FeaturedHaberler

2020 Audi RS Q8 görüntülendi




Audi Q8 geçtiğimiz haftalarda fotoğraflarla birlikte duyurulmuştu. Görünüşe göre Audi, RS Q8 için çoktan işe koyulmuş. Yarı kamuflajlı test otomobili bu modelin kaslı yapısından birtakım ipucu veriyor.

Standart versiyonu ile kıyaslandığında yeni RS Q8 daha geniş bir karosere, daha agresif tamponlara ve daha büyük hava girişlerine sahip. Aynı zamanda büyük oval egzoz boruları ve daha büyük jantlar da göze çarpan farklılıklar arasında. Jantların arkasına 6 pistonlu devasa kompozit frenler gizlenmiş.

İtalyan Urus ile aynı kombinasyonu paylaşacak

Lamborghini Urus.

Lamborghini Urus‘un Alman kuzeni büyük olasılıkla aynı çift turbolu 4 litre V8 motor ve 8 ileri otomatik şanzıman kombinasyonunu kullanacak. Urus, bu kombinasyon ile 641 hp güç ve 850 Nm tork üretiyor.

Audi RS Q8’in gücüne yönelik henüz bir bilgimiz yok fakat egzotik İtalyan SUV’undan pek de geri kalmayacağını düşünüyoruz. Sonuç olarak, otomobilin 0-100 hızlanmasının 4 saniyenin altında olması bekleniyor.

İç mekanda standart Q8’de bulunan teknolojik oyuncaklar bulunacak. Bunlara 12,3 inçlik sanal kokpit ekranı ve MMI bilgi-eğlence sisteminin kontrol edildiği dokunmatik ekran dahil. Ek olarak RS Q8 yan destekleri daha etli koltuklar, daha canlı renk kombinasyonları ve bir dizi sürüş modları sunacak. Sürüş modları arasında RS’e özel modlar da bulunacak.

Audi’nin yeni kozu BMW X6 M ve Mercedes-AMG GLE 63 gibi modellere rakip olacak.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. İlginç bir kamuflaj olmuş. Öndeki 4 halkayı saklayıp arkadaki logoyu gizlemeye gerek görmemelerine takıldım. Kapı altları ve dodiklere kamuflajı hiç anlamadım. Acaba son haline yakın fotoğraf sızdırıp tepki mi ölçüyorlar diye düşündüm.

  2. g.c. demiş ki:

    İlginç bir kamuflaj olmuş. Öndeki 4 halkayı saklayıp arkadaki logoyu gizlemeye gerek görmemelerine takıldım. Kapı altları ve dodiklere kamuflajı hiç anlamadım. Acaba son haline yakın fotoğraf sızdırıp tepki mi ölçüyorlar diye düşündüm.Hepsini görüntüle…

    Zaten test yaptıklarını göstermek için kamuflaj koyuyorlar. Logo gizli değil radarlar olduğu için öyle. Araba 10 yıldır geliştiriliyor sizin dediğiniz olayları geceli çok oldu yani tasarım vs çoktan belli :D:D.

  3. Geçen araba ortada yok diyordun bu sefer 10 yıl önce çoktan belli diyorsun. 🙂

    Kamuflajin kelime manasının da içine ettiler desene. Kamuflaj yerine mesela "test car" yazılsa olmaz mı 😀

    MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  4. g.c. demiş ki:

    Geçen araba ortada yok diyordun bu sefer 10 yıl önce çoktan belli diyorsun. 🙂

    Kamuflajin kelime manasının da içine ettiler desene. Kamuflaj yerine mesela "test car" yazılsa olmaz mı 😀

    MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiHepsini görüntüle…

    Bazı arabalarına test car yazıyorlar zaten. Araba 10 yıldır belli geçen hafta tanıtıldı zaten. İki marşpiyel bi difuzor eklenecek o kadar RS versiyon bu sonuçta. Bu arada son dakikasına kadar Q8'in tasarımı hakkında bilgiye sahip değildik ve kamuflajlarin arkasından beklenenin dışında bir tasarım cıktı. 10 yıldır geliştiriliyor tasarım araştırılması yapılmıştır anlamında dedim…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu