FeaturedVideolar

En Kötü Kaza Testleri (2016-2018)




Avrupa yeni otomobil değerlendirme programı ( Euro-NCAP ), Avrupa pazarındaki otomobillerin güvenlik performanslarının değerlendirilmesi amacıyla 1997’de kurulan Euro NCAP marka bağımsız otomobil testleri gerçekleştiriyor.

Sizce son 2 yılda, en kötü puanları hangi otomobiller almış olabilir?


Euro NCAP yıldızları ve anlamları

1 Yıldızlı güvenlik : Marjinal çarpışma koruması.

2 Yıldızlı güvenlik : Nominal çarpışma koruması ancak çarpışmadan kaçınma teknolojisi yok.

3 Yıldızlı güvenlik : Yolcu koruma konusunda ortalama ile iyi arasında ancak çarpışmadan kaçınma teknolojisi yok.

4 Yıldızlı güvenlik : Çarpışma korumasına yönelik toplam iyi performans; ilave çarpışmadan kaçınma teknolojisi mevcut olabilir.

5 Yıldızlı güvenlik : Çarpışma korumasına yönelik toplam iyi performans; ilave çarpışmadan kaçınma teknolojisi mevcut olabilir.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bu ara bu muhabbet çok çıktı, Fiat Panda yıldız alamadı vs. diye… Millet de hemen “aha işte Fiat, teneke” falan moduna girdi salak salak. Bu araçlar 2-3 sene önce aynı kurumun (Euro Ncap) aynı testlerinde 4-5 yıldız alıyordu. Bütün araçlar minimum korumayı sağlamaya başladı uzun süredir. Hepsi 5 yıldız alıp geçiyordu, 4e düşen bile yoktu neredeyse.

    Baktılar olmayacak, yeni bir sürü kriter eklediler. Şimdi kafa havayastığı yoksa, yan havayastığı yoksa puan kırıyor, şerit takip sistemi, yok uyku yorgunluk uyarıcı, tamponların kaputun yaya koruyup korumadığı gibi bir sürü kriter geldi.

    Şimdi bunların olmadığı, daha önceki kriterlerle 4-5 yıldız alanlar 1-2’ye indi, “kötü, kaka, aaaaa” diye gösteriliyor.

    Amaç nedir? Ben çözemedim.

    1. Aynen hocam pek çok kisı bunun farkında değil (otomobille fazla ilgilenmeyen kısım tabi)dırekt aa kaka moduna giriyorlar. Ayrıca kabının ezilmemesine bakan yok veya önden carpmalarda kasıtlı hasar aldırılmasına rağmen dandik moduna girilebiliyor pek çok markada.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu