FeaturedHaberler

Yeni 1 Serisi önden çekişe geçiyor




Mercedes-Benz A ve Audi A3’e rakip olan BMW’nin yeni 1 Serisi prototip formunda birtakım test süreçlerinden geçiyor.

Mevcut modelle karşılaştırıldığında, yeni 1 Serisi daha sportif ve daha heybetli bir görünüm kazanmış. En önemlisi de arkada seyahat edecekler için daha fazla yaşam alanı sunulmuş.

Arkadan itişe elveda

Fazladan yaşam alanını sunan BMW’nin UKL platformu aynı zamanda 1 Serisi’nin arkadan itişten önden çekişe geçiş yapmasına da sebep oluyor.

3 kapılı versiyona elveda

Buna ek olarak aldığımız duyumlara göre yeni modelde yalnızca 5 kapılı versiyon mevcut olacak. Audi de yeni A3‘te benzer bir yol izliyor.  Azalan talep ve maliyetlerin kısılmasından ötürü diğer gövde türleri üretimden kalkıyor.

Fotoğraflar bize iç mekanın görünümünü sunmasa da sürücüye odaklı bir konsol ve klima perdelerinin üzerinde konumlandırılmış bir bilgi-eğlence sisteminin olmasını bekliyoruz. İç mekanda aynı zamanda iDrive kontrol paneli, vites topuzu ve genel itibariyle orta konsol yenilenmiş.

Sıralı 6 silindire elveda

Motor seçeneklerinden bahsedecek olursak yeni 1 Serisi sıralı altı silindire de veda ediyor. Ürün gamının en güçlü modeli M140i, xDrive dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak. Aynı zamanda bir plug-in hibrit modelinin de ürün gamına eklenmesini bekliyoruz.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. F20 ler kıymetlendi desenize 😀

    İç hacim için çok radikal bir karar, 1 serisi alan büyük bir kesim aracın arkadan çekişinin dezavantaj olduğunu düşünüyor.

    C sütunundaki kapı biniş eşeğinin yükselmesi iyi olmuş, binerken çoğu kişi kafasını çarpıyordu oraya.

  2. BMW’nin dünya üzerinde müşterilerine yaptığı bir ankette yanılmıyorsam %80’e yakın bir kısmı
    1 serisinin arkadan çekiş olduğunun farkında değildi. E adamlar da müşteri kitlesinin umursamadığı birşey için ekstra çalışma yapmaya gerek görmedi. HEm iç hacim, hem de platform tasarımı için maliyet olarak ekstra yük demek.
    Zaten artık otomobiller, otomobilseverler için değil otomobil müşterileri için hazırlanıyor 😉

  3. 6 silindir yok, arkadan cekis yok, benim almayacagim bir arac olmus, alana hayirli olsun..
    bence yazik ettiler, ya bu yeni uretimler bana hitap etmiyor yada C segmenti HB icin yaslaniyorum..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu