FeaturedHaberler

Üretilen ilk Civic Type-R 200.000 dolara satıldı!




Yeni Honda Civic Type-R 2017’nin en çok konuşulan yeni otomobillerinden biri. 300 HP’den fazla güç üreten 2 litrelik turboşarjlı motor, otomobilin önden çekerlerin Nürburgring tur rekorunu kırmasını sağlıyor. Ayrıca bu jenerasyon Type-R’ın bir özelliği de, Japon üreticinin ABD’de resmi olarak sattığı ilk “Type-R” logolu otomobil olması. 00001 numaralı üretilen ilk CTR’ın bütün bu rekorlar ya da ilklerin haricinde farklı bir özelliği daha var: Otomobil ABD’de düzenlenen bir açık arttırmada 200 bin dolara alıcı buldu!

Civic Type-R ‘ı bu kadar değerli kılan ne?

“Hangi aklı başında adam bir Honda’ya Ferrari parası öder?” diye sorabilirsiniz ve haklısınız da. Fakat ödenen meblağın oldukça anlamlı bir sebebi var. Otomobilden elde edilen gelir, beyin tümörü olan çocukların tedavisi için Pediyatrik Beyin Tümörü Vakfı’na bağışlanacak. Açık arttırma Honda ve BringATrailer.com işbirliğiyle düzenlendi. Dahası, BringATrailer düzenlediği açık arttırmalarda aldığı yüzde 5’lik payı bu sefer almadı. Açık arttırma 15 Haziran günü sona erdi.

25 yıllık geçmiş

Pediyatrik Beyin Tümörü Vakfı CEO’su Robin Boettcher, Honda’nın vakıfla 25 yıldır işbirliği içinde olduğunu söylüyor. “Honda, Ride for Kids ve Happy Honda Days gibi kampanyalara sponsor olarak en ölümcül çocuk hastalığı hakkında dünya çapında farkındalık yaratıyor.”

Aramızda bir Honda’ya 200 bin dolar ödeyemeyecek olanlar varsa endişelenmesin; otomobilin Nürburgring rekorunu izlemek hala bedava!

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu