FeaturedHaberler

Yamaha yeni X-Max 400’ü duyurdu




Yamaha, 2017 sonbaharında piyasaya süreceği yeni maksi scooter’ı X-Max 400 modelini duyurdu. Daha önce X-Max 250 ve 400’le yakaladığı başarıyı, testini de çektiğimiz ve yakın zamanda yayınlanacak olan X-Max 300’le devam ettiren Yamaha, X-Max 400 modelinde yeniliklere gitti.

Motora Euro4 ayarı

400 cc sıvı soğutmalı tek silindir motor, Euro4’e uyum sağladı. 33 beygir ve 35 nm torka sahip motor, ülkemizdeki yeni ehliyet yasasındaki A2 ehliyete uyum sağlıyor.  Nmax, Sinan’ın da kullandıığı Tricity, X-Max 300 gibi modellerle BlueCore teknolojisi kullanan marka, bu teknolojiyi X-Max 400’e getirip getirmeyeceğini henüz açıklamadı.

Diyet

Motosiklet önceki modeline göre 5 kg hafiflemiş ve şu an 210 kilogram. Yeni 400’lük, 2185 mm’lik uzunluğu ile sınıfındaki en kompakt scooter olduğunu iddia ediyor.

Yenilikler

En önemli yenilik süspansiyonların değişmesi. Yüksek süratli sürüşlere daha uygun olduğu belirtilen süspansiyonların sertleştiğini düşünüyoruz. Artık küçük hacimlilere de gelmeye başlayan el freni yeni 400’lüğe de gelmiş. Scooter’ları yokuşa park etme sorunu yavaş yavaş çözülüyor gibi.

Yine 2 adet full-face kaskı alabilecek kadar bagaj altı bulunuyor. 12V şarj soketi ise standart olarak gelecek, ki bu artık her motosiklette beklenen bir özellik.

Ayrıca X-Max 300’deki anahtarsız çalıştırma abisine de gelmiş. Ve uzaktan kumanda ile sele ve benzin kapağını açmak da mümkün.

ABS artık zorunlu halde, bu modelde de standart. Bunun yanında çekiş kontrol özelliği eklenmiş. Tüm aydınlatmalarda LED kullanılmış. Göstergelerin arasındaki dijital ekran geliştirilmiş. Yamaha Euro4 ile birlikte teknolojiyi kullanmayı sevmiş gibi.

Tasarım

Motosikletin tasarımı önceki modeline göre bilmeyen insanlar için ayırt edici olmayabilir. Model kardeşi 300’lüğe benzetilmiş.

Hatlar keskinleştirilerek, motor yalardan incelip boydan uzamış. T-Max ve X-Max artık tasarım olarak tekrar birlikte hareket ediyor.

Sele konforunun arttırılmasıyla birlikte dikişlerin renkli ipliklerden kullanılması daha sportif bir görünüme kavuşturmuş. Aksesuar konusunda bol bol seçenek sunan Yamaha, kişiselleştirme seçeneklerini arttırabilir.

Fiyat

Henüz marka fiyat açıklamadı. Fakat yeni X-Max 300’ün 27.950 liralık fiyatının yanında 400’lüğün fiyatını merakla bekliyoruz… Yollarda eskisi kadar çok göremeyebiliriz.

Faik Gökhan Gök

1994 Amasya doğumluyum. Kültür Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Otopark; senelerdir otomobil hakkında bilgi alırken, şimdi motosiklet hakkında yazabileceğim bir yer olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. xmax 400 2018 için detaylı bilgi ve yorum alabilirmiyiz..artılar ..eksiler.. bluecore ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu