FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

Fernando Alonso Formula 1’den emekli oluyor!




Formula 1’in 2 kez dünya şampiyonu pilotu Fernando Alonso, yaptığı açıklama ile sezon sonunda emekli olacağını açıkladı. Efsane pilotun yarış kariyeri ve kararına ilişkin açıklaması haberimizde!

F1’de bir devrin sonu: Fernando Alonso emekli oluyor!

2015 sezonunda Ferrari’den ayrılıp McLaren Honda projesine geçen İspanyol isim, geçtiğimiz 4 sezonda büyük sıkıntılar ile boğuştu. Aynı sezon başlayan projesinin yıldızı olan Alonso bu süreçte mekanik sorunlardan dolayı pek çok kez yolda kaldı. 2018’de Honda ile yolları ayırıp motor tedariği konusunda Renault ile anlaşan McLaren, bu gelişmeye rağmen başarıdan uzak bir tablo çiziyor.

Sorunların kendisini rahatsız ettiğini her fırsatta dile getiren Alonso, hafta içinde yaptığı açıklama ile sezon sonunda spordan emekli olacağını açıkladı. “F1’de geçirdiğim 17 harika yılın ardından artık değişiklik zamanının geldiğini düşünüyorum. Artık yeni maceralar için yola çıkma zamanı.” diyen İspanyol şampiyon, gelecekte uygun fırsatın çıkması durumunda spora geri dönebileceğini de dile getirdi.

Formula 1’e 2001 sezonunda Minardi ile giriş yapan Alonso, 2002’de test pilotluğu yaptığı Renault’ta bir sezon sonra pilot koltuğuna oturdu. Fransız takım ile 2005 ve 2006 yıllarında dünya şampiyonu olan isim, 2007’de McLaren Mercedes koltuğuna geçti. Başarısız geçen 1 sezonun ardından tekrar Renault’a döndü, ancak 2009’da yaşanan Crashgate skandalından ötürü 2010 sezonunda rotasını Ferrari’ye döndürdü. Burada geçirdiği 5 sezonda da şampiyon olmayı başaramayan Alonso’nun son durağı ise 2015 yılında McLaren ekibi oldu.

Çıktığı 305 yarışta 32 galibiyet ve 97 podyum kazanan Fernando Alonso, geçtiğimiz yıl Andretti ile Indy 500’de yarıştı. Motor sorunu nedeniyle burada da yarış dışı kalan Alonso, ayrıca bu sezon WEC LMP1’de Toyota ile tam zamanlı olarak yarışıyor. Bu yıl Le Mans’ı kazanan, F1 döneminde de Monaco GP’de galibiyet alan ismin Triple Crown ödülü için gelecek yıl tekrar Indy 500’de yarışması bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu