Haberler

Tesla, kış güncellemesi ile pilleri önceden ısıtıyor!




Kış mevsiminin dondurucu günlerine girdiğimiz şu günlerde otomobillerin çalışması da büyük bir sıkıntı oluyor. Tesla, yeni yayınladığı kış güncellemesi ile pillerin donmasına karşılık tedbir alıyor!

Tesla’nın kış güncellemesi bataryayı ısıtıyor

Kaliforniya merkezli elektrikli otomobil üreticisi, klasik markaların aksine yazılım güncellemeleri sunarak müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefliyor. Marka, özellikle İskandinav ülkeleri ve Rusya’daki kullanıcılarından aldığı geri dönüşlerin katkısıyla küçük bir kış güncellemesi hazırlamış. Bu güncelleme, otomobilin pilinde oluşması muhtemel verim kaybını azaltmak için ısıtma sistemini bataryaya yönlendiriyor. Bu sayede batarya verimliliğinin yanı sıra regen frenleme ve şarj süresi gibi yan etmenler de etkilenmemiş oluyor.

Tesla, 2017.50 numaralı yazılım güncellemesinde sunduğu özelliğin tam olarak çalışabilmesi için sürücülerin yola çıkmadan bir saat önce aracı pil ısıtma moduna almasını öneriyor. Son dönemde model gamını genişleten markanın tamamen sürücüsüz kullanım gibi pek çok özelliği gelecekte bu şekilde getireceği söyleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. renault symbioz konsepti ile tesla karşısında 5. seviye otonom sürüş vadediyor tabiki konsept olduğu için ne derece güvenilir bilinmez. Elon amcamız sistemin iyice oturmasını bekliyor sanırım.

  2. Model 3 iç tasarımı bu kadar boş olmasa bir Tesla almayi planlıyorum çoğumuz gibi. Tesla iç tasarıma da biraz kassa çok güzel olacak. Model 3 e 5 serisi parası verip de o içmekanı almak ve Model S e S class parası verip o iç mekanı almak düşündürücü. Tesla ic mekan olayını umarım çözer

    1. Model 3 opsiyonlar dahil Türkiyeye max 250bine gelir.Siz elektrikli araçlara uygulanan düşük ötvden haberdar değilsiniz galiba

      1. Turkiye değil Avrupa ve Amerika üzerinden konuştum. Ki Türkiyede de 250k verdikten sonra onlarca alternatif var

  3. Bir de And nerelerde ya. 5 yıldır açısıyla tatlısıyla otopark takipcisiyim bu şekilde gitmesiyle And beni üzdü. Gerek yurtiçi gerek yurtdışı onlarca kanalda And kadar iyi otomobil test edene rastlamadım bu işin duayeni otomobil testlerinden bizi mahrum bırakıyorsun tamam belki bizde de hata var sahip çıkamadık ama abi patron dan 500 dolar bağışlayan başka bir takipçi kitlesi de yok be az belki ama özünde değerliydi. Test olmasa da o güzel yüzün ve sesinden bizi mahrum etme And özledik seni

    1. Kesinlikle katılıyorum sana. Ben Otoparkı And ile tanıdım. Başka kimsenin özen göstermediği yerleri inceleyen doğru dürüst bir insandın sen And. Tabi ki yurtdışı senin tercihin ve buna saygı duyuyorum. Ama inşallah işlerin rast gider de Otoparka dönersin, dönmesen bile videolarla yüzünü görebiliriz diye umuyorum. Özledik seni rafine adam.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu