FeaturedHaberler

Tüm zamanların en güçlü 911’i: 2018 911 GT2 RS




Porsche, bugüne kadar ürettiği en güçlü 911‘i önce Microsoft aracılığıyla bizlere göstermişti. Alman üretici yeni 911 GT2 RS ‘in üzerindeki örtüyü Goodwood Hız Festivali‘nde kaldırdı.

911 GT2 RS 2.8 saniyede 100’e çıkıyor!

Otomobilin 6 silindirli çift turbo boxer motoru tam 700 HP güç üreterek yeni RS’i saatte 100 km hıza sadece 2.8 saniyede çıkarıyor. Motor temelinde Turbo S’teki üniteyle aynı, ancak GT2 RS’e özel bazı değişiklikler var: Turboşarjlar daha büyük, su püskürtmeli soğutma sistemi var ve egzozlar titanyum.

Motor, gücünü RS’e özel değişikliklere sahip çift kavramalı yedi-ileri PDK şanzımanla tekerleklere iletiyor. “Çekiş gücünün kesilmemesini sağlayan” otomatik ünite, müşterilerin tek şanzıman seçeneği. Otomobilin son sürati ise 340 km/s.

GT2 RS gücünü Turbo kuzenlerinin aksine sadece arka tekerleklere gönderiyor. Alman üretici şasi üzerinde yaptığı değişikliklerle bu muazzam gücün kayıpsız bir şekilde yola aktarılabilmesini sağlıyor. Yapılan değişikliklerden biri arka tekerleklerin yönlendirme yeteneğine sahip olması. Özel olarak kalibre edilen PSM stabilite kontrol sistemi ile önde 265/35 ZR20 ve arkada 325/30 ZR21 ebadındaki dev lastikler de bunca gücün asfalta kayıpsız iletilmesi için çalışıyor.

Karbonfiber, magnezyum, titanyum

Yeni 911 GT2 RS‘in birçok kaporta parçası karbonfiberden imal edilmiş: Kaput, ön çamurluklar, arka yan hava kanalları ve arka bölümde birçok parça karbonfiber. Otomobilde ayrıca magnezyum tavan standart olarak olarak sunuluyor. Porsche‘nin iddiasına göre yeni GT2 RS, yakıt deposu tam dolu halde 1,470kg ağırlığında.

Titanyum ve karbonfiber parçalardan oluşan Weissach paketi ile otomobili bir 30kg daha hafifletmek de mümkün. Paket satın alındığında otomobilin tavanı, viraj demirleri ve her iki akstaki rot bağlantı kolları karbonfiber olanlarıyla değişiyor ve magnezyum jantlar geliyor.

İç mekan ise kırmızı Alkantara, siyah deri ve karbonfiber trim parçalarıyla giydirilmiş. Opsiyonel olarak sunulan Chrono paketi, bilgi ve eğlence sistemine tur zamanları gibi detayları görüntüleyebileceğiniz bir performans göstergesi ekliyor.

Otomobilin başlangıç fiyatı Birleşik Krallık’ta 207,506 Sterlin, Weissach paketi için de fazladan 21,042 Sterlin gerekiyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki müşteriler ise otomobil için 2018’i beklemek ve 290,000 Dolardan fazlasını ödemek zorundalar.

https://www.youtube.com/watch?v=XWpTjUk0nb4

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Nürburgringte test edilirken etrafındaki yollarda dikiz aynamızdan görmüşlüğümüz vardır ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu