FeaturedHaberler

Peugeot 504 Coupe, 508 Coupe olarak geri mi dönüyor?




Paris Otomobil Fuarı yaklaşırken, otomobil üreticileri de yeni modelleri için son hazırlıklarını yapıyor. Peugeot, bir döneme damgasını vuran 504 Coupe modelinin halefi olarak 508 Coupe konseptini tanıtacak!

Peugeot 508 Coupe, tasarımıyla geçmişe atıfta bulunacak!

1969 yılında yollara çıkan Peugeot 504 Coupe, üretimde kaldığı 10 yıl boyunca sınıfının en çok satan modellerinden biri olmayı başarmıştı. Bantlardan son olarak 1979 yılında inen aracın yerini 505 modeli almıştı ve coupe seçeneği tarihe karışmıştı. Aradan geçen 40 yılın ardından marka, ilk aracın 50. yılına ithafen Paris Otomobil Fuarı’nda 508 Coupe adlı bir konsept duyuracak.

Peugeot CEO’su Jean-Philippe Imparato’nun ve Fransız markanın Twitter’daki paylaşımları, Coupe konseptin fuarda tanıtılacağını doğruluyor. “Unboring the Future” sloganına sahip araç, iki yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olarak göze çarpıyor. Renklendirilmiş görüntülerde konseptin tıpkı 504 Coupe’de olduğu gibi aykırı bir tavan yapısına sahip olduğu görülüyor. Bunun dışında elektrik motoruna sahip olacağı da konsept ile ilgili gelen diğer bilgiler arasında yer alıyor.

2 Ekim’de tanıtılacak olan 508 Coupe konseptinin yollara çıkıp çıkmayacağı ise henüz belli değil. Markanın konsept üzerinde bu kadar uzun süre çalışması, aracın kısa süre içerisinde seri üretime geçebileceğinin bir işareti olabilir.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu