Haberler

SEAT Senden Yeni Orta Boy SUV’unu Adlandırmanı İstiyor.




#SEATseekingName hashtag’ini kullanarak önermek istediğin isimleri sosyal medyada yayınla.

Tüm dünyadaki fanları için hayal kırıklığı olsa da Skoda, simgesel Yeti modelinin ismini gömerek yeni SUV otomobiline Karoq ismini vermişti. Bu durum sonucunda yaşanan sevgi kaybını geri kazanmak için VW Grubu, fanlarına çatısı altındaki başka bir markanın modeline isim verme şansını veriyor. SEAT‘ın gelecek 7 koltuklu SUV’una.

İspanyol otomobil üreticisi gelecek olan yeni SUV’una uygun isim fikirlerini öne çıkarmak için “#SEATseekingName” etiketini kullanıyor. Bu model Skoda’nın Kodiaq modelinin kemiklerini kullanıyor olacak ve 7 koltuk ve bir dizi turboşarjörlü motorlara sahip olacak.

İsimlere dair elbette bir takım koşullar da var. Bunlardan ilki; yeni isim, İspanya’da şehir isimleri olan Ibiza ve Ateca‘ya benzer şekilde İspanya’nın coğrafi terimlerinden olmalı. İkincisi ise şirketin marka değerleriyle aynı çizgide olmalı ve tüm dünyada farklı dillerde telaffuzu kolay olmalı.

Yarışmanın ilk bölümü şu andan itibaren 22 Haziran 2017 tarihine kadar sürecek. En iyi adaylar SEAT’ın marka uzmanları tarafından incelenmek üzere kısa liste halinde hazırlanacak. Finalistler 12 Eylül 2017 tarihinde Frankfurt Otomobil Fuarı’nda duyurulacak. Buradan sonra SEAT, finalistleri 12-25 Eylül tarihleri arasında oylamaya sunacak.

Söz konusu SUV; yeni Ateca modelini ve gelecek Arona modelini takip ederek markanın amiral gemisi olarak kendine yer bulacak. Bahsetmiş olduğumuz SUV’ların üretimi sebebiyle SEAT’ın İspanya’daki fabrikasının kapasitesi dolu olacağından bu araç VW’in Wolfsburg, Almanya’daki genel merkezinde üretilecek.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu