FeaturedHaberler

Fiat CEO’su Sergio Marchionne hayatını kaybetti




Fiat-Chrysler grubu ve Ferrari eski CEO’su Sergio Marchionne’den üzücü haber geldi. İtalyan isim 66 yaşında hayatını kaybetti.

Sergio Marchionne yaşam savaşını kaybetti

Geçtiğimiz hafta omuz ameliyatı için bıçak altına yatan İtalyan CEO, ameliyattan durumu kritik olarak çıktı. Akciğerinde kötü huylu tümör teşhis edilen Marchionne’nin durumunun ağırlaşması üzerine FCA grubu acil toplanarak görevden almak zorunda kalmıştı. Bugün tedavi gördüğü hastaneden yapılan yazılı açıklama ile Sergio Marchionne’nin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

2004 yılında iflas etmesi beklenen Fiat SpA’nın başına geçirilen Marchionne, birkaç yılda şirketi ayağa kaldırmayı başardı. Chrysler’in satın alınmasında önemli payı olan isim, 2014 yılında ise iki şirketi Fiat-Chrysler Automobiles bünyesinde birleştirerek radikal bir karar aldı. Ayrıca bu süreçte Alfa Romeo markasının yeniden canlandırılması ise Scuderia Ferrari F1 takımının yeniden yapılanması da kendi döneminde gerçekleşti.

En son 2015 yılında Fiat Egea için Türkiye’ye gelen İtalyan isim, merhum Mustafa Koç ile banttan inen ilk otomobili kullanmıştı.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu