FeaturedHaberler

2018 Ford Focus görüntülendi




Yeni nesil 2018 Ford Focus’un prototipi tekrar kameralara yakalandı. Otomobil artık prototip evresinin son günlerinde gibi görünüyor. Bu durum üretim modelinin çok yakın zamanda çıkacağına işaret ediyor.

Otomobil, Focus modelinin dördüncü nesli olacak ve önümüzdeki sonbaharda 2019 model olarak satışlarına başlanacak. Ve bu sefer Ford, Focus’un parçalarını Çin‘deki bir tesisinden tedarik edecek.

Fotoğraflar ise yeni Focus’un iç mekanının selefine göre oldukça değiştiğini gösteriyor. Orta konsolda çıkıntı şeklinde yer alan bilgi-eğlence sistemi iç mekanda göze ilk çarpan detaylar arasında.

Daha önce kadrajlara yakalanan test otomobillerindeki değişikliklerden yola çıkarsak Focus’un artık eskisine göre daha uzun ve daha geniş olduğunu söyleyebiliriz. Bu büyüme iç mekandaki yaşam alanını daha da genişletecek.

Bunların dışında yeni Focus ile alakalı pek bir bilgi bulunmuyor. Otomobilin önceden olduğu gibi hatchback, station wagon ve sedan versiyonlarının olmasını bekliyoruz.

2018 Ford Focus’ta 3 silindirli motor da yer alacak

Mevcut Focus’un ST ve RS gibi performans odaklı versiyonların da sunulması gerektiğini düşünürsek çeşitli güç üniteleri kullanılacak. Baz donanımda yakıt tasarrufu sağlayan silindir deaktivasyonlu, 3 silindirli motor yer alacak. Bu motor ayrıca yenilenen Fiesta’da da bulunuyor.

Ford’un Focus için elektrikli bir versiyon sunup sunmayacağı henüz belli değil. Markanın muhtemelen Model E adı altında birtakım elektrikli otomobil tanıtacağı düşünülüyor. Hatta Ford, geçtiğimiz Ocak ayında yaptığı açıklamada 2020 yılında ürün gamına 500 km menzile sahip elektrikli bir SUV ekleyeceklerini doğruladı.

Focus’un başlıca rakipleri arasında Honda Civic, Renault Megane, Opel Astra, Seat Leon, Toyota Corolla, Volkswagen Golf ve Jetta gibi modeller yer alıyor.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Arka farlar fiat egeanın birebir aynısı. Otomobil üretici artık hep aynı dizaynları yapmaya başladı.

  2. Ön konsoldaki multimedya sistemi eğer fiesta gibi tepeye dikiliyse focus hayal kırıklığı…

  3. Focus şu anki kasasıyla özellikle Hatchback ve elektrik mavi rengiyle muhteşem bir genç otomobili. Fakat ford gidip de iç mekanı fiesta benzeri saçma sapan bir hale sokar arka tasarımda egea vari olursa alsın otomobilini bilmemne yapsın. Yapabildikleri otomobili bozabilen marka olarak tarihe geçecek ford.

  4. Bu sefer güzel birşeyler ortaya çıkacak gibi. Güncel Focus artık çok eskidi ve çağının çok gerisinde kalmıştı zaten Ford da Focus’u yenilemek için çok geç kalmıştı

  5. mazda 3 mps gibi duruyor yandan arka farlardan ötürü bi egea hb havasıda yok degil. Özgünlük sıfır güncel kasa daha iyi.

  6. Kesinlikle şu anki modeli daha sık ve kullanışlı.ic mekan ve dış kasaya bakılırsa 2018 model önceki modelin gerisinde kalacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu