FeaturedHaberler

Tesla Çin’de ucuz Model 3 ve Model Y üretecek!




Tesla, yeni pazarlara açılma hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olan Gigafactory 3’ün temel atma törenini gerçekleştirdi. Markanın Uzakdoğu pazarında önemli bir koz olacak fabrikada üretecek ilk modelleri ise belli oldu!

Tesla, Çin’deki yeni fabrikasında Model Y üretecek!

Şangay’da kurulacak tesisin temel atma törenine, markanın her açıklaması olay yaratan CEO’su Elon Musk da katıldı. Musk, törende projenin “en hızlı seri üretime geçen otomobil fabrikası inşaatı” olacağına dair oldukça önemli bir iddiada bulundu. 860.000 metrekarelik alana yayılacak olan Gigafactory 3’ün ilk etabı bu yılın ikinci yarısında tamamlanacak. Yıl sonunda bantlardan inecek olan ilk araç ise markanın ekonomik modeli Model 3 olacak.

İlk süreçte haftalık 3.000 Model 3 üretecek fabrikada önümüzdeki yıldan itibaren markanın yeni crossover’ı Model Y’nin de üretilmesi planlanıyor. Böylece Freemont fabrikasındaki mevcut kapasite yakalanmış olacak. Çin hükümetiyle yapılan anlaşma sonucunda fabrikanın maksimum üretim kapasitesi ise 500.000 araç olarak belirlendi.

Törende açıklamalarda bulunan Elon Musk, Çin’in elektrikli araç kullanımında dünya liderliğine oynadığını ve buranın kritik bir pazar olduğunu belirtti. Agresif bir büyüme stratejisi benimseyen markanın bu fabrikada Çin’e özel ekonomik bir Model 3 üretme isteğinin olduğu söyleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu