FeaturedHaberler

2021 Mercedes Citan, kamuflajlı olarak görüntülendi!

Renault tabanlı küçük ticari, güçlenerek geri dönüyor.




Geçtiğimiz haftalarda Mercedes Citan hakkında ikinci jenerasyon onayının alındığı ortaya çıkmıştı. Küçük ticari model, aradan çok fazla zaman geçmemesine rağmen ağır kamuflajları ile İskandinavya’da görüntülendi!

İkinci jenerasyon Mercedes Citan geliyor: İşte ilk görüntüler!

Renault Kangoo tabanlı olarak üretilen ilk nesil Mercedes Citan, Avrupa pazarında Alman markanın yüzünü güldürmeyi başarmıştı. Aracın onaylanan ikinci jenerasyonu da selefinin yolundan yürüyor. Kangoo G5 ve Dacia Dokker ile kardeş olan yeni Citan’ın ön ve arka yüzünün yeniden tasarlandığı görülüyor. Bunun dışında modelin dış tasarımıyla ilgili fikir yürütmek, üzerindeki ağır kamuflaj nedeniyle mümkün görünmüyor.

Renault Megane’da kullanılan CMF-C platformu üzerinde yükselecek yeni nesil Citan, arka yolcu ve yük alanı tarafında önemli bir iyileştirme görecek. Yeniden tasarlanan iç mekanda ise modern bir bilgi-eğlence sistemi ve daha iyi malzeme kalitesi bekleniyor.

İkinci jenerasyon Mercedes Citan’ın motor seçenekleri hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Fakat Renault’un kendisini ispatlamış 1.3 litre TCe ve 1.5 litre dCi motorların yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Bunun yanı sıra Renault Zoe ile aynı altyapıyı paylaşan ve 350 km menzil barındıran tam elektrikli e-Citan versiyonunun da 2022 yılı için hazırlandığı belirtiliyor.

Mercedes’e yakın kaynaklar, hafif ticari modelin tanıtım tarihi olarak yıl sonunu ya da 2021’in ilk çeyreğini işaret ediyor. Bu da yeni Citan’ın 5. nesil Kangoo ile aynı dönemde yollarda olacağını gösteriyor. Son olarak yeni Mercedes Citan’ın, Renault Kangoo’nun da üretileceği Fransa Maubeuge fabrikasından çıkacağını da belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

14 Yorum

  1. Sahsen boyle adimlari marka icin cok itici buluyorum. Baska markalarin platformuyla, teknolojileriyle arac cikarilacaksa bunun alt marka seklinde yapilmasi taraftariyim.

    Premium bir arac aliyorsam onun muhendisligini ve teknolojisini deneyimlemek istedigim icin aliyorum demektir. Bu hafif ticari bile olsa boyledir. Aksi halde gidip normal bir markanin modelini tercih ederim daha iyi.

    Renault motoru kullanildiginda da boyleydi. Mevzu Renault motorunun kotu olup olmamasi degildi. Adam premium marka diye seni tercih ediyorsa senin tecrubeni, senin teknolojini denemek istiyor demektir.

  2. Arkadaş sen Vito gibi sınıfının en iyisini yapıyorsun küçüğünü yapmak çok mu zor yav
  3. Sahsen boyle adimlari marka icin cok itici buluyorum. Baska markalarin platformuyla, teknolojileriyle arac cikarilacaksa bunun alt marka seklinde yapilmasi taraftariyim.

    Premium bir arac aliyorsam onun muhendisligini ve teknolojisini deneyimlemek istedigim icin aliyorum demektir. Bu hafif ticari bile olsa boyledir. Aksi halde gidip normal bir markanin modelini tercih ederim daha iyi.

    Renault motoru kullanildiginda da boyleydi. Mevzu Renault motorunun kotu olup olmamasi degildi. Adam premium marka diye seni tercih ediyorsa senin tecrubeni, senin teknolojini denemek istiyor demektir.

    Bir öncekinde de zaten kaç kişi kangoo yerine daha pahalı olan ve sırf mercedes logosu taşıdığı için citanı tercih etti? Bir başarı beklentisi vardı o zaman da ama öyle olmadı çok az satabildiler.

  4. Şahsen önceki nesli ile kangooyu aynı anda görmek şansı yakaladığımda citan modelinin özellikle iç mekanının kangoo yanında sıradan ve kalitesiz görünmesine üzülmüştüm. Kangoo ile iç mekanı kıyaslayınca bildiğin eski kasa doblo gibi duruyordu iç mekanı. Bence herkes iyi bildiği işi yapmalı.
  5. Doblo bu ligin şampiyonudur aksini iddia eden arabamsı hafif ticari sahibidir

    Fransızlar bu segmentin lideri bence, hatta ilk oluşturanlar da onlar bkz 2CV Cargo, Renault 4 Cargo, Berlingo, Partner, Kangoo ama tabii ben biraz Hususi tarafından yaklaşıyor olabilirim yükte çalışma yük performansı vs vs kullananlar daha iyi bilir.Ama benim bu klasmanda tercihim dolu Partner ya da Berlingo olurdu.

    Mercedesi ise kınıyorum burada Kangoo ile diğer yanda Navara ile öte yanda motorlar anlamında yine ortaklıkları var ortak ortak geçiniyor :)

    Madem Kangoo ile aynı platform gelip burda üretsinler TR de :)

  6. Doblo bu ligin şampiyonudur aksini iddia eden arabamsı hafif ticari sahibidir

    connect reyiz varken, o yakıt ve 1.8 traktör motora rağmen kimse eline su dökemezdi, tr piyasasında bu durumlara rağmen tercih edilirdi, çünkü katır gibiydi. gittiler ispanya fabrikaya verdiler üretimi, kaptırdı safını.

  7. Bir öncekinde de zaten kaç kişi kangoo yerine daha pahalı olan ve sırf mercedes logosu taşıdığı için citanı tercih etti? Bir başarı beklentisi vardı o zaman da ama öyle olmadı çok az satabildiler.

    Turkiye’de tercih edilmeyecegi zaten belliydi. Daha once dedigim gibi normal bir markanin altyapisini kullanan bir arac alacaksam o premium olmaz. Ticari bile olsa premium tercih ediyorsam onun teknolojisini deneyimlemek isterim. Ben bu tarz adimlarin alt marka altinda yapilmasini daha mantikli buluyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu