Haberler

Nissan yeni teknolojilerini ve IMx Concept’i tanıtıyor




Günümüz otomobil endüstrisinde elektrikli ve otonom sürüşe sahip otomobiller oldukça revaçta. Nissan ise bu furyada yer edinmek istiyor. Nissan, 2018 CES Tüketici Elektronik Fuarı’nda yeni teknolojilerini ve IMx Concept otomobilini tanıtmaya hazırlanıyor.

Japon marka, 7 Ocakta Las Vegas’ta başlayacak Tüketici Elektronik Fuarı’na katılacaklarını bildiren Japon marka, araç kontrolü ile ilgili çok ilginç bir ileri teknolojilerini tanıtacaklarını açıkladı. Nissan konu hakkında daha fazla bilgi vermedi.

IMx Concept yeni Qashqai’nin tasarımına öncülük edecek

Nissan’ın standını ziyaret edecekler Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtılan IMx Concept’i görme şansına sahip olacaklar. Yeni nesil Qashqai’nin tasarımına öncülük edeceği düşünülen konsept elektrikli bir platform üzerine kurulu olacak ve iki elektrik motoruna sahip olacak.
Ayrıca Nissan’ın ProPilot sisteminin yeni bir sürümü de mevcut olacak. Bu donanım otonom sürüş sağlayacak ve aktif edildiğinde direksiyon simidi katlanıp yok oluyor ve koltuklar geriye doğru yatıyor. Yakın gelecekte göreceğimizi düşünmüyor olsak bile ileride otomobillerin nasıl bir yol izleyeceği hakkında bize ipuçları veriyor.

Yeni nesil Leaf de yeni Qashqai ile birlikte Las Vegas’ta yerini alacak ve ProPilot Assist ve e-Pedal donanımları gösterime sunulacak.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu