FeaturedHaberler

Yeni McLaren Speedtail tanıtıldı




McLaren, yeni modeli Speedtail’ı resmi olarak tanıtıldı. 402 km/s maksimum hıza ulaşabilen model, 1.97 milyon euro fiyata sahip.

1990’larda ürettilen ünlü McLaren F1 modelinin yeni jenerasyonu olarak görülen Speedtail, Bugatti Chiron gibi rakipler ile rakabet edecek.

Speedtail’ın gövdesi karbon fiberden imal edilmiş ve hava sürtünmesini minimuma indirecek şekilde tasarlanmış. Hava akımını daha iyi iletmek amacıyla ön jantlara eklenen kapaklar mevcut. Sürtünmeyi en aza indirmek için yan aynalar çıkartılmış ve yerine kameralar yerleştirilmiş durumda.

Yüksek hız için tasarlanan “Velocity” modunda ise kameralar kapılar içine gömülürken araç 35 mm daha alçalıyor.

Esnek karbon fiber malzeme ile tasarlanan hidrolik tahrikli arka kanatta model’de mevcut.

Hybirt motor toplamda 1050 BG güç üretiyor. Speedtail’in 300 km/s hıza ulaşması sadece 12.8 saniye sürüyor.  Bu değer, McLaren P1’e göre 2.7 saniye daha hızlı. Güç ünitelerinin detayları henüz açıklanmasa’da  Speedtail’e özel üretilen  Pirelli P-Zero lastikler bulunmakta.

McLaren F1 gibi merkezi koltuk yerleşimine sahip Speedtail’in yolcu koltukları sürücünün her iki yanına yerleştirilmiş. Bagaj ise aracın ön ve arka bölümlerinde yer alıyor.

Speedtail’in kabinde ise 3 adet dokunmatik ekran bulunuyor. Elektrokrom ön cama sahip Speedtail iç bölüme giren ışık miktarını ayarlayabiliyor.

Sadece 106 adet üretilecek McLaren Speedtail’ın teslimatları 2020’nin başında yapılacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu