelerinden otoyola giren aracın Pozantı gişelerinden 50 dakikada çıkması gerektiğini vurgulayarak, “Eğer 48 dakikada turnikeden çıkarsa sistem o plakaya otomatik olarak ceza işlemi yapacak.” dedi.

Vatandaşları hız kurallarına uymaları için uyarıda bulunan Kurt, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘‘1 Temmuz’dan itibaren otoyolda turnikeden girdiği zaman ‘Hız koridoru’ uygulaması yapılacak. Örneğin Niğde güney gişelerinden giriş yapıldığında Eminlik veya Pozantı gişelerinden çıkıldı. Bu yolda kaç saatte gidilmesi gerekiyor 50 dakikada eğer 48 dakikada Pozantı’ya girilmişse sistem hızlı geldiğini görüp otomatik olarak cezası kesilecek.”

Kaynak: Sözcü

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

70 Yorum

  1. Habere ek olarak:

    "120 kilometre hız sınırı olan çevre yollarından 450 km uzunluğundaki İstanbul-Ankara TEM yolunu 4 saat 15 dakika, Bodrum’a giderken kullanılan 112 km’lik İzmir-Aydın yolunu 1 saat 11 dakikadan kısa sürede tamamlayanlar, hız limitini aşmış olacak haklarında cezai işlem uygulanacak. Aynı şekilde 536 kilometrelik Niğde Şanlıurfa yolunu 5 saat 21 dakika, 83 km’lik Adana-Mersin yolunu 1 saat 6 dakika, 365 km’lik Adana-Şanlıurfa yolunu 3 saat 43 dakikadan daha az sürede tamamlayanlara ceza yazılacak."

    1. Peki Ankara-İstanbul arası limit neden 105km? 120yle cruise takıp gidenlere de mi giydirecekler. Afedersiniz de yaptıkları şerefsizlikten başka bişey değil

  2. Mutlaka belli bir yüzde es payı bırakılması lazım. Mesela Ankara otoyolunda maksimum 120 ile giden çok az kişi vardır, saniyesi saniyesine yakalarsa posta kutuları ceza ile dolar.

  3. Alcantara demiş ki:

    Mutlaka belli bir yüzde es payı bırakılması lazım. Mesela Ankara otoyolunda maksimum 120 ile giden çok az kişi vardır, saniyesi saniyesine yakalarsa posta kutuları ceza ile dolar.Hepsini görüntüle…

    Zaten %10 tolerans var. Etti mi 132? E bir de gps hizi ve km saati hizi farkli.. 140'a takariz Cruise Control'ü …:D

  4. Pek bir şey değişmez. Bugün emniyet şeritlerinden yardırıp eds'lerden ceza yazdırmayan torpilliler, o zaman da cezalarını sildirirler.

    Beni etkileyen fazla birşey olmaz. Mevcut arabamla zaten en fazla ortalama 130 km/h filan yakalayabilirim, 170 yerine 160'la giderek cezadan yırtarım.

  5. alptamer demiş ki:

    Zaten %10 tolerans var. Etti mi 132? E bir de gps hizi ve km saati hizi farkli.. 140'a takariz Cruise Control'ü …:DHepsini görüntüle…

    Yok o formül tutmuyor 🙂 Yukarıda bir arkadaş süreleri paylaşmış İstanbul-Ankara ortalama 105 km hıza denk geliyor. Aman neyse ya Bolu'da mola verince sorun kalmaz 😀

  6. Alcantara demiş ki:

    Yok o formül tutmuyor 🙂 Yukarıda bir arkadaş süreleri paylaşmış İstanbul-Ankara ortalama 105 km hıza denk geliyor. Aman neyse ya Bolu'da mola verince sorun kalmaz :DHepsini görüntüle…

    105 ne yaa şaka gibi 🙁 o kadar vergi verip 105 ile gitmek için mi araba alıyoruz 🙁

  7. mecagil demiş ki:

    Peki Ankara-İstanbul arası limit neden 105km? 120yle cruise takıp gidenlere de mi giydirecekler. Afedersiniz de yaptıkları şerefsizlikten başka bişey değilHepsini görüntüle…

    Bende aynısını düşündüm ancak gişelerdeki hız sınırlarından sebep olduğunu veya yolda farklı şeyler olduğunuda ekledim sonrada ancak yinede 15 kmh hatta 27 kmh daha düşük olması(%10 tolerans) saçma geldi. Şu konuda bilgili biri varsa yardımcı olursa sevinirim. Yarın İstanbul'a doğru yola çıkacağız gümlemeyelim sonrasında.

  8. trkskbn demiş ki:

    Bende aynısını düşündüm ancak gişelerdeki hız sınırlarından sebep olduğunu veya yolda farklı şeyler olduğunuda ekledim sonrada ancak yinede 15 kmh hatta 27 kmh daha düşük olması(%10 tolerans) saçma geldi. Şu konuda bilgili biri varsa yardımcı olursa sevinirim. Yarın İstanbul'a doğru yola çıkacağız gümlemeyelim sonrasında.Hepsini görüntüle…

    O tarz seyler toplam yolun mükemmel küçük bi kısmı olacağından genel ortalamaya o kadar yansımamasi lazim. Hesap yapinca hadi 117-118 falan çıkar. Ok dersin. Ama 105 km çıkması mantıklı değil

  9. mecagil demiş ki:

    O tarz seyler toplam yolun mükemmel küçük bi kısmı olacağından genel ortalamaya o kadar yansımamasi lazim. Hesap yapinca hadi 117-118 falan çıkar. Ok dersin. Ama 105 km çıkması mantıklı değilHepsini görüntüle…

    Büyük ihtimal yolun 90kmh sınıra düştüğü yerler var yoksa hiç mantıklı değil. Böyle bir mantıksızlık varsa yazdıkları cezaların çoğu mahkemeden dönecektir. İnsanları yormaktan başka bir şey değil.
    Ayrıca radarın olmasına hiç karşı değilim. Maalesef trafik kazalarının en çok can aldığı ülkelerin başındayız ve bunun en büyük sebebi hız. Tüm dünyaya baktığımızda şu konuda da her zamanki gibi çok gerideyiz. Ne ceza var ne yaptırım. Gelen cezaya radar tabelası yoktu deyip itiraz ediyoruz. Radar koyuluyor itiraz ediyoruz. Ölümler oluyor isyan ediyoruz. Her ne kadar araba sürmeyi, camı açtığımda yüzüme vurup nefesimi kesecek kadar rüzgarı sevsemde radarların her yere kurulması taraftarıyım. Hatta ve hatta cezaların en az 2-3 kat arttırılıp daha da caydırıcı olması gerekir. Ancak bunu yaparken İstanbul Park, Körfez Pisti, Ülkü Park gibi yerleri çoğaltıp, fiyatlarını uygun tutup, gençleri oralara yeşvik etmeliyiz. İşte o zaman ölümler %50 oranında azalır. Ancak hız koridoru hikaye, düzgünce sistemler kurulması gerekir.

  10. Şimdi biz yine bas babam bas gidecez orası kesin peki bunlar gişelerin o tarafla yaklaştığımızda sağa çekip tavla, okey, kart ve monopoly gibi bilimum vakit geçirecek oyunları oynattiracaklar mı orası muamma ama şöyle bir gerçek var ki hız koridoru olan gişelerin yakınlarında bulunan dinlenme tesisleri net köşeyi dönecek.

  11. gtepro demiş ki:

    Şimdi biz yine bas babam bas gidecez orası kesin peki bunlar gişelerin o tarafla yaklaştığımızda sağa çekip tavla, okey, kart ve monopoly gibi bilimum vakit geçirecek oyunları oynattiracaklar mı orası muamma ama şöyle bir gerçek var ki hız koridoru olan gişelerin yakınlarında bulunan dinlenme tesisleri net köşeyi dönecek.Hepsini görüntüle…

    Eskiden yazardı, otobandan önce son benzinlik falan diye. Bundan sonra otobandaki son tesis diye falan yazılar görürüz artık 😀

  12. Yapılan kazaların hızdan ziyade uygun olmayan yollar ve bilinçsiz sürücülükten kaynaklandığını düşünüyorum. Hız dediğimiz kavram bilinçsizce yapıldığında ölümcül ve tehlikeli bir hal alıyor. Hızlı gitmek kazanın en büyük sebebi olsa Almanya otobanlarında her gün katliam olması gerekirdi. Burada mevzu yüksek hızın da bilinçli, kuralına uygun ve belli nizamda, gerekli yol altyapıları oluşturularak yapılması gerektiğidir.

    İzmit-İstanbul arasını otoban diye nitelendirip 120 kmh yasal limit koyuyorsun, hızı sevmeyen ve eleştiren insanlar yasal limit bu zaten deyip 120 kmh'yi normal görüyor. Halbuki bahsettiğim güzergah 2 şeritten bozma 3 şeritli otobandır. Emniyet şeridi olmadığı gibi refüj ve yol arası mesafeyle birlikte şeritler arası mesafe de standart dışıdır. O yola 120 kmh'nin fazla geldiği aşikardır ama baktığında yasal hız limiti 120.

    O sebeple ben yüksek hızın değil, bilinçsiz hızlı kullanımın, hız dışında diğer trafik kurallarına da doğru riayet edilmemesinin ve yetersiz yol altyapısının oluşuna bağlıyorum kaza oranlarının yüksekliğini. Söylediğim gibi Almanya otobanlarında da insanlar hızlı gidiyor. Hız tek başına kaza oranlarının yüksekliğini açıklamada tek veya en belirleyici etken olsa buralarda sürekli katliam olması gerekirdi. Velhasıl bu radar uygulamasını basiretsiz, bilinçsiz ve beceriksiz yöneticilerin hem durumu kotarmak hem de kasayı doldurmak amaçlı yaptıkları bir eylem olarak görüyorum.

  13. Hiz koridoru koycaklarina trafikteki magandaligi durdursunlar. Bir gram ileriye gidemiyoruz. Sol şerit işgalcileri artacak. Insanlar arac kullanirken fazladan yorulacak.

  14. Az önce haberlerde dinledim, koridora gireyim sonra 200'ü yapıştırayım, koridordan çıkmadan önce dinleneyim gibi bir şey söz konusu olmayacak. Kameralar aralıklarla yerleştirilecek. A'dan 13:05'te girdiğinde B'den 13:20'te geçtiysen C'den 14:05'te geçmenin bir anlamı kalmayacak yani. Hız sınırı aşımlarında %30'a kadar 128 lira, %30'dan fazla aşımlarda 427 lira dedi yanlış hatırlamıyorsam.

  15. sputnik demiş ki:

    Az önce haberlerde dinledim, koridora gireyim sonra 200'ü yapıştırayım, koridordan çıkmadan önce dinleneyim gibi bir şey söz konusu olmayacak. Kameralar aralıklarla yerleştirilecek. A'dan 13:05'te girdiğinde B'den 13:20'te geçtiysen C'den 14:05'te geçmenin bir anlamı kalmayacak yani. Hız sınırı aşımlarında %30'a kadar 128 lira, %30'dan fazla aşımlarda 427 lira dedi yanlış hatırlamıyorsam.Hepsini görüntüle…

    Beni başkan seçin, her kameranin arasina bi tesis kurayim 😀

  16. o değil artık 3ncü köprü yolunu kullanmayacağım…madem öyle… tıngır mıngır 2 den gidicez…
    Bak şimdi … 3ncü köprü bir müşterisini daha kaybetti… hoş benim yerime devlet öder..

  17. Osmangazi köprüsü bağlantı yolunda bu gecerli mı acaba ?
    Altınovadan başlayan , Orhangazi tüneli vesaire işte o yol .

    Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  18. kenblock demiş ki:

    Osmangazi köprüsü bağlantı yolunda bu gecerli mı acaba ?
    Altınovadan başlayan , Orhangazi tüneli vesaire işte o yol .

    Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiHepsini görüntüle…

    Anladığım kadarıyla her yerde geçerli .. bende 3ncü köprü bağlantı yolunu kullanıyorum sıkça… o yolda baya hızlıdır.. şimdi yalan oldu

  19. benim gibi güçsüz arabası olanlar için sorun yok 120 yüksek bile sayılır ama güçlü arabaya sahip insanlar için berbat bir durum
    belli bir para verip 200-300 hp araba aldıktan sonra 60 hplik araba ile aynı hızda gideceksem ne anlamı kaldı
    hani ülkede ciddi anlamda pist alışkanlığı olsa piste teşvik veya uygun fiyatta olsa yine tamam diyeceğim de zaten öyle bir şey yok,
    yönetimin saçmalıkları, yol yaparlar yaptık derler geçiş ücreti 90 lira olur
    dolanayım dersin benzin pahalı
    hızlı gideyim desen abuk subuk sistemler
    nereye kadar ve ne kadar devam edecek bilemiyorum, şöyle akıllı bir biçimde uzaktan bakıldığında bu güzel ülkenin vatandaşları için ciddi anlamda yararlı bir şey.. göremiyorum

  20. Euro 4 euro 5 euro 6 otomobillerin, yani avrupa birliği için üretilen otomobilerin kadranları %8 sapma ile üretilmektedir. Yani 100 km gösteren göstergen aslında 92 km hız yaptığınızı gösterir. Fakat Amerikan ve japon üretimli otomobillerde bu tip bir sapma yok diye biliyorum. Bu durumu dikkate alın .. Saygılar.

    İstanbul – Ankara en hızlı halimle bile saate 112 km hız ortalaması ile sürmüşümdür. Onada sebeb olan sadece 1 depo yakıt almak için durmamdır.

  21. bundan sonrasında elimden geldiğince otoban kullanmayacağım. allah cezalarını versin. kullandığım zamanda ne yapacağımı iyi biliyorum. bizi hız öldürmüyor. herkeste ehliyet olduğu için bu kazalar oluyor. şoförlerin çoğu araba kullanmayı bilmiyor bunu kabul edelim öncelikle. biz hızdan değil mallığımızdan ölüyoruz. geçiniz bu hız limitlerini radarlarını falan.

    1. Keşke 60-70-80 km hızla sol şeritte inatla seyreden otobüs kamyon ve bu hızla ısrarla yol vermeyen tomobil sürücülerinede aynı çalışma aşkıyla yaptırımlar hazırlansa.. Bunların isteidği belli. Plakaları söküp yola devam.. Böyle adaletsiz ülkede kendi adaletini kendi yaratmalı herkes. Kendileri dışarı paramız gitmesin der s350 cdi a binme mütevazılığını dahi göstermeyip s600 v12 tercih yapar. Ama halkı 100 bin tl ye bir c segmentine binemez hale gelse dahi halkını umursamaz. Yazık bize.. Gerçi onlarda haklı hemen her ilimizde pist var dimi orada hız yapmalıyız..

  22. Ya arkadaş ne Türkiyede eski yollar var ne de eski arabalar var yükseltsinler hatta otobanlarda kaldırsınlar su hız sınırını ?

  23. cem demiş ki:

    Keşke 60-70-80 km hızla sol şeritte inatla seyreden otobüs kamyon ve bu hızla ısrarla yol vermeyen tomobil sürücülerinede aynı çalışma aşkıyla yaptırımlar hazırlansa.. Bunların isteidği belli. Plakaları söküp yola devam.. Böyle adaletsiz ülkede kendi adaletini kendi yaratmalı herkes. Kendileri dışarı paramız gitmesin der s350 cdi a binme mütevazılığını dahi göstermeyip s600 v12 tercih yapar. Ama halkı 100 bin tl ye bir c segmentine binemez hale gelse dahi halkını umursamaz. Yazık bize.. Gerçi onlarda haklı hemen her ilimizde pist var dimi orada hız yapmalıyız..Hepsini görüntüle…

    cem'cim niyet farklı niyet.. yapılan bazı değişiklik ya ideolojik ya da direkt halkı soymaya yönelik. üretmeyen ve üreticiyi desteklemeyen bir devlet ne yapacak? elbette kolay yoldan vergi toplamaya yönelecek.

    1. Kesinlikle.. motor hacmine göre vergilendirme, ötv, kdv nin ötv si, emlak konut vergisini araçlara giydirme. Filmin adı belli : Halka giydirme..

  24. Selam beyler,

    istanbul demiş ki:

    Euro 4 euro 5 euro 6 otomobillerin, yani avrupa birliği için üretilen otomobilerin kadranları %8 sapma ile üretilmektedir. Yani 100 km gösteren göstergen aslında 92 km hız yaptığınızı gösterir. Fakat Amerikan ve japon üretimli otomobillerde bu tip bir sapma yok diye biliyorum. Bu durumu dikkate alın .. Saygılar.Hepsini görüntüle…

    Dogrudur, benim olcumlerime gore de gps ile ayni hizi gosteriyor aracim km saati.

    sputnik demiş ki:

    Az önce haberlerde dinledim, koridora gireyim sonra 200'ü yapıştırayım, koridordan çıkmadan önce dinleneyim gibi bir şey söz konusu olmayacak. Kameralar aralıklarla yerleştirilecek. A'dan 13:05'te girdiğinde B'den 13:20'te geçtiysen C'den 14:05'te geçmenin bir anlamı kalmayacak yani. Hız sınırı aşımlarında %30'a kadar 128 lira, %30'dan fazla aşımlarda 427 lira dedi yanlış hatırlamıyorsam.Hepsini görüntüle…

    Bu gercekten cok sinir bozucu bir haber, adamlar her boslugu kapatmis. Aslinda bu hukumetin en iyi yaptigi sey bu, cunku butun pisliklikleri bosluklari en iyi bilenler onlar !!! siz anladiniz onu !!!

    mecagil demiş ki:

    O tarz seyler toplam yolun mükemmel küçük bi kısmı olacağından genel ortalamaya o kadar yansımamasi lazim. Hesap yapinca hadi 117-118 falan çıkar. Ok dersin. Ama 105 km çıkması mantıklı değilHepsini görüntüle…

    Ortalamanin 105 cikmasinin sebebi muhtemelen guzergahtaki tuneller ve bazi virazjlardaki bulunan 80-90-100 vs gibi limit isaretleridir her ne kadar biz uymasak ta 😀 Yani yola cikip her levhaya uyarsan muhtemelen bu belirtilen zaman ile arada en fazla 1-2 dakika farkeder diye dusunuyorum.

    Simdiden herkese kazasiz ve CEZASIZ surusler…

  25. berkertekin demiş ki:

    Pek bir şey değişmez. Bugün emniyet şeritlerinden yardırıp eds'lerden ceza yazdırmayan torpilliler, o zaman da cezalarını sildirirler.

    Beni etkileyen fazla birşey olmaz. Mevcut arabamla zaten en fazla ortalama 130 km/h filan yakalayabilirim, 170 yerine 160'la giderek cezadan yırtarım.Hepsini görüntüle…

    İstanbul için konuşuyorum EDS'ler uzunca bir süredir zaten çalışmıyor. Yani EDS'ye girip ceza yeme gibi bir durumunuz yok..Zaten EDS'ler minibüs yolu gibi bir şey olmuş

    Hız koridorunun bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Sonuçta basmak isteyen adam gene basacak ve gişelere gelmeden aracını emniyet şeridine çekip 10 dk telefonuyla oynayacak veya sigarasını tüttürecek

  26. Ben bunu bilmiyordum..Hız koridoru bahane, kamera ihalesini alan firmanın keyifler şahane 😀

  27. byilmaz demiş ki:

    Ben bunu bilmiyordum..Hız koridoru bahane, kamera ihalesini alan firmanın keyifler şahane :DHepsini görüntüle…

    benim bildiğim kamera ölçümü yok. gişe kameraları kullanılacak. yola extradan kamera yerleştirileceği kim söyledi?

  28. saracer demiş ki:

    Selam beyler,
    Ortalamanin 105 cikmasinin sebebi muhtemelen guzergahtaki tuneller ve bazi virazjlardaki bulunan 80-90-100 vs gibi limit isaretleridir her ne kadar biz uymasak ta 😀 Yani yola cikip her levhaya uyarsan muhtemelen bu belirtilen zaman ile arada en fazla 1-2 dakika farkeder diye dusunuyorum.

    Simdiden herkese kazasiz ve CEZASIZ surusler…Hepsini görüntüle…

    bu durumda otobüs ile gitmek daha mantıklı

  29. @sputnik nickli arkadaş yazmış

  30. yok onu biliyorum o nereden duymuş hiçbir gazetede göremedim:D

  31. NTV'de bağlanan biri söyledi. Yetkili birine benziyordu ama adını hatırlamıyorum. 😀
    O üstteki cümleyi ondan alıntıladım (şu saatte koridora gireyim hız sınırını aşayım durayım koridordan çıkayım gibi bir şeye imkan tanınmayacak, dedi).

  32. Ciddi sormadığının farkındayım ama yine de yazayım:

  33. Şaka ama gerçeklik payı vardı . Şimdi ben mekanizma yaptırsam . Tuşla Kapanıp açılan plaka . (Audi den bilen bilir)
    Açıp kapasam geçerken ne olacak ?? .

  34. BatuhanSks demiş ki:

    Şaka ama gerçeklik payı vardı . Şimdi ben mekanizma yaptırsam . Tuşla Kapanıp açılan plaka . (Audi den bilen bilir)
    Açıp kapasam geçerken ne olacak ?? .Hepsini görüntüle…

    Kamerayla tespit edilirse yakalanıp ceza kesilecek, mekanizma sökülecek. Kaçak geçiş içinde ceza kesilir muhtemelen (paralı yollar için).

  35. Otobanda zor tespit ederler . 😡 aslında acımayacan yaptıracan 🙁 neyse plakayı silikonladık bi kere 🙂 🙂 eski yol bizi bekler

  36. sputnik demiş ki:

    Az önce haberlerde dinledim, koridora gireyim sonra 200'ü yapıştırayım, koridordan çıkmadan önce dinleneyim gibi bir şey söz konusu olmayacak. Kameralar aralıklarla yerleştirilecek. A'dan 13:05'te girdiğinde B'den 13:20'te geçtiysen C'den 14:05'te geçmenin bir anlamı kalmayacak yani. Hız sınırı aşımlarında %30'a kadar 128 lira, %30'dan fazla aşımlarda 427 lira dedi yanlış hatırlamıyorsam.Hepsini görüntüle…

    Adamlar checkpoint koymuşlar lan. Çıldırıyorum. 😀 😀 😀

  37. Samed M. demiş ki:

    Adamlar checkpoint koymuşlar lan. Çıldırıyorum. 😀 😀 :DHepsini görüntüle…

    asdfadfasdf ulan hahahaah sinirimden gülüyorum

  38. Şimdi haberleri okurken gördüm ama doğrumu anladım emin değilim

    Hız sınırı yok mu ?

    Link:http://mobil.hurriyet.com.tr/pasakoy-tem-kurtkoy-baglanti-yolu-aciliyor-40508829

    Metin:
    Erişme kontrollü karayolu olarak trafiğe açılan kesime, yayalar, hayvanlar, motorsuz araçlar, lastik tekerlekli traktörler, iş makineleri ve bisikletliler giremeyecek. Bu kesimde mecburi asgari hız saatte 40 kilometre, azami hız geometrik standartların müsaade ettiği limitlerde olacak.

  39. Şimdi otobanlarda hız sınırı nedir arkadaşlar?
    Bu gün 3ncü köprüyü kullandım… azami hız 120 yazıyordu… 120 ye kitledim CC yi, öyle geldim…

    Mahmutbey-Edirne arası için örnekte 105km olarak verilmiş hız sınırı… orada da 120 değilmiydi?

  40. Peki 10 dk'lık yolu 2 saate gittiğimiz zaman biz bu devlete trafik sorununu cozemedgi icin nekadar ceza keselim? 🙂

  41. atoprak demiş ki:

    Şimdi otobanlarda hız sınırı nedir arkadaşlar?
    Bu gün 3ncü köprüyü kullandım… azami hız 120 yazıyordu… 120 ye kitledim CC yi, öyle geldim…

    Mahmutbey-Edirne arası için örnekte 105km olarak verilmiş hız sınırı… orada da 120 değilmiydi?Hepsini görüntüle…

    120km ortalama tutturulması için sürekli 120 ile gitmek gerekir ki bu imkansız o yolda. ancak lüleburgaz'dan sonra edirne'ye kadar 120 sabit gidebilirsiniz. mahmutbey tekirdağ arası gişeden gişeye hiç 120yi geçmeden trafğin akışına göre davranasanız zaten 105 ortalamayı geçemezsiniz. yani aslına bakarsanız hızını yolun açık olduğu her an 120'nin üstüne çıkarmayan kişiler bu düzende ceza yemez. gerçekten her boşlukta 120yi geçen ya da edirne lüleburgaz arası bomboş yollarda 120 üstünde gişeden gişeye yol alanlar ceza yer

  42. Samed M. demiş ki:

    Adamlar checkpoint koymuşlar lan. Çıldırıyorum. 😀 😀 :DHepsini görüntüle…

    asudhaushfdaufhasufh sesli güldüm

  43. Renard demiş ki:

    120km ortalama tutturulması için sürekli 120 ile gitmek gerekir ki bu imkansız o yolda. ancak lüleburgaz'dan sonra edirne'ye kadar 120 sabit gidebilirsiniz. mahmutbey tekirdağ arası gişeden gişeye hiç 120yi geçmeden trafğin akışına göre davranasanız zaten 105 ortalamayı geçemezsiniz. yani aslına bakarsanız hızını yolun açık olduğu her an 120'nin üstüne çıkarmayan kişiler bu düzende ceza yemez. gerçekten her boşlukta 120yi geçen ya da edirne lüleburgaz arası bomboş yollarda 120 üstünde gişeden gişeye yol alanlar ceza yerHepsini görüntüle…

    Ceza yiyecek kişi tanımına uyuyorum

  44. Renard demiş ki:

    120km ortalama tutturulması için sürekli 120 ile gitmek gerekir ki bu imkansız o yolda. ancak lüleburgaz'dan sonra edirne'ye kadar 120 sabit gidebilirsiniz. mahmutbey tekirdağ arası gişeden gişeye hiç 120yi geçmeden trafğin akışına göre davranasanız zaten 105 ortalamayı geçemezsiniz. yani aslına bakarsanız hızını yolun açık olduğu her an 120'nin üstüne çıkarmayan kişiler bu düzende ceza yemez. gerçekten her boşlukta 120yi geçen ya da edirne lüleburgaz arası bomboş yollarda 120 üstünde gişeden gişeye yol alanlar ceza yerHepsini görüntüle…

    Merhaba dediğiniz muhtemelen bütün otobanlar için geçerli ancak problem 3ncü köprü yolu…
    Orayı kimse kullanmıyor… tam bir top speed ölçme alanı gibi birşey (di) … yani oradan gelirken CC ye 160 la kitlesem, Odayeri çıkışına kadar (ki gişe kendisi) o hızda gelme olasılığım %90 gibi …

    Bu 105 konusu nereden çıktı anlamadım.

  45. sistemler artık direk hgs'den alıyorlar istersen plakayı eve koy

  46. atoprak demiş ki:

    Merhaba dediğiniz muhtemelen bütün otobanlar için geçerli ancak problem 3ncü köprü yolu…
    Orayı kimse kullanmıyor… tam bir top speed ölçme alanı gibi birşey (di) … yani oradan gelirken CC ye 160 la kitlesem, Odayeri çıkışına kadar (ki gişe kendisi) o hızda gelme olasılığım %90 gibi …

    Bu 105 konusu nereden çıktı anlamadım.Hepsini görüntüle…

    aynen öyle.edirne lüleburgaz örneğini de bu yüzden verdim. aynı şey.. orada da sürekli tapa gaz gitmek mümkün

  47. Şimdi ben 120 ile mi gideyim ?

  48. ortalama 120 km lik hızda 1 saat için dakıka basına 2 km duser fakat mahmytbey kınalı arası 45 dk denmıs . buradakı mesafe 70 km yok yanı hesaplamalar orantısız
    hız lımıtı toleransını gozonunde bulundurursak %10 132 km maksımum kı varmı kaldımı oyle bır tolerans

    sonuc olarak 70 km mesafe
    120 km hız
    saat bazında hıza baglı gecılen mesafe 1 km basına 2 dk

    70 km mesafe 35 dk gecılır ve sız yıne ceza yersınız cunku 45 dk zaman bırakılmıs 😀

    /// arabada kadran 300 gıttın hıza bak ///

  49. BİLGİ !!!!

    BEKLENEN GÜNCELLEME GELDİ.
    Yeni Radar Sistemi Süreleri:
    Aşağıdaki rakamlar binek araçlar için hazırlanmıştır.
    Azami Hız 120 Km.
    İstanbul Ankara Arası 450 Km 3 Saat 45 Dakika
    İzmir Aydın Arası 112 Km 56 Dakika
    Niğde Şanlıurfa Arası 536 Km 4 Saat 28 Dakika
    Adana Mersin Arası 83 Km 41 Dakika
    Adana Şanlıurfa Arası 365 KM 3 Saat 2 dakika
    Mahmutbey Gişe – Edirne Son Gişe Arası : 1 Saat 55 Dakika
    Anadolu Gişesi – Akınci Gişesi Arası : 3 Saat 10 Dakika

    Hızlısınız ama radardan kaçamazsınız.

    Alıntıdır: JDM İstanbul

  50. Osmangazi köprüsünden eskişehire 2 saat 17 dakikada mis gibi gidiyoduk ya :(:(. Neyse en azından bu güncelleme ile araba az yakacak o_O:confused:.

  51. bedirhan. demiş ki:

    BİLGİ !!!!

    BEKLENEN GÜNCELLEME GELDİ.
    Yeni Radar Sistemi Süreleri:
    Aşağıdaki rakamlar binek araçlar için hazırlanmıştır.
    Azami Hız 120 Km.
    İstanbul Ankara Arası 450 Km 3 Saat 45 Dakika
    İzmir Aydın Arası 112 Km 56 Dakika
    Niğde Şanlıurfa Arası 536 Km 4 Saat 28 Dakika
    Adana Mersin Arası 83 Km 41 Dakika
    Adana Şanlıurfa Arası 365 KM 3 Saat 2 dakika
    Mahmutbey Gişe – Edirne Son Gişe Arası : 1 Saat 55 Dakika
    Anadolu Gişesi – Akınci Gişesi Arası : 3 Saat 10 Dakika

    Hızlısınız ama radardan kaçamazsınız.

    Alıntıdır: JDM İstanbulHepsini görüntüle…

    Resmi açıklama mı bu?

  52. Umarım çeşme otobanı değildir 190 dan aşağı önüme atlayan olmadıkça düşmedim radardan sonra

  53. Üstteki resmi mi bilemeyeceğim ama 1 Temmuz'da sistem çalışmaya başlayacaktı, o resmi bilgi. Azami hız 120 km/s.

  54. 3ncü köprü yolu önemli… bu gün 125 e kitledim arabayı.. sıkıntıdan arka koltuğa geçecektim..

  55. hız limitlerinin yükselmesi lazım. bir yol kalitesi kötü olmasına rağmen genede eskisinden iyi. ikincisi ise araçların bariz yol tutuşları ve hıza duyarlılıkları iyileşti. avrupada otobanlarda hız limiti yok anasını satayım. gerçi aynı asfalt bizde yok ama genede aşırı düşük hızlar.

  56. istanbul demiş ki:

    Euro 4 euro 5 euro 6 otomobillerin, yani avrupa birliği için üretilen otomobilerin kadranları %8 sapma ile üretilmektedir. Yani 100 km gösteren göstergen aslında 92 km hız yaptığınızı gösterir. Fakat Amerikan ve japon üretimli otomobillerde bu tip bir sapma yok diye biliyorum. Bu durumu dikkate alın .. Saygılar.

    İstanbul – Ankara en hızlı halimle bile saate 112 km hız ortalaması ile sürmüşümdür. Onada sebeb olan sadece 1 depo yakıt almak için durmamdır.Hepsini görüntüle…

    Süper bilgi. %4 olması lazım 100 Km/h 'de. Japonlarda da oluyor bu arada. Fiziksel bir olay çünkü, tekerlek dönüş hızı ile reel hızınız farklılaştığı için çıkıyor bu %4'lük fark.

    Edit: Hatta %4'ü geçemiyor bu sapma. Kalite standartlarının sınırını geçiyor çünkü. Çünkü km/h saatindeki %4'lük sapma aynı zamanda kilometre sayacını da etkiliyor. Aldığınız ikinci el otomobillerin de aslında sayaçları %4 hatalı.

  57. bu hız limitleri sadece vatandaşa var çakarlı araçlar trakikde tehlike saçıyor kimse bir şey demiyor?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu