FeaturedHaberler

Yeni Volvo V60 Cenevre’den önce tanıtıldı!




Volvo, bir süre önce görüntüleri sızan beş kapılı orta boy station wagon modeli yeni V60‘ı Cenevre fuarı öncesi resmi olarak tanıttı.

İsveçli üreticinin CEO’su Hakan Samuelsson, yeni otomobille alakalı olarak şunları söylüyor: “Station aile otomobili sürücüsü, bizim işimizde nesillerdir önemli bir profil olmuştur. Şimdi V60, bu geleneği onurlandırıyor ve onu daha da ileriye götürüyor.”

Yeni V60 da SPA platformu üzerinde şekilleniyor

XC60 ve 90 serisi otomobillerde de olduğu gibi, V60 da markanın ölçeklendirilebilir ürün mimarisi (SPA) adını verdiği altyapı üzerine şekilleniyor. Aynı platformdan türetilmiş olmalarına karşın V60, XC60’tan 117 milimetre daha uzun. Bu boyut farkı da yeni station wagon’un SUV kardeşinden daha geniş bir yaşam alanı ve bagaj sunmasını sağlıyor.

Volvo Cars Tasarımdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Robin Page, “V60, Volvo markasının tam orta noktasında yer alıyor. Güzel bir orantıya ve duruşa sahip bu zarif otomobil aynı zamanda pratiklik ve çok yönlülük sunuyor” diyor.

İki farklı plug-in hibrit ile geliyor

V60, markanın SPA tabanlı otomobilleri arasında ilk kez iki farklı plug-in hibrit motora sahip modeli olacak. Bu durum, markanın 2019’da tüm otomobillerini bir şekilde elektrikli hale getireceği açıklamasının da arkasında durduğunu gösteriyor. T6 Twin Engine AWD olarak isimlendirilen plug-in hibrit model 340 HP güç üretirken, T8 Twin Engine AWD versiyonu 390 HP güç sunacak.

Elektrikli olmayan diğer iki motor seçenekleri arasında ise T5 ve T6 benzinli motorlar ve D3 ile D4 dizel üniteler bulunuyor.

“Yollardaki en güvenli otomobillerden biri”

Markanın “2020’den itibaren otomobillerimizde ölümlü kaza yaşanmayacak” iddiasının hakkını verecek şekilde, V60 bir dizi güvenlik sistemiyle de donatılıyor. Otomatik fren yapan City Safety, 0-130 km/s arası çalışabilen yarı-otonom Pilot Assist System, karşıdan gelen otomobille çarpışmayı da engelleyebilen bir dizi elektronik yardımcılar, otomobilin güvenik özelliklerinin yalnızca bir kaçı.

İsveçli marka, V60 müşterilerinin dijital ihtiyaçlarını Sensus isimli bilgi ve eğlence sistemiyle karşılıyor. Sistem Apple CarPlay ve AndroidAuto destekliyor, ayrıca 4G desteği sayesinde sürücünün sürekli internete erişiminin olmasını sağlıyor. Tablet-vari bir ekrana sahip olan sistem aynı zamanda navigasyon da dahil olmak üzere otomobilin çoğu özelliğini kontrol edebiliyor.

Otomobilin ülkemizde ne zaman ve ne kadar fiyatla satışa sunulacağı henüz belli değil.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Aston Martinler de dahi bu kadar şık otomobil üreten bir marka daha dünyaya gelmedi Mazda da 2. olur. Birde bunu ulaşılabilir(Türkiye Hariç)yapıyorlar mercedesi bmwsi audisi ders alsın Maaşallah Volvo. Bu çinliler harbi baştan yazdılar Volvoyu hakettiği değere kavuştu

  2. Bunun bir de Cross Country si çıksın, XC60 yanında halt eder.

    Çok güzel araba gerçekten.

  3. Şu aynı tasarımlar sıktı artık. Her marka hepten cılkını çıkardı. Aynı arabayı 20mm daralt, 90mm kısalt, 5mm alçalt al sana yeni model.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu