FeaturedHaberler

Skoda Rapid, yenilenen yüzüyle Golf’e rakip olacak!




Skoda’nın B sınıfındaki temsilcisi Rapid, en son geçtiğimiz yıl küçük bir makyaj operasyonu geçirmişti. 2012 yılından bu yana mevcut kasasıyla devam eden ve artık değişim vakti yaklaşan Skoda Rapid, bambaşka maceralara yelken açmaya hazırlanıyor!

Skoda Rapid, yeni jenerasyonu ile evrim geçirecek!

Skoda İngiltere’nin satış ve pazarlama müdürü Alain Favey, yeni Rapid ile ilgili dikkat çekici bilgiler paylaştı. Favey’in verdiği bilgilere göre Rapid ismi yenilenecek, ayrıca segmenti C-hatchback olarak revize edilecek. Favey, bu kararı Çek markanın diğer modeli Octavia ile rekabet oluşmaması için aldıklarını belirtiyor. Bu arada aracın Spaceback adlı station versiyonu da tıpkı sedan gibi emekliye ayrılacak.

SEAT Arona’nın kullandığı MQB A0 platformu üzerine geliştirilecek yeni Skoda Rapid, kaputunun altında 1.0 ve 1.5 litrelik TSI motorları taşıyacak. Dizel motor seçeneklerine devam edecek olan aracın elektrikli versiyonu, en azından şuan için planlanmıyor. Bu noktada markanın ilk saf elektrikli modeli olan Skoda Vision E’nin 2020 yılında yollarda olacağını belirtelim.

Skoda, yeni Rapid ile Volkswagen Golf’ün karşısına ciddi bir rakip çıkarmak istiyor. Bakalım adı ve sınıfı tamamen değişecek araç, otomobil severleri ne kadar şaşırtacak?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Rapid’in GOLF’e rakip olabilmesi için kırk fırından fazla ekmek yemesi lazım. GOLF bu sınıfta standartları belirleyen lider otomobildir

  2. Bir aracın Golf w rakip olması demek golf kadar iyi demek değildir C Hatchback olacak demektir nasıl C4 Golf e rakip ise Yeni rapid e öyle olacak tabi golf kadar iyi olacağını sanmıyorum lakin belli de olmaz sonuçta bir superb ve passat gerçeği de var. Yalnız şu yeni rapid olayı saçma olmuş çünkü ne adı rapid olacak nede sınıfı B olacak C Hatchback yapacak dense daha mantikli çünkü olayın rapid ile hiçbir alakası kalmamış

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu