FeaturedHaberler

Tesla Model 3 nihayet yollara çıkıyor!




Tesla’nın en uygun fiyatlı otomobili Model 3’ün uzun süredir seri üretime girmesi bekleniyordu. Ön sipariş adedi yüz binler ile ifade edilen Tesla Model 3, nihayet ilk sahiplerine kavuşuyor!

Elon Musk’tan Tesla Model 3 sürprizi geldi!

Tesla CEO’su Elon Musk, marka ile ilgili önemli gelişmeleri genellikle Twitter hesabından duyuruyor. Bugün Model 3 ile ilgili güncelleme paylaşan Musk, ilk teslimatların bu ay sonunda gerçekleşeceğini duyurdu. Ön sipariş veren ilk 30 müşteriye 28 Temmuz’da otomobillerini teslim edecek olan Tesla, bundan sonra üretim kapasitesini kademeli olarak arttıracak.

Ağustos ayında 100, Eylül ayında 1500 Model 3 teslim edecek olan Tesla, yıl sonuna kadar haftalık 10.000 teslimat rakamına ulaşmayı hedefliyor. Eğer her şey yolunda giderse 2018’in ikinci çeyreğine kadar toplam 400.000 Model 3 yollarda olacak.

En ucuz Tesla’ya talep halen büyük!

Tasarım olarak Model S’in bir benzeri olan Tesla Model 3’ün başlangıç fiyatı yaklaşık 35.000 dolar olarak belirlenmişti. Bütün paketler alındığında 42.000 dolara kadar çıkan otomobil, Amerika pazarındaki en ucuz elektrikli otomobiller arasında yer alacak. Bu yüzden Model 3’e küresel anlamda talep bir hayli yoğun ve Tesla’nın yoğun talebe önlem olarak kapasitesini daha da arttırması planlanıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. ucuz mu? hehehe 🙂 türkiye'de ucuz değilse hiçbir arabanın ucuz olması bizi ilgilengirmez

    1. Muz Cumhuriyeti standartlarına göre mi yoksa dünya standartlarına göre mi fiyat değerlendirmesi yapacaklardı !!!

        1. kardeş neden küçümsemeyelim adamların 1 liraya mal ettiği arabadan 2 lira vergi alan dünyada başka hangi ülke var?böyle bir rezillik olur mu?Adamlar elektrikli araçları teşvik için otomobil ücretinin belirli bir kısmını karşılıyor bizde ise soyguna devam.

  2. Renard demiş ki:

    ucuz mu? hehehe 🙂 türkiye'de ucuz değilse hiçbir arabanın ucuz olması bizi ilgilengirmezHepsini görüntüle…

    5-6 yılda yakıttan ve vergiden elde edeceğin kârı hesapladığında 150.000 lira bence ucuz sayılır, Corolla'dan devşirme DMA bile 180.000 lira olması lazım 🙂

  3. Alcantara demiş ki:

    5-6 yılda yakıttan ve vergiden elde edeceğin kârı hesapladığında 150.000 lira bence ucuz sayılır, Corolla'dan devşirme DMA bile 180.000 lira olması lazım :)Hepsini görüntüle…

    onu alacak trink paranız varsa bu ekonomiyi yapabilirsiniz. ya da aldığın yüklü kredinin taksitlerini ödeyecek paran varsa. yaptığınız hesap yanlış.

  4. Valla biraz sistem oturursa 2-3 yıl içinde alırım, ha tabi devlet uyanıklık yapıp vergiyi fırlatırsa hayal olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu