Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Polestar’dan 600 HP’lik coupe geliyor




Model Eylül ayında tanıtılabilir

Geçen ay Volvo, Polestar bölümünün kendini yüksek performanslı-elektrikli otomobillere adayacağı ayrı bir marka olacağını duyurmuştu. Edindiğimiz bilgilere göre Polestar’ın ilk modeli 600 HP’lik coupe olacak.

Autocar’a göre Polestar, 600 beygirlik coupe için hibrit ünite ve bolca karbon fiber kullanmayı düşünüyor. Hedefe ulaşması için coupe’nin güncel modellere kıyasla oldukça güçlendirilmesi gerekiyor. Son zamanlarda Polestar XC60 ve XC90 plug-in modellerini modifiye etmiş, 420 HP güç elde ederek şu ana kadar yollarda göreceğimiz en güçlü Volvo‘yu tasarlamışlardı.

Polestar, coupe’ye ek olarak, bağımsız bir model üzerinde de planlar yapıyor fakat aracın yapısı ve kimliği henüz bilinmiyor. Ancak Polestar’ın Volvo’nun mevcut modellerinden biraz ödünç alacağına dair ipuçları var. Marka yaptığı açıklamada “Polestar, Volvo Cars’la olan belirli teknolojik ve mühendislik güçlerini kullanacak ve Volvo ile olan bağlantısının sonucunda önemli ölçek ekonomilerinden yararlanacak. Bu ortak güçler Polestar’ın dünyanın önde gelen yüksek performanslı-elektrikli otomobillerini tasarlamasına, geliştirmesine ve inşa etmesine olanak tanıyacak.” şeklinde konuştu.

600 HP’lik Polestar’ı ilk kez duymuyoruz. Bir sene önce Polestar’ın S90 ve V90 modellerinde 600 HP’lik hibrit ünite kullanmak istediğini öğrenmiştik.

Polestar’ın böyle özel bir araç oluşturması Mercedes-AMG, BMW M ve Audi RS gibi rakiplere karşı güçlü bir duruş sergilemesini sağlayacak. Volvo’nun Frankfurt Otomobil Fuarı‘na katılmayacağını bilsek de bir ihtimal yüksek performanslı Polestar coupe’yi orada görebiliriz.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. KİM NE DERSE DESİN VOLVO GELECEĞİ EN DOĞRU ŞEKİLDE YAKALAYAN MARKADIR. ÜSTDÜZEY GÜVENLİK KALİTE PLUGİN HYBRİD. ALMANLAR VOLVO YANINDA GÖZÜMDE HİÇLER GERÇEK PREMİUM VOLVO. ELEKTRİĞEDE OLDUKÇA MANTIKLI HAZIRLANIYOR YATIRIM YAPACAK OLSAM VOLVOYA YAPARDIM

  2. c90 🙂 volvo 2.0 lt ve 4 silindiri geçmiyeceğini açıklamıştı.yüksek ihtimalle 2.0lt 4 silindire ek elektrik motorlu bir c90 bekleniyor ve tabiki 600beygircik:) acaba volvo hali hazırda bulunan 2.0lt 320hp t6yı mı kullanıcak yoksa yeni motormu geliyo:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu