FeaturedHaberler

Yeni Opel Corsa tam elektrikli sürümüyle tanıtıldı!




Tamamen yeni Opel Corsa, Eylül ayındaki tanıtımından hemen önce elektrikli versiyonu ile ortaya çıktı. Beklenenden daha erken görünen yeni Corsa, gençlik iksiri ile şimdi daha canlı!

Alman ekolü yenilenen yüzüyle geliyor: Yeni Opel Corsa!

Hafta içinde Fransız bir otomobil sitesinde paylaşılan yeni Corsa görsellerinin ardından Alman üretici modelin örtüsünü sonunda kaldırdı. Opel Corsa-e adlı elektrikli model, B-hatchback modelin tarihindeki ilk tam elektrikli otomobil olma özelliğini taşıyor.

Resmi görsellere göz attığımızda altıncı jenerasyon Corsa’nın radikal bir tasarım evrimi geçirdiğini görüyoruz. Ön taraftan bakıldığında mevcut modele göre daha geniş ve daha alçak görünen araç, IntelliLux Matrix LED farlarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca elmas kesim detaylı ve altıgen formlu yeni ızgara da markanın yeni Visor tasarım felsefesinin temeline oturuyor.

Yan tarafında siyah tavan rengiyle çift renk geçişi sağlayan yeni Corsa, yüzer tavan görünümü ile sportif bir hava yakalamış. Arka bölümde de bumerang şeklindeki LED stop grubu, bu tasarım bütünlüğünü tamamlıyor. İç mekana geçtiğimizde ise PSA ve Opel’in dijitalleşme yolundaki adımlarını görüyoruz. Dijital gösterge paneli ve 7″ dokunmatik ekranın dikkat çektiği iç mekanda Peugeot modellerinde gördüğümüz bazı ortak parçalar göze çarpıyor. Kullanıcılar isterlerse 10 inçlik tam boy multimedya ekran opsiyonunu da satın alabilecekler.

PSA’nın modüler platformu EMP2 üzerine yükselen yeni Opel Corsa, boyutsal bakımdan da belirgin olarak büyümüş. 40 mm uzayan ve 18 mm genişleyen araç, platform değişikliğinden sonra 108 kilogram kadar hafiflemiş. Ayrıca 309 litre bagaj hacmi de sınıfına kıyasla iddialı bir seviyede gibi görünüyor.

Elektrikli Opel Corsa’nın kalbinde ise 136 beygir güç sağlayan bir elektrik motoru yer alıyor. 50 kWh kapasiteli bir bataryaya sahip olan otomobil, tam şarjda 330 kilometre menzil sunuyor. Üstelik hızlı şarj altyapısı sayesinde bataryanın %80’lik oranı yarım saat gibi kısa bir süre içerisinde doldurulabiliyor.

Kaputunun altındaki seçenekleri belli olmayan içten yanmalı versiyonun temelini ise 1.2 litrelik PureTech benzinli ve 100 beygirlik 1.5 litre dizel motorların oluşturması bekleniyor. Bu detayların netleşmesi için Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı’ndaki lansmanı beklememiz gerekiyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu