FeaturedHaberler

GM eski yöneticisi: Tesla yakın zamanda iflas edecek!




Otomobil tarihinde yeni bir devir açan Tesla Motors, son dönemde yaptıkları ile pek çok kişinin gündeminde. General Motors’un eski başkan yardımcısı Bob Lutz, tüm bunların aksine markanın iflas edebileceğini söylüyor!

GM’nin eski yöneticisi Lutz: Tesla 2019’da iflas edebilir!

Son olarak Roadster 2018 ve Semi‘yi duyuran Tesla’ya bir hayli sert çıkan Lutz, Amerika merkezli üreticinin müşterilerini kandırdığını öne sürdü. Bob Lutz, “Tesla, Model 3’ün üretiminde yaşanan ciddi sorunları unutturmak için dikkat dağıtmaya çalışıyor.” diyerek adeta ateş püskürdü.

Bununla da yetinmeyen eski GM yöneticisi, bir adım daha giderek Tesla Motors’un yakın dönemde iflas edeceğini öne sürdü. “Yüz binlerce araba üretmek için ciddi nakit ihtiyaçları var. Büyük tesisler kurmak için sermaye arttırımı yapmaları gerek.” diyen Lutz, markanın 2019’da iflas bayrağını çekeceğini öne sürdü.

İlk başta iddiaların bir Tesla düşmanı tarafından söyleneceği akıllara gelse de Bob Lutz’un 50 yılı aşkın bir tecrübesi bulunuyor. 500 bin siparişe ulaşan Model 3’ün üretim sıkıntıları gündemdeyken gelen tanıtımlar, gerçekten de dikkatleri farklı yöne çekmek için gerçekleştirilmiş olabilir.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. GM gibi bataktan kurtulmayan bir firmanin bunları demesi kafa karıstiriyor. Amerikan hukumeti eminim Tesla nin arkadasindadir. Amerikan topraklarinda uretim kalmadigi icin Trump yerli uretimi destekliyor

    1. Gene Amerikan hükümeti GM motorsun ürettiği 1990’lardaki elektrikli arabasını hepsini toplatıp yok etmiş. Eski GM Ceo’su büyük ihtimalle realistik bakmış olaya. Ama devir değişti, elektrikli arabalar hiç olmadığı kadar hızla (Türkiye hariç ?) modern ülkelerde yaygınlaşmaya başladı.

  2. Tesla otomobil satışı ile değil teknoloji ile ayakta kalacak diye düşünüyorum. Otomobillerinin diğer markalardan teknolojik farkı kalmazsa ileride diğer tecrübeli markalar örneğin işi ciddiye alan Daimler Tesla yi geride bırakır çünkü iç tasarım hala tesla da felaket ucuz ve basit

  3. petrol satislarina bagimli bir ulkenin ayakta tutmaya calistigi firmanin ceosu tabiikide boyle konusacak. destekleyecek hali yok 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu