FeaturedHaberler

PSA İran’dan çekiliyor!




Fransız otomobil üreticisi PSA, ABD yönetiminin İran ile nükleer anlaşmadan çekilme kararından sonra bu ülkedeki faaliyetlerinin 6 Ağustos’a kadar askıya alındığını açıkladı.

Açıklamada, “14 Temmuz 2015’te Viyana’da imzalanan nükleer anlaşma (Ortak Kapsamlı Eylem Planı) ve ardından 16 Ocak 2016’da İran’a uygulanan yaptırımların kaldırılması sonrasında PSA Grubu, 21 Haziran 2016’da İran Khodro ve 6 Ekim 2016’da da Saipa ile ortaklık anlaşması imzalamıştır.” ifadesine yer verilerek, bu anlaşmaların ABD, Avrupa Birliği (AB) ve Fransız yasalarına tamamen uygun olduğu belirtildi.

PSA, geçen yıl İran’da 444 binden fazla araç satmış, 2030’a kadar bu rakamları üç katına çıkarmayı hedeflediğini duyurmuştu.

iran psa ile ilgili görsel sonucu

ABD Başkanı Donald Trump, 8 Mayıs’ta Beyaz Saray’da yaptığı açıklamalar yapmıştı. Ülkesinin İran ile varılan nükleer anlaşmadan çekildiğini ve İran’a ağır ekonomik yaptırımların yeniden hayata geçirileceğini belirtmişti. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise nükleer anlaşmanın diğer 5 ülke arasında devam edeceğini duyurmuştu.


İlginizi çektiyse BUNLARA da bakabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu