Haberler

İtfaiyeye çarpan Tesla Model S sürücüsü otopilotu suçluyor




Tesla; Model S, X ve 3 için sunduğu otopilot sistemi ile sürücülerin işini bir hayli kolaylaştırıyor. Sistem her geçen gün gelişmeye devam etse de arada tatsız haberler de gelmiyor değil.

Tesla Model S, otopilot devredeyken mi kaza yaptı?

Geçtiğimiz günlerde Kaliforniya’da yaşanan bir kaza, Tesla kullanıcıları arasında tartışmaya yol açtı. Yaklaşık 105 kilometre hızla itfaiye aracına arkadan çarpan Tesla Model S, yara almadan kurtulan sürücüsünün ifadesine göre otopilot modundaydı. Sürücü, otomobilin otomatik sürüşte birden hızlandığını ve itfaiye aracına çarptığını iddia etti. Ancak yapılan ilk incelemede kazanın otopilot devredeyken gerçekleştiğine dair bir iz bulunamadı.

Tesla’dan yapılan açıklamada ise otopilot modunun tamamlayıcı bir destek donanımı olduğunun altı çizildi. “Otopilot, sürücünün kontrolü altında kullanılmak üzere tasarlanmış bir elektronik yardımcıdır. Müşterilerimize bir kez daha donanım devredeyken kontrolü tamamen bırakmamaları gerektiğini hatırlatıyoruz.” diyen Tesla, bir anlamda sorumluluğu da üzerinden atmış oldu.

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan portakal ile atlatılan otopilot kontrolü videosundan sonra böyle bir durumun yaşanması oldukça manidar. Bakalım Tesla bu olayın ardından sürücünün otopilottaki kontrolünü arttırıcı ek tedbirler alacak mı?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu