Dikkat ÇekenlerHaberler

2018 Formula 1 sezonu pilot pazarı: Kim nerede?




Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 2018 sezonu, 26 Şubat tarihinde Barcelona’da düzenlenecek sezon öncesi testlerle beraber start alacak. Geçtiğimiz sezon Mercedes üst üste 4. markalar şampiyonluğunu kazanırken, gümüş okun lider pilotu Lewis Hamilton da 4. kez pilotlar şampiyonu olmuştu.

Bu yazımızda geçtiğimiz yıl olduğu gibi Formula 1’in yeni sezonunda hangi pilotun nerede olduğunu derledik. Bakalım F1’e veda eden ve katılan yüzler kimler?

Mercedes AMG Petronas Motorsport

#44 Lewis Hamilton
#77 Valtteri Bottas
Pascal Wehrlein – Test pilotu

Mercedes, geçtiğimiz yıl şampiyon olduğu kadrosunu koruyor. 2017 sezonunda 9 galibiyet ve 13 podyum alan son şampiyon Lewis Hamilton Alman ekipte yer almaya devam edecek. Geçtiğimiz sezon takıma katılan ve 3 galibiyet ile 13 podyum gören Valtteri Bottas ise bu sezon da takımın ikinci pilotu görevini üstlenecek.

Scuderia Ferrari

#5 Sebastian Vettel
#7 Kimi Räikkönen
Daniil Kvyat – Test pilotu

2017’de oldukça başarılı bir performans sergileyen Ferrari pilotu Sebastian Vettel, uzun süre şampiyonluk mücadelesi vermeyi başarmıştı. 5 galibiyet ve 13 podyum alan Alman pilotun kontratı bu yıl da devam ediyor. Eleştirilerin odağında olan tecrübeli pilot Kimi Räikkönen de en azından bu sezon da İtalyan ekibin aracını sürecek.

Aston Martin Red Bull Racing

#3 Daniel Ricciardo
#33 Max Verstappen
Sebastien Buemi – Test pilotu

Bu yıl Aston Martin ile ilişkisini güçlendiren ve ana sponsoru yapan Red Bull, yoluna mevcut pilotlarıyla devam ediyor. Geçtiğimiz sezon pilotlar şampiyonasında 5. sırayı elde eden Daniel Ricciardo‘nun kontratı bu sezon bitecekken, Avustralyalı pilotun adı 2019 sezonu için Ferrari ve Mercedes ile anılıyor. Takımın genç ve başarılı pilotu Max Verstappen de 2020’ye kadar kırmızı-lacivert renklerindeki takımın padoğunda yer alacak.

Sahara Force India F1 Team

#11 Sergio Perez
#31 Esteban Ocon
Nicholas Latifi – Test pilotu

Pilotlar içi rekabetin geçtiğimiz yıl tavan yaptığı Force India da gelecek sezon mevcut pilot kadrosunu koruyan takımlardan. Neredeyse her yarıştan puanla ayrılan takımda Sergio Perez 5. sezonunu geçirecek. 2017 sezonunda gösterdiği performansla ilgiyi üzerine çekmeyi başaran Esteban Ocon da takımdaki yerini koruyor. Mercedes destekli pilotun başarısını sürdürmesi durumunda 2019’da Alman takıma geçeceği konuşuluyor.

Williams Martini Racing

#18 Lance Stroll
#35 Sergey Sirotkin
Robert Kubica – Test pilotu

Gridin en eski takımlarından Williams, bu sezon en tecrübesiz kadroya sahip. 2017’de çaylak sezonunu yaşayan ve sık sık eleştiri alan Lance Stroll, bu sezon takımın birinci pilotu olacak. 19 yaşındaki Kanadalı pilotun bunu taşıyıp taşıyamayacağı merak konusuyken, Sergey Sirotkin uzun süren maddi pazarlıklar sonucu ikinci koltuğu almayı başardı.

2011 yılında geçirdiği ralli kazasından bu yana Formula 1’den uzak kalan Robert Kubica önce Renault, ardından Williams ile spora dönebilmek için çeşitli testler gerçekleştirdi. Kubica’nın Williams koltuğuna oturması bekleniyordu, ancak son anda Sirotkin’in devreye girmesiyle şimdilik test pilotu olabildi.

Renault Sport F1 Team

#27 Nico Hulkenberg
#55 Carlos Sainz Jr.
Oliver Rowland – Test pilotu

Renault, zor geçen 2016 sezonundan sonra geçtiğimiz sezon işleri rayına oturtmaya başlamıştı. Geçtiğimiz sezonu beklentilerin üzerinde tamamlayan Nico Hulkenberg, bu sezon da takımın ilk pilotu olacak. Sezon sonuna doğru Jolyon Palmer’in yerine Toro Rosso’dan gelen Carlos Sainz Jr. ise bu sezon takımda “kiralık” olarak yer alacak.

 

Scuderia Toro Rosso

#10 Pierre Gasly
#28 Brendon Hartley
Sean Gelael – Test pilotu

Toro Rosso, sezon sonuna doğru Daniil Kvyat’ın yerine getirdiği Pierre Gasly ile yola devam kararı aldı. Brendon Hartley de Carlos Sainz Jr.’ın gidişiyle bulduğu F1 koltuğunu en azından bir sezon daha garantiledi. Gridin en tecrübesiz ikilisinin, Honda motoruna geçen Toro Rosso ile nasıl bir performans sergileyeceği ise merak konusu.

Haas F1 Team

#8 Romain Grosjean
#20 Kevin Magnussen
Santino Ferrucci – Test pilotu

Spora 2 sezon önce giriş yapan Haas, ilk iki sezonuyla beklentilerin üzerinde bir performans sergiledi. Romain Grosjean ve Kevin Magnussen gibi “ortalama” iki pilota sahip olan Amerikalı takım, bu sezon da kadrosunu bozmadan yola devam edecek.

McLaren F1 Team

#14 Fernando Alonso
#2 Stoffel Vandoorne
Lando Norris – Test pilotu

Hayal kırıklığıyla geçen 3 sezondan sonra Honda ile yolları ayıran McLaren, yeni motor tedarikçisi Renault ile yeni bir başlangıç yapmayı hedefliyor. Ayrılıp ayrılmama konusunda kararsız kalan tecrübeli pilot Fernando Alonso bu sezon üst sıralar için mücadele edecek. Çaylak sezonunda iyi bir performans sergileyen Stoffel Vandoorne da turuncu-siyah takımda boy göstermeye devam edecek.

Alfa Romeo Sauber F1 Team

#9 Marcus Ericsson
#16 Charles Leclerc
Antonio Giovinazzi – Test pilotu

Bu sezon tekrar orta sıralara yükselmek isteyen Sauber, arkasına Alfa Romeo‘nun sponsorluğu ve Ferrari’nin teknik desteğini almış durumda. Bu işbirliğinin bir parçası olarak Ferrari pilot akademisinin F2 şampiyonu pilotu Charles Leclerc bu yıl F1’de ilk kez yarışacak. Takım sahipleriyle iyi ilişkiler içinde olan Marcus Ericsson ise kötü performansına karşın bu yıl da koltuğunu kaptırmadı.

Gidenler

  • Felipe Massa: 2016 sezonunda emekli olacağını açıklayan Felipe Massa, Valtteri Bottas’ın Mercedes’e geçmesiyle kararını ertelemişti. Brezilyalı Williams pilotu, bu sezon 15 yıllık F1 kariyerini noktaladı.
  • Pascal Wehrlein: Formula 1’e Manor Racing ile başlayan Wehrlein, geçtiğimiz sezon Sauber’de yer aldı. Mercedes destekli pilot, Sauber’in kazandığı 5 puanın tamamını almasına karşın bu sezon gridde yer bulamadı. Pilot bu sezon Mercedes’in test pilotu olarak görev alacak.
  • Daniil Kvyat: 2016’da Red Bull’dan Toro Rosso’ya düşürülen Daniil Kvyat, geçtiğimiz sezon da inişli çıkışlı performansıyla gridde tutunamadı ve sezon ortasında takımdan gönderildi. Red Bull pilot akademisinden de çıkarılan Rus pilot, bu sezon sürpriz şekilde Ferrari’nin test ve gelişim pilotu oldu.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bence Ferrari kimi ile devam ederek hata yapıyor. Alonso ve Vettel ikilisi ile eski günlerine dönebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu