FeaturedHaberler

Nikola Motor, Tesla’ya 2 milyar dolarlık dava açtı




Elektrikli araç üreticisi Nikola Motor, Tesla’ya 2 milyar dolarlık tazminat davası açtı. Tesla’nın tasarım hırsızlığı yaptığı öne sürülen dava ve iddialar ile ilgili detaylar haberimizde!

Nikola Motor: Tesla Semi, One modelimizin kopyası!

2016 yılında duyurulan Nikola One, elektrik ve hidrojen enerjisiyle çalışan ilk tır modeli olarak duyurulmuştu. Tesla ise geçtiğimiz yıl düzenlediği etkinlikte yeni Roadster’ın yanı sıra ilk ağır vasıta modeli Semi’yi tanıtmıştı. Arizona’da açılan davada Nikola, Tesla’nın tasarım patentlerini ihlal ettiğini öne sürüyor. Dava delillerinde her iki aracın da gövde, kapı ve panoramik cam tasarımlarının benzer olduğu belirtiliyor.

Kasım 2017’de durum ile ilgili Tesla ve Elon Musk’a ihtarname gönderen Nikola Motor, bunun karşılığında herhangi bir cevap alamadıklarını söylüyor. Semi tanıtıldıktan sonra yatırımcı ilişkilerinde sorun yaşadıklarını belirten yetkililer, bunun 2 milyar dolarlık bir zarara yol açtığı görüşünde. Tesla sözcüsü ise iddialar karşısında “Davanın hiçbir yasal dayanağının olmadığı açık.” şeklinde yanıt verdi.

2020 yılında üretime geçecek olan Tesla Semi, şu ana kadar 1.500’e yakın ön sipariş almış durumda. Aralarında Pepsi, FedEx ve Walmart gibi büyük şirketlerin de rezervasyon yaptırdığı aracın fiyatının 150 bin dolardan başladığını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu