Haberler

340 bini aşkın Kia Soul geri çağrıldı!




Direksiyondaki bir sorun nedeniyle ABD’de 340 bini aşkın Kia Soul geri çağrıldı.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği Dairesi‘ne (NHTSA) göre bu geri çağırma 21 Temmuz 2013 ile 30 Eylül 2015 tarihleri arasında üretilen tüm Kia Soul’ları kapsıyor. Ek olarak aynı tarihler içerisinde üretilen elektrikli Kia Soul EV‘ler de aynı kapsamda geri çağrılıyor.

İncelemeler direksiyonun pinyon dişlisinin kusurlu olduğunu ortaya çıkardı. Pinyon dişlisi direksiyon grubundan ayrılıp direksiyon kaybına ve otomobile yön vermeye çalışırken yüksek sesli bir “takırtıya” sebep oluyor.

Sorunu çözmek adına Kia, dişlileri kontrol edecek ve gerekirse sorunlu otomobillerin direksiyon aksamını tamamen yenileyecek.

Daha önce de Kia Soul geri çağrılmıştı

Güney Koreli marka daha önce 2014, 2015 ve 2016 model Soul’ları geçen sene aynı sebepten ötürü geri çağırmıştı. Fakat bu otomobillerin doğru bir şekilde düzeltilmediği tespit edilmişti

.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu