FeaturedHaberler

Tesla Amerika’da beklenmeyen kayıplara devam ediyor




Tesla, geçen hafta açıkladığı mali tablosunun ardından araç satışlarına ait beklenen verileri de duyurdu.

2019’un üçüncü çeyreğinde, Tesla’nın ABD’deki elektrikli araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 oranında düşerek yatırımcısını üzdü. Tesla için bir ilk netiliği taşıyan bu durum hakkında şirket yetkilerinden bir yorum yapılmadı. Her yıl açıklanan raporlara göre markanın satışlarında 2 yıldır ilk defa bir düşüş yaşandı.

Tesla’nın toplam gelirindeki en büyük payı ABD pazarı oluşturuyor. Satışlar toplamda 5.13 milyar dolardan 3.13 milyar dolara geriledi. Ancak şirket için mutlu edici bir gelişme de yaşandı. Çin’deki satışların yüzde 64 artışla 669 milyon dolara kadar çıktığı gelen bilgiler arasında.

Şirketin yıllık bazda toplam gelirinin yüzde 8 azaldığını ve 6.30 milyar dolara düştüğünü söylemeden geçmemek gerek. Model 3’ün beklenen uzun vadeli etkiyi yaratmadığı söylenebilir.

Hindistan hedef almınmıştı

Amerika ve Avrupa pazarında yerini sağlamlaştıran Tesla, yeni kıtalara açılma konusunda kararlı gözüküyor. Görünüşe göre Elon Musk, Hindistan pazarına adım atma konusunda oldukça iyimser yaklaşıyor.

Hindistan’da 40.000 dolar ve üzeri fiyatlandırmaya sahip ithal araçlardan %100 oranında ithalat vergisi alınıyor. Durum böyle olunca da pek çok marka, potansiyeli olan bu pazara girme konusunda çekinceler yaşıyor. Gelen son bilgilere göre Hindistan hükümeti, ülkeyi bir elektrikli otomobil üssüne çevirmek için adım atmaya hazırlanıyor. Bunun altında yatan sebep ise Hindistan’ın dünyanın en büyük üçüncü ham petrol ithalatçısı olması gibi görünüyor. Hükümetin hedefi ise ülkede 50 GWh kapasiteli güneş enerjisi üretimine ulaşmak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu