FeaturedHaberler

Volkswagen 300 beygirlik Polo R prototiplerini test ediyor




Volkswagen çalışanları, 300 beygirlik Polo R’ın test amacıyla prototiplerini ürettiğini açıkladı. Ancak modelin üretim geleceğinin olup olmadığı hakkında henüz net bir bilgi yok.

Polo GTI‘ın motoru Golf R‘da kullanılan 2 litrelik ünite ile aynı olduğu için motor üzerinde özel modifikasyonların yapılmasına pek gerek kalmamış.

Volkswagen’in kompak otomobillerinden sorumlu Ralf Kölling, “Polo’da ekstra soğutma için yeterli alan var,” dedi.

Polo aynı zamanda MQB platformunu diğer modellerle birlikte kullandığı için Golf R’da da olduğu gibi dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olabilir.

Fakat bunun getirdiği fazladan ağırlık ve maliyet Polo’yu bir üst sınıfa fazla itecektir.

Seat ve Skoda da bu motoru kullanacak

Volkswagen Grubu’nun diğer markalarından Seat ve Skoda da performanslı modellerinde bu 300 HP gücündeki “R” motorunu kullanmayı planlıyor. Bu da Polo R’ın gerçekleşmesi ihtimalini daha da arttırıyor.

R adı Scirocco R‘dan sonra T-Roc R ve diğer modellerle devam ettirilecek.

Volkswagen daha önce de motorsporları temalı Polo üretmeyi denemişti. Bu denemelerde gerçek bir “Polo R”a en yakını ise 2013 yılında 2500 adet üretilen 217 HP‘lik Polo R WRC idi.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Polo'nun piyasaya bu motor seçeneği ile sürülmesinin güzel bir çeşitlilik yaratacağını düşünüyorum. Fakat kullanıcı kitlesini düşünmeden de edemiyorum. Scirocco kitlesinin tercih edeceği bir araç olacağını düşünüyorum.

  2. Yeni polonun omuz çizgisi çok güzel olmuş abisi Passat gibi ancak bu R versiyonunun tasarımı ben de hiç heyecan yaratmadı, spor arabaları tarz yapan marşpiyel tampon bunda oyuncak gibi nerde Golf GTIyı yapan VW nerde bu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu