FeaturedHaberler

Ford Mustang, dünyanın en çok satan coupe’si oldu!




Geçtiğimiz günlerde 54. doğum gününü kutlayan Ford Mustang, Amerikan markanın tarihsel anlamı en yüksek otomobilleri arasında başı çekiyor. Satıldığı her dönemde iddialı olmayı başaran coupe, kendi sınıfında 2017’nin en çok satan modeli olmayı başardı!

İkonik coupe Ford Mustang, 2017’de sınıfını domine etti!

Doğum günün ana vatanı olan Amerika’da küçük bir partiyle kutlanan otomobilin satış verileri de bu etkinlikte açıklandı. Geçtiğimiz yıl dünya çapında 125.809 adetlik satış rakamına ulaşan Mustang, coupe otomobiller arasında liderliği kimseye bırakmadı. 81.866 araç ile Amerika ilk sırada bulunurken, Çin 7.125 satış ile ikinci sırada yer aldı. Bunun yanı sıra Ford Mustang’in satışlarının %10’unu kadınların oluşturması ilginç bir veri gibi görünüyor.

Dünya çapında en fazla satışı yapılan Mustang konfigürasyonu, 5.0 litrelik V8 motoruyla Mustang GT olmuş. Genel satışların %65’inin Amerika’da yapıldığını düşündüğümüzde büyük hacimli motor seçeneğinin “en çok satan” olması pek şaşırtmıyor.

Yılbaşında küçük bir makyaj operasyonu geçiren araçta 2.3 litrelik 4 silindirli turbo ve 5.0 litrelik V8 motor seçenekleri bulunuyor. Son olarak bu motorların 10 ileri otomatik ya da 6 ileri manuel şanzıman ile eşleştirildiğini belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Guvenlik testlerinden daha iyi bir derece alabilseydi satisi cok daha fazla olacakti.. Ayrica bu 10 ileri sanziman nasildir bilen var mi ? manuellerinde birinci vites ve geri viteste sorun yasadi benim bir arkadasim, servis 10bin kmdeki aracla ilgilenmedi kullanici kaynakli sorun dedi. Bu da beni sogutan bir etken oldu ama genede tarihinden ruhundan dolayi cok seviyorum su mustangleri

  2. inzfatih demiş ki:

    Guvenlik testlerinden daha iyi bir derece alabilseydi satisi cok daha fazla olacakti.. Ayrica bu 10 ileri sanziman nasildir bilen var mi ? manuellerinde birinci vites ve geri viteste sorun yasadi benim bir arkadasim, servis 10bin kmdeki aracla ilgilenmedi kullanici kaynakli sorun dedi. Bu da beni sogutan bir etken oldu ama genede tarihinden ruhundan dolayi cok seviyorum su mustangleriHepsini görüntüle…

    10 ileri vitesli otomatik şanzıman Ford'un RWD (Arkadan tahrik) ailesi için geliştirildi ve tabi bu araçların AWD'leri ile de kullanılıyor yani temeli RWD. (Mustang, F-150, Ranger, Expedition)
    8 ileri vitesli versiyonlar ise FWD ailesi için geliştirildi ve tabii bunların AWD'leri ile de kullanılıyor. (Edge, Connect ve gelecek diğer tüm binekler)
    10 ileri vites:

    İlk altısı under drive oranlı; 2.5:1 (1.vites) oranlı örnek olsun; bunun anlamı, motorun/giriş milinin her 2.5 devri için çıkış mili bir kez döner. Motorda 100 tork varsa, 1. vites şanzıman milinde 250 tork vardır. Motor devrinde ise tam tersi yüksektir, şanzımana göre.
    Yedincisi direct drive oranlı; direkt iletir, hiçbir değişiklik yok tipik 3. vites gibi olur.
    Son üç tanesi over drive oranlı; ilkinin tam tersi bu da yüksek süratlar için dizayn edilmiştir.
    ZF 8 ileri gibi 4 basit gezegen dişli takımı mevcut.
    6 adet değiştirme elemanı mevcut (ZF 8 ileride 5 adet)

    İç içe geçmiş 2 fren (bir değiştirme elemanı diğerinde paketlenmiştir)
    4 debriyaj, iki debriyaj da iç içe geçmiş

    10 vites oranından herhangi biri için, 4 değişim elemanı kapalı sadece iki eleman açık kalıyor. Sonuç olarak sürtünme kayıpları, 8 ileri şanzıman tasarımından kötü değil.
    Tüm değiştirme yukarı ve aşağı birer vardiya elemanı açılmasını ve bir diğeri aynı anda kapalı olması gerekir. Bu, ZF 8HP ve GM 8L yayınlarının çalışma şekli ile aynıdır. Bu nedenle vardiya performansı çok iyi olmalıdır.
    ZF 8 ileri ile çalışma şekli birebir aynı. Bu nedenle değiştirme performansı çok iyi diye umuluyor.

    Almanya'da S-Max 2.0 TDCI ile 8 ileri otomatik vites denemesi yapılmış Mustang lansmanında. Kullanan basına göre, geçişler hızlıymış, gerekirse birkaç vitesi atlıyormuş. Yüksek kademe sayesinde gürültü ve tüketim düşmüş. 8 ileri versiyonu 500 nm'ye kadar tork dayanımına sahip.

    Kaynak; https://www.focusclubtr.com/topic/16093-10-ve-8-ileri-otomatik-şanzıman-hakkında/

  3. Yıllardır bozmadığı çizgisi maskülen elit kaliteli son halleriyle sonuna kadar hakediyor. Özellikle o GT350R versiyonunun motor trend testi hala aklımdan gitmez arada açar izlerim o ne güzel motor ve egzoz sesidir yola muhteşem oturur konforludur tipik ford mühendisliğinin kalitesini konuşturur bunu ruh tarih ve son serilerde kalite ile birleştirir

  4. Ondan sonra kalkmışlar birde GOLF’ün tasarımına laf ederler. GOLF yıllardır çizgisini koruyan kült bir tasarıma sahip keza Mustang’de öyle. Yıllardır GOLF gibi Mustang’de çizgisini hiç bozmuyor ve hatlarını korumayı başarıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu