FeaturedHaberler

Renault ve Nissan tek çatı altında birleşiyor!




Renault ve Nissan markaları, uzun yıllardır devam eden bir sadakat programına sahip. Görünüşe göre iki marka, güçlerini tek bir şirket altında toplama konusunda çalışmalara başlamış!

Yılın iddiası: Renault ve Nissan güçlerini birleştiriyor mu?

Sadakat programını 19 yıldır sürdüren iki markadan Renault, Nissan’ın %43’lük hissesine sahip. Japon marka da karşılıklı hisse alımından ötürü Renault’un %15’lik hissesinin sahibi konumunda. Gelen son bilgilere göre iki marka, güçlerini ayrı bir şirket çatısı altında birleştirmek için uzun süredir görüşüyor. İki markanın da CEO’luk görevini üstlenen Carlos Ghosn’un görüşmeleri yürüttüğü söylentiler arasında yer alıyor.

Her ne kadar görünürde bu anlaşma yararlı gibi görünse de iki markanın önünde önemli bir engel var. Renault’un %15’ine sahip olan Fransız hükümeti markanın pek çok kararında aktif rol oynuyor. Hatırlanacağı üzere, Clio 4’ün ülkemizdeki üretimi konusunda Sarkozy krizi yaşanmış ve üretimin bir kısmı Fransa’daki Flins tesislerine kaydırılmıştı. Uzmanlar böyle bir durumun yaşanmasının ihtimal dahilinde olduğunu belirtiyor.

İttifakın diğer ortağı olan Mitsubishi’nin yeni şirket kapsamında yer alıp almayacağı ise belli değil. Analistler, Mitsubishi’nin grup dışında kalan Dacia ve Lada ile beraber farklı bir ortaklık geliştirebileceğini öne sürüyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu